"Volgende maanden worden minder gemakkelijk voor Bounida"

ZATERDAG, 13 MAART 2021, 20:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Vele Anderlecht-supporters staan te popelen om Rayene Bounida in het Anderlecht-shirt te zien debuteren, maar zowel voor hen als voor Bounida zal geduld een mooie deugd zijn. Jeugddirecteur Jean Kindermans vertelt dat het 15-jarige toptalent morfologisch nog enorme stappen moet zetten.

"Bounida is een voetbalgenie. In zestien jaar bij de jeugdacademie heb ik dat nooit gezien", vertelt Kindermans in Het Nieuwsblad. Hoewel Bounida nog geen contract tekende, maakt Kindermans zich geen zorgen over een mogelijk vertrek. "Ik heb niet de indruk dat de familie ons zal dribbelen en over twee maanden bij Barcelona zal tekenen." Volgens Kindermans is het vooral de buitenwereld die druk legt om het contract te tekenen.

Voetbaltechnisch is Bounida ongelooflijk, maar voor hij bij de A-kern kan debuteren, moet hij nog heel wat stappen zetten. De vraag is hoe hij daarmee omgaat. "Net als Saelemaekers en Sambi Lokonga (die bij de U17 op de bank zaten, red.) heeft Bounda een morfologische achterstand. Hij is nog frêle. Hij zal zijn talent nooit verliezen, maar hij zal wel zien dat jongens die tien keer minder talent hebben fysiek sneller evolueren dan hij. Hoe gaat hij daarmee omgaan? De kwestie is dan om de knop om te draaien in je hoofd en te blijven werken."

Anderlecht laat Bounida soms al meetrainen met de U18. "Met zijn lichaamsbouw is dat soms een vreemd zicht", aldus Kindermans. "Op dit moment kende Bounida alleen succes, maar de volgende maanden zal het minder makkelijk worden."

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)anderlecht-online forum