Nieuws met tag "Jeugd"


 25-06-2019 

Belfius partner van Jeugdacademie RSC Anderlecht

Belfius partner van Jeugdacademie RSC Anderlecht

RSC Anderlecht wil blijven inzetten op de jeugd, dat bevestigde Marc Coucke nog eens op de persconferentie deze namiddag. Het wil daarvoor het budget van de jeugdacademie verhogen met 20 procent, om dat te bewerkstelligen gaat de club in zee met Belfius.  Lees verder »


Kompany maakt statement met nieuwe Facebook-cover

Kompany maakt statement met nieuwe Facebook-cover

Vincent Kompany heeft vanmorgen de foto's van zijn officiële Facebook-account aangepast. Op zijn profielfoto is hij voortaan te zien in Anderlecht-outfit. De coverfoto van zijn pagina is er één van de Anderlecht-supporters toen die in april een duidelijke boodschap richting bestuur stuurden. Lees verder »
 24-06-2019 

Invalbeurt Adzic in laatste EK-match

Invalbeurt Adzic in laatste EK-match

Net als zijn ploegmaats bij Anderlecht sluit Luka Adzic het EK voor U21 af met drie nederlagen. Zijn Servië verloor zijn laatste wedstrijd met 2-0. Adzic mocht op het uur invallen. De eindstand stond toen al op het bord. Het waren zijn eeste, en dus ook enige, speelminuten op dit EK. Lees verder »


"Yari is de toekomst van het Belgische voetbal"

Yari Verschaeren mocht als 17-jarige mee met de nationale beloften naar het EK in Italië. Het lukte de jonge Duivels niet om naar de volgende ronde door te stoten maar dat belette Verschaeren niet om indruk te maken op bondscoach Johan Walem die meteen aangaf ook voor de verdere wedstrijden van de nationale beloften op Verschaeren te rekenen.  Lees verder »


Verschaeren: "Was een fantastisch avontuur"

Verschaeren:

Johan Walem beloonde Yari Verschaeren voor zijn puik seizoen met een basisplaats bij de Belgische beloften. Verschaeren bedankte met een pareltje van een doelpunt tegen Italië, al was die niet voldoende voor de winst. Voor Verschaeren zelf is zijn korte aanwezigheid op een EK "een fantastisch avontuur". Lees verder »
 22-06-2019 


Barcelona volgt Bornauw

Barcelona volgt Bornauw

Topclubs houden hun ogen overal open en spotten ieder jong talent. Zo ook FC Barcelona. De Spaanse grootmacht is niet ontgaan dat Sebastiaan Bornauw een sterk debuutseizoen kende en ze houden zijn prestaties in het oog.  Lees verder »
 21-06-2019 


 20-06-2019 

Weer geen speelminuten Adzic

Weer geen speelminuten Adzic

Ook tijdens de tweede wedstrijd van Servië op het EK voor U21 kwam Luka Adzic niet in actie. De Anderlecht-speler zag vanop de bank hoe zijn ploegmaats een 6-1-pandoering kregen van Duitsland.  Lees verder »


Officieel: Bellamy wordt coach U21

Officieel: Bellamy wordt coach U21

Craig Bellamy heeft een contract voor drie jaar getekend als U21-coach van Anderlecht. Dat maakte de club zonet bekend. "Als beloftencoach krijgt hij de taak om de jonge talenten klaar te stomen voor het A-team”, zo meldt jeugdcoördinator Jean Kindermans. Lees verder » 19-06-2019 

Ook Anthony Descotte trekt naar Standard

Ook Anthony Descotte trekt naar Standard

Na Matthieu Luka Epolo (U14) en Nathan Ngoy (U16) verhuist nu ook Antony Descotte van Anderlecht naar Standard. De 15-jarige aanvaller kende het voorbije seizoen heel wat blessureleed. Een verschil in visie met jeugdcoördinator Jean Kindermans leidt hem nu naar Luik. Lees verder »De Poorter na één jaar alweer weg

De Poorter na één jaar alweer weg

Rousseau De Poorter ruilt de opleiding van Anderlecht voor een avontuur bij Zulte Waregem. Dat meldt hij aan onze redactie. De verdediger kwam vorige zomer over van Lokeren, maar kon bij de U18 amper speelminuten afdwingen door de grote concurrentie. Lees verder »


Kleinzoon Van Himst verlaat Anderlecht

Kleinzoon Van Himst verlaat Anderlecht

Niels Van Himst trekt de deur van de Anderlecht-opleiding achter zich dicht. Dat laat hij weten aan onze redactie. De bijna 18-jarige verdediger speelde elf jaar voor paars-wit, maar trekt nu naar Eppegem in de derde amateurliga. Lees verder » 18-06-2019 

Saelemaekers genoemd bij Udinese

Saelemaekers genoemd bij Udinese

De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport meldt dat Udinese zijn pijlen gericht heeft op Alexis Saelemaekers. De 20-jarige rechterflankspeler is momenteel actief op het EK voor U20 in Italië.  Lees verder »


Sardella en Colassin sluiten aan na examens

Sardella en Colassin sluiten aan na examens

Killian Sardella en Antoine Colassin ontbreken voorlopig nog op de training bij Anderlecht. De twee youngsters krijgen hun kans tijdens de voorbereiding, maar werken eerst hun examens af. Zodra die erop zitten, sluiten ze aan bij de A-kern. Lees verder »


Ook Ait el Hadj krijgt kans bij A-kern

Ook Ait el Hadj krijgt kans bij A-kern

Zes jongeren krijgen tijdens de voorbereiding de kans om zich te tonen aan Vincent Kompany en Simon Davis. Vijf namen kenden we al, nu meldt Het Laatste Nieuws dat ook de 17-jarige Anouar Ait el Hadj zal meetrainen met de A-kern. Lees verder » 17-06-2019 

Léoni en Suray trainen mee met A-kern

Léoni en Suray trainen mee met A-kern

Op de verschillende nieuwssites circuleren foto’s van de eerste training van Simon Davies deze morgen. Op diep foto’s herkennen we Théo Leoni en Mathis Suray, vorig seizoen actief bij de U21. Afgelopen dagen werden Colassin, Sardella en Lutonda al genoemd als kanshebbers voor de A-kern. We weten binnenkort wellicht welke jongere definitief zijn kans krijgt bij de A-kern.  Lees verder »


Wie herneemt vandaag?

Wie herneemt vandaag?

Voor de spelers van RSC Anderlecht zit de vakantie er vandaag op, buiten de internationals die nog wat extra vakantie krijgen of nog actief zijn op een toernooi. Ook Vincent Kompany sluit later aan, hij wordt verwacht op 25 juni. Wie is er dan wel present vandaag ? Lees verder »


Bellamy nieuwe coach U21?

Bellamy nieuwe coach U21?

David Steegen poseerde al met Craig Bellamy en zetten de foto op Instagram. Verwacht wordt dat Bellamy de nieuwe coach is van de U21. Vandaag is de persvoorstelling van nieuwe hoofdcoach Simon Davies. Krijgen we daar ook de voorstelling van Bellamy?  Lees verder » 16-06-2019 


Verschaeren: "Zetterberg had gelijk"

Verschaeren:

Yari Verschaeren start vandaag aan het EK voor U21. Met zijn 17 jaar is hij de jongste speler van het toernooi. De aanvallende middenvelder hoopt desondanks beslissend te zijn. "Als ik dat kan bij Anderlecht, dan hier misschien ook. Het niveau op training is alleszins gelijkaardig." Lees verder » 15-06-2019 

Instagram-post Steegen zorgt voor speculatie

Instagram-post Steegen zorgt voor speculatie

Heel wat media speculeren vandaag over de komst van Craig Bellamy naar Anderlecht. David Steegen, tegenwoordig public affairs manager bij paars-wit, plaatste gisteren een foto van hem met Bellamy op Instagram met als bijschrift 'My new colleague'. Lees verder »


 14-06-2019 

Bouchouari tekent bij Dudelange

Bouchouari tekent bij Dudelange

U21-speler Mohamed Bouchouari vertrekt na 1 seizoen al terug bij RSC Anderlecht. Hij tekende een contract bij het Luxemburgse F91 Dudelange. De 18-jarige rechtsachter kwam vorig jaar over van Zulte-Waregem en was een vaste waarde in het team van coach Jonas De Roeck. Lees verder »


 13-06-2019 

Lutonda hervat trainingen bij A-kern

Lutonda hervat trainingen bij A-kern

Thierry Lutonda mag zich maandag melden bij de A-kern wanneer deze de voorbereiding op het nieuwe seizoen start. Dat bevestigt hij aan Anderlecht-Online. De 18-jarige linksachter was vorig seizoen één van de sterkhouders bij de U21.  Lees verder »


 12-06-2019 

Colassin en Sardella naar A-kern?

Colassin en Sardella naar A-kern?

Volgens Sport/Voetbalmagazine zullen vier sterkhouders van de U21 waarschijnlijk de stap zetten naar de A-kern. Verdediger Killian Sardella (17 jaar) en aanvaller Antoine Colassin (18 jaar, foto) zijn er daar twee van. Lees verder »


 11-06-2019 

Amuzu wacht af om te verlengen

Amuzu wacht af om te verlengen

Anderlecht biedt Francis Amuzu een nieuw contract voor drie jaar, maar de flankaanvaller wacht nog even af om zijn handtekening te zetten. Dat schrijft Le Soir. Volgens de Waalse krant wil zijn management eerst zien wat het EK voor U21 brengt. Lees verder »


 10-06-2019 

Euro U21 met sterke paars-witte invloed

Euro U21 met sterke paars-witte invloed

Het Europees kampioenschap voor de Belgische U21 start met een wedstrijd tegen Polen. De Belgische nationale ploeg loopt over van de talenten die gevormd werden op de RSCA Academy. Vijf spelers lopen zelfs nog rond op Anderlechtse velden. Lees verder »