"Mijn familie en ik zijn bijzonder trots"

DINSDAG, 23 MAART 2021, 07:34 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Bondscoach Roberto Martinez haalde voor het eerst Albert Sambi Lokonga bij de Rode Duivels. Gisteren mocht hij in zijn nationale shirt de pers te woord staan. Sambi Lokonga wil vooral genieten en heel veel leren in de komende dagen.

Er kwam ook onmiddellijk kritiek op de selectie omdat ervaren spelers als Mats Rits en Bryan Heynen gepasseerd werden. "Ik heb die kritiek ook gehoord en naar wat ik nog gehoord heb ging de selectie vooral tussen mij en Orel Mangala. In ieder geval toen Witsel zich blesseerde wist ik dat ik een kans maakte. We zullen wel zien wat er de komende maanden gaat gebeuren, ik wil nu vooral van het heden genieten. En vooral veel leren, je hebt niet altijd de kans om met de beste spelers ter wereld te trainen."

Orel Mangala heeft intussen het oefenkamp alweer verlaten, wegens niet fit genoeg. Dat opent natuurlijk nog meer kansen voor Sambi Lokonga. "Coach Kompany heeft mij gezegd dat ik vooral moet genieten. Ik ben ook ontzettend fier over mijn selectie, net als mijn familie die bijzonder trots is. Het heeft ook niets te maken met het feit dat ik kapitien ben bij Anderlecht maar met mijn prestaties. Ik wil hier ook zoveel mogelijk in mijn rugzak steken om mee te nemen naar de toekomst. Zonder mezelf druk op te leggen, wil ik tonen wat ik kan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.