Diaby: "Ik zie een verlengd verblijf wel zitten"

ZATERDAG, 13 MAART 2021, 09:05 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Abdoulay Diaby ziet een verlengd verblijf bij RSC Anderlecht wel zitten. Maar dat zijn zaken voor later. Nu wil hij vooral de club helpen om hoger te geraken. De Beker van België heeft hij nog niet gewonnen en daar wil hij verandering in brengen.

Tot nu toe kon hij enkel scoren in de Beker van België, competitiegoals zijn er nog niet. "Daarom wil ik ook nog niet te hoog van de toren blazen, op dit moment moeten het de voeten zijn die spreken. Ik moet veel effficiënter worden, zoals tegen Union. Ik kan veel beter. Al voel ik wel dat ik elke wedstrijd progressie maak. Ik raak veel beter ingespeeld op de ploegmaats en het systeem ligt me. Ik dien de ploeg, de persoonlijke successen volgen dan wel. "

Kwestie van tijd

Diaby heeft ook vertrouwen in het project bij Anderlecht, hij vindt het ook logisch dat zoiets tijd vraagt. "Anderlecht zal uiteindelijk opstaan. Alle ingrediënten zijn er om groots te worden, maar dat vergt tijd. We zijn een superjong team en dan zijn foutjes onvermijdelijk maar we moeten ook van niemand schrik hebben. De jonge gasten hebben echt véél potentieel."

Diaby doet ook zijn duit in het zakje om de jeugd bij te staan: "Als ik zie dat een jonge speler steeds dezelfde fout blijft maken dan zal ik hem daarop aanspreken ja. Maar ik zal hem dan ook proberen helpen."

Toekomst

Paars-wit heeft een stevige aankoopoptie van 3,5 miljoen euro op Diaby. Zelf zegt hij in ieder geval geen neen tegen een verlengd verblijf want hij ziet zichzelf niet teruggaan naar Lissabon. "Mijn familie en ik hebben nood aan stabiliteit en we voelen ons hier goed. Anderlecht is ook een aantrekkelijke club om voor te spelen. Maar het is nu nog veel te vroeg om over volgend seizoen te spreken. Het belangrijkste nu is de wedstrijd van morgen. De Beker van België heb ik trouwens nog niet gewonnen, tijd om daar veranddering in te brengen dus."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.