End of an era
Phóenix semper pérvivet

Nieuws met tag "Jeugd"


 26-04-2019 

Beloften weten weer wat winnen is

Beloften weten weer wat winnen is

Na vijf nederlagen op rij hebben de U21 opnieuw een overwinning geboekt. Gisterenavond in Tubeke versloegen ze Antwerp met 3-1. A-kernspelers Elias Cobbaut, Edo Kayembe en Jeremy Doku speelden alle drie 55 minuten mee. Lees verder » 23-04-2019 

Browaeys neemt zes Anderlecht-jongeren op in selectie

Browaeys neemt zes Anderlecht-jongeren op in selectie

De nationale U17 spelen in mei het Europees Kampioenschap in Ierland. Bondscoach Bob Browaeys maakte zijn selectie bekend van twintig spelers.Opnieuw maken zes RSC Anderlecht jongeren deel uit van de selectie. Onder hen Anouar Ait El Hadj, afgelopen weekend nog uitgeroepen tot topschutter en beste speler van de Future Cup.  Lees verder »


Dewaele naar KV Kortrijk

Dewaele naar KV Kortrijk

RSC Anderlecht trok de laatste weken al enkele jonge talenten aan, maar omgekeerd is er ook beweging. Zo wil de kapitien van de beloften, Sieben Dewaele, paars-wit inruilen voor KV Kortrijk. Dewaele trok in januari nog mee op winterstage met de A-Kern. Lees verder »


Verschueren sprak ook zondag met harde kern

Verschueren sprak ook zondag met harde kern

Ongeveer een uurtje na affluiten kwam Michaël Verschueren om er met de harde kern te praten. De wedstrijd was rustig verlopen en daar was de sportief directeur blij om. Hij legde aan de supporters nogmaals de toekomstvisie van het bestuur uit.  Lees verder » 22-04-2019 

Vierde plaats en Epola beste doelman op Marc Overmars toernooi

Vierde plaats en Epola beste doelman op Marc Overmars toernooi

De U14 vertoefden het voorbije weekend in Nederland op het Marc Overmars toernooi. De troepen van Nourredine Moukrim verloren twee keer tegen Feyenoord en eindigden uiteindelijk vierde. Het beste nieuws kwam er van de jonge doelman Matthieu Luka Epolo die de prijs kreeg voor 'beste keeper van het toernooi'.  Lees verder »


U17 eindigen derde in Future Cup

U17 eindigen derde in Future Cup

De U17 van RSC Anderlecht deden hun mooie prestatie van vorig seizoen nog eens over en eindigden derde op de Future Cup. Deze morgen verloren ze hun kwarfinale van de organisator van het toernooi, Ajax. De kleine finale wonnen ze met 2-0 van Atlético Madrid.  Lees verder »

 21-04-2019 

Fans geven bestuur duidelijke boodschap

Fans geven bestuur duidelijke boodschap

Voor aanvang van de wedstrijd tegen AA Gent ontrolden de spionkop van Anderlecht heel wat spandoeken. "Jeugd van Anderlecht, de toekomst is aan jullie", stond er te lezen op het grootste. Op vele andere somden de supporters de waarden van Anderlecht op. Lees verder »


U18 verpletteren PSG

U18 verpletteren PSG

De paars-witte U18 heeft zopas met 0-4 gewonnen van PSG op de Future Cup in Amsterdam. El Hadj scoorde drie keer. Mario Stroeykens scoorde de mooie 4e treffer. Lees verder » 20-04-2019 

U17, met Doku, sterk op Future Cup

U17, met Doku, sterk op Future Cup

De U17 zijn vandaag sterk begonnen aan de ABN AMRO Future Cup in Amsterdam. Paars-wit speelde gelijk tegen Atletico Madrid en versloeg Boca Juniors. Het leidt nu in zijn poule. Morgen volgt nog een groepswedstrijd tegen PSG. Lees verder » 19-04-2019 

"Elke jonge speler weet wat ik van hem verwacht"

Karim Belhocine staat dicht bij zijn spelers. Hij gelooft in het talent van de jonge spelers, maar ze zullen een basisplaats niet zo maar cadeau krijgen. Ze zullen er hard moeten voor werken en elke dag weer moeten tonen dat ze een plaats in de selectie waard zijn. Lees verder » 18-04-2019 

U17 naar Future Cup dit weekend

U17 naar Future Cup dit weekend

De U17 van RSC Anderlecht trekt dit Paasweekend traditiegetrouw naar de Future Cup in Amsterdam. Anderlecht neemt al voor de 9e keer deel aan dit tornooi, dat het al 3x wist te winnen. Enkel Ajax doet beter met 5 zeges. Lees verder »


Jonge international trekt naar Neerpede

Jonge international trekt naar Neerpede

Het einde van het seizoen is in zicht, dus ook de transfers tussen de verschillende jeugdopleidingen zullen de komende weken opgedreven worden. Na Belhadj, Monticelli en Mousni is het de beurt aan Camara Ilay die kiest voor de jeugdacademie van RSC Anderlecht.  Lees verder »


Belhocine zal selecteren op grinta

Belhocine zal selecteren op grinta

Grinta en inzet, dat willen niet alleen de supporters maar ook het bestuur en interim-coach Karim Belhocine zien. Op training gisteren zat het alvast snor, weet Het Laatste Nieuws. Volgens de krant zal Belhocine zijn ploeg voor zondag ook samenstellen op basis van dit criterium. Lees verder » 17-04-2019  15-04-2019 


 13-04-2019 

Rutten rekent niet meer op Cobbaut

Rutten rekent niet meer op Cobbaut

Elias Cobbaut komt dit seizoen wellicht niet meer aan spelen toe. Coach Fred Rutten liet hem weten dat hij niet meer op hem rekent, tenzij er geblesseerden vallen. Cobbaut hoopt vooral dat de weinige speelminuten hem het EK voor beloften niet kost.  Lees verder »


 11-04-2019 

 10-04-2019 

Batistuta bezoekt Neerpede

Batistuta bezoekt Neerpede

Hoog bezoek gisteren in het oefencentrum te Neerpede. De Argentijnse legende Gabriel Batistuta kwam langs. De oud-spits heeft een eigen jeugdacademie en kwam kennismaken met de visie van Anderlecht over jeugdopleiding. Lees verder »


 09-04-2019