Nieuws met tag "Jeugd"


 19-02-2019 

Grootvader Adzic overleden

Grootvader Adzic overleden

Luka Adzic stond gisteren nog op het veld met de reserven van RSC Anderlecht waar hij ook de openingstreffer scoorde. Op privé vlak gaat het minder goed met de aanvaller. Hij heeft afscheid moeten nemen van zijn grootvader langs moeders kant. Lees verder » 18-02-2019 

U21 behouden maximum

U21 behouden maximum

De U21 hebben ook hun vijfde wedstrijd in de play-offs gewonnen. Op bezoek bij Antwerp werd het 2-3. Luka Adzic, Francis Amuzu en Alan Mayanga (foto) scoorden voor paars-wit. Lees verder »
 15-02-2019 

Laat Rutten Verschaeren naar nationale U19 gaan?

Laat Rutten Verschaeren naar nationale U19 gaan?

De Belgische U19 houden van woensdag 27 februari tot vrijdag 1 maart een korte oefenstage in Tubeke. Bondscoach Jacky Mathijssen riep vijf spelers van Anderlecht op. Bij hen ook Yari Verschaeren. De vraag is echter of Fred Rutten zijn goudhaantje laat afzakken naar Tubeke. Lees verder »


Van Holsbeeck wilde Najar naar Antwerp brengen

Van Holsbeeck wilde Najar naar Antwerp brengen

Anderlecht speelt zondag op de Bosuil tegen Antwerp en het had zo maar gekund dat Andy Najar er dit seizoen tweewekelijks speelde. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Herman Van Holsbeeck afgelopen zomer geprobeerd om de Hondurees naar Antwerp te loodsen. Zonder succes evenwel. Lees verder »


Michez scoort er drie in oefenduel

Michez scoort er drie in oefenduel

De spelers uit de U18-kern die weinig aan de bak komen, speelden woensdag een oefenduel tegen de U19 van Union. Anderlecht won met 5-1. Simion Michez liet zich opmerken met drie doelpunten. Mathis Van Landschoot en Niklo Dailly scoorden de andere doelpunten. Lees verder »


Kalulika scoort voor Belgische U17

Kalulika scoort voor Belgische U17

Heel wat spelers van Anderlecht zijn momenteel op stage met de Belgische U17 in Marbella. Daar speelden ze woensdag een eerste oefenduel. Tegen Slovakije gingen ze met 2-3 de boot in. De jonge Duivels kwamen nochtans 2-0 voor. Het tweede doelpunt werd gescoord door Anderlecht-speler Chris Kalulika. Lees verder » 12-02-2019 

U21 blijven leider na nieuwe zege (video)

U21 blijven leider na nieuwe zege (video)

De U21 boekten gisterenavond een 2-0-zege tegen Racing Genk. Elvis Mehanovic (foto) en Francis Amuzu zorgden voor de doelpunten. Door deze zege blijft Anderlecht leider met twaalf op twaalf. Minpunt van de avond: na een kwartier viel Olivier Dhauholou uit met een blessure aan de dij. Lees verder » 11-02-2019 

Reserven: Opstelling Anderlecht - Genk

Reserven: Opstelling Anderlecht - Genk

De reserven zet hun parcours in de play-offs voor reserven verder. Amuzu, Doku en Saelemaekers staan in de basiself. Vanavond ontvangen ze hun leeftijdsgenoten van KRC Genk. De aftrap is voorzien om 19u30.  Lees verder »


Reserven verliezen tegen Eendracht Aalst

Reserven verliezen tegen Eendracht Aalst

Vorige maandag speelde nog een hele A-ploeg in de reservenwedstrijd tegen Club Brugge. De eigenlijke reserven speelden dan maar vorige donderdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Eendracht Aalst achter gesloten deuren.  Lees verder »


Obradovic out met spierscheur

Obradovic out met spierscheur

Ivan Obradovic moest gisteren geblesseerd het veld verlaten. De Serviër heeft wellicht een spierscheur en zal dus enkele weken out zijn. Antonio Milic viel gisteren in want Elias Cobbaut en Kenny Saief zaten niet in de selectie.  Lees verder » 10-02-2019 

Is er nog een plan-C, beste Marc?

Is er nog een plan-C, beste Marc?

Vandaag stond er een eerste “finale” op het programma, tegen Zulte-Waregem. Paars-wit moest absoluut winnen om de kansen op Play-off 1 gaaf te houden. Een overwinning werd het niet. Een ploeg zonder idee hield het op een scoreloos gelijkspel. Dankzij de nederlaag van Gent, schuift Anderlecht zowaar nog in de top 6. Maar met nog een loodzwaar programma en een dramatisch spelniveau, zal het aartsmoeilijk worden om die plaats te behouden. Lees verder »


Youth League ver weg na verlies U18

Youth League ver weg na verlies U18

De jeugdploegen van Anderlecht namen het dit weekend op tegen Racing Genk. Twee keer winst en twee keer verlies was het bilan. De grootste domper kregen de U18 te slikken. Door deze nederlaag is de titel en deelname aan de UEFA Youth League erg ver weg. Lees verder » 09-02-2019 

Is er een probleem Trebel ?

Is er een probleem Trebel ?

Adrien Trebel trainde deze week nog niet mee. Hij blijft hinder ondervinden aan de knie. Of is er meer aan de hand? Volgens Het Laatste Nieuws zit er ruis op de lijn tussen beide partijen.  Lees verder » 08-02-2019 


 07-02-2019 

Oefenduel tegen Sint-Truiden

Oefenduel tegen Sint-Truiden

RSC Anderlecht speelt maandag 11 februari een vriendschappelijke wedstrijd tegen STVV in Neerpede. Doel is om de spelers die niet veel aan bod komen speelminuten te gunnen.  Lees verder » 05-02-2019 

Trebel onzeker voor Zulte-Waregem

Trebel onzeker voor Zulte-Waregem

Adrien Trebel ondervindt nog hinder aan de knie daardoor stond hij niet aan de aftrap tegen Standard en zegde hij ook af voor de beloftenwedstrijd tegen Club Brugge. Het is zelfs niet zeker of de Fransman fit geraakt voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem.  Lees verder »


Sommige ruimtes alleen voor A-kern spelers

Sommige ruimtes alleen voor A-kern spelers

RSC Anderlecht doet er alles aan om play-off 1 te halen. Het trainingscomplex in Neerpede is voorzien van ontspanningsruimtes waar men pool en Play Station kan spelen, er is ook een zwembad en dergelijke. Ook de spelers van de reserven hadden daar toegang toe, tot nu.  Lees verder »


Cobbaut en Trebel zeggen af voor beloftenmatch

Cobbaut en Trebel zeggen af voor beloftenmatch

Geen Elias Cobbaut en Adrien Trebel gisteren op Neerpede voor de beloftenwedstrijd tegen Club Brugge. Beide spelers zaten in de selectie, maar zegden uiteindelijk af. Cobbaut was ziek, Trebel liet de wedstrijd na overleg schieten.  Lees verder »


 04-02-2019 

Video: Ervaren belofteploeg verslaat Brugse tieners

Video: Ervaren belofteploeg verslaat Brugse tieners

De U21 van Anderlecht hebben vanavond Club Brugge verslagen met 2-0. Al is 'U21' in dit geval met een korrel zout te nemen. Maar liefst zes ervaren rotten kwamen er aan de aftrap. Bij Club Brugge daarentegen had geen enkele speler ervaring in eerste klasse. Lees verder »
 02-02-2019 

Najar: "Wij worden kampioen"

Najar:

Andy Najar mag ondertussen al een ancien genoemd worden bij RSC Anderlecht. De titel opgeven wil de Hondurees ook nog niet. De ploeg geniet weer van het voetbal want onder Hein Vanhaezebrouck was er té veel tactiek.  Lees verder »


 31-01-2019 

'Deal Dauda en Vitesse is rond'

'Deal Dauda en Vitesse is rond'

Volgens de Nederlandse krant De Gelderlander is de uitleenbeurt van Mohammed Dauda aan Vitesse in kannen en krijgen. De club uit Arnhem huurt Dauda tot het einde van het seizoen met optie tot aankoop. Het is nu wel nog wachten op bevestiging door de clubs. Lees verder »


 29-01-2019 

"Sportjournalisten, spaar de jeugd in de laatste maanden school"

Yari Verschaeren zit in zijn laatste jaar Economie-Wiskunde op het Sint-Niklaasinstituut te Anderlecht. De Standaard pakte in een artikel uit met een oproep richting de school om de jonge middenvelder wat te sparen in zijn laatste maanden school. Het Sint-Niklaasinstituut gaat daar graag op in en kaatst de bal terug richting pers, een mooi "recht van antwoord". Lees verder »