Nieuws met tag "Jeugd"


 24-02-2021 

Cercle stelde het meeste jongeren op, Anderlecht tweede

Cercle stelde het meeste jongeren op, Anderlecht tweede

Het Laatste Nieuws maakte een lijst van clubs die de meeste kansen biedt aan jongeren. In de categorie -21 jaar, staat Cercle Brugge aan kop met 14 spelers. Anderlecht volgt meteen daarna met 13 stuks. Standard en Genk doen het ook niet slecht met 10 spelers. Leider Brugge haalt de vijfde positie met 8 spelers. Antwerp scoort het laagst met drie jongeren die speelgelegenheid kregen. Lees verder » 23-02-2021 
 22-02-2021 

Ook competities U18 en U21 definitief gestopt

Ook competities U18 en U21 definitief gestopt

Eind januari besliste de Pro League om de competities tot en met de U16 definitief stop te zetten wegens de coronapandemie. Voor de U18 en de U21 werd de beslissing toen nog uitgesteld. Vandaag is echter het doek definitief gevallen: ook deze competities worden definitief gestopt voor dit seizoen. Vriendschappelijke wedstrijden zijn nog mogelijk onder strikte voorwaarden en mits het voorleggen van negatieve PCR tests. Lees verder »


Straks oefenduel tegen RWDM

Straks oefenduel tegen RWDM

Ook vandaag speelt Anderlecht een oefenwedstrijd om bankzitters en jongeren wedstrijdritme te laten opdoen. Tegenstander nu is RWDM. Paars-wit ontvangt de Brusselse stadsgenoot om 11.30 uur in de Belfius Academy in Neerpede. Lees verder » 19-02-2021 

Murillo geschorst, Ashimeru fit

Murillo geschorst, Ashimeru fit

Amir Murillo keek tegen Cercle Brugge tegen zijn vijfde gele kaart aan en is bijgevolg geschorst voor de wedstrijd van zondag. Majeed Ashimeru trad maandag aan met de beloften en liet een fitte indruk na en is volgens Vincent Kompany klaar voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk.  Lees verder »


Geen extra assistent

Geen extra assistent

RSC Anderlecht bevestigt dat het geen extra assistent aanneemt om het vertrek van Nicolas Frutos op te vangen. Die vraag kwam er naar aanleiding van de ingediende kandidatuur van Glen De Boeck. Hij zag zichzelf als de ideale assistent van Vincent Kompany.  Lees verder » 18-02-2021 

Proto wil jeugdspelers begeleiden

Proto wil jeugdspelers begeleiden

Silvio Proto zijn handschoenen hangen aan de haak, een beslissing die de doelman zich nog geen seconde heeft beklaagd. Hij wil nu genieten van het leven en van zijn gezin. Zijn toekomstvisie: jonge spelers begeleiden in de harde machowereld van het voetbal.  Lees verder » 17-02-2021 

De Gouden Generatie van '99: maar liefst 22 profspelers

De Gouden Generatie van '99: maar liefst 22 profspelers

Maar liefst 22 spelers die geboren werden in het jaar 1999 en ooit voor de jeugd van Anderlecht voetbalden, zijn vandaag aan de slag als profvoetballer. Een ongelooflijke prestatie. Zes van de jongens braken door bij de A-kern van Anderlecht. Anderen zochten en vonden hun weg elders. Lees verder » 15-02-2021 

Wie we daar hebben

Wie we daar hebben

Afgelopen weekend vertoonde Anthony Vanden Borre zich opnieuw op Neerpede, hij kwam er zich aanmelden voor de training van de U21. Die hadden vorige week de training hernomen na een corona-besmetting bij de U18. Vanden Borre was evenwel al een maand afwezig Lees verder » 11-02-2021 

Frank Boeckx wordt papa

Frank Boeckx wordt papa

Het was Frank Boeckx die in doel stond in 2018 toen RSC Anderlecht met 0-3 verloor van Union in de beker. Ondertussen is hij profkeeper af, maar keeperstrainer bij de U21, scout hij doelmannen en nog het belangrijkste van allemaal: hij wordt binnen enkele maanden papa. Lees verder » 10-02-2021 

Moustapha Bokoum traint mee met U21

Moustapha Bokoum traint mee met U21

Graig Bellamy zag begin deze week vijf van spelers vertrekken naar de A-kern maar hij mocht er ook eentje verwelkomen. Moustapha Bokoum, die zijn opleiding genoot bij Brugge en Gent traint momenteel mee met de U21 van RSC Anderlecht.  Lees verder »


Contract Vanden Borre wordt ontbonden

Contract Vanden Borre wordt ontbonden

Twee weken geleden gaf Anthony Vanden Borre opnieuw een onverwachts interview. Daarin verweet hij RSC Anderlecht (onterecht) een gebrek aan respect. Ondertussen blijft hij afwezig bij de beloften, de club neemt nu stappen om zijn contract te ontbinden. Lees verder » 09-02-2021 

5 jongeren sluiten aan bij A-kern

5 jongeren sluiten aan bij A-kern

Vincent Kompany haalt nog vijf jongeren bij de A-kern. Théo Leoni, Nayel Mehssatou, Alonzo Engwanda, Nils De Wilde en Zeno Debast zullen tot het einde van het seizoen bij de A-kern blijven.  Lees verder »


 08-02-2021 

U21 in quarantaine

U21 in quarantaine

Normaal gezien stond er vorige zaterdag een vriendschappelijk duel tegen CS Brugge op het programma voor de U21. Alleen heeft RSC Anderlecht die wedstrijd moeten annuleren wegens enkele Covid-19 besmettingen bij de U21. Lees verder »


 06-02-2021 

 04-02-2021 

Bellamy wellicht opvolger Frutos

Bellamy wellicht opvolger Frutos

Binnen enkele weken volgt Nicolas Frutos Hernan Losada naar Amerika. Graig Bellamy wordt wellicht zijn opvolger om Vincent Kompany bij te staan als assistent trainer. Bellamy is nu al anderhalf jaar trainer van de U21 en deinst er niet voor terug om in dicussie te gaan met de coach.  Lees verder »


 03-02-2021 

Einde verhaal voor Vanden Borre

Einde verhaal voor Vanden Borre

Anthony Vanden Borre heeft bij RSC Anderlecht een minimumcontract. Nu hij al weken "onwettig" afwezig is bij de club onderzoekt die om dat contract te verbreken. Ook zijn recent interview heeft de hele situatie geen deugd gedaan.  Lees verder »


 02-02-2021 

Wie is Nils De Wilde?

Wie is Nils De Wilde?

De verrassing in de wedstrijdkern voor morgen luistert naar de naam Nils De Wilde. Een verrassing voor de buitenwereld, want de insiders lopen al een tijdje hoog op met de centrale middenvelder die vorige week 18 jaar werd. Een voorstelling. Lees verder »


 01-02-2021 

Geen coronagevallen bij FC Luik

Geen coronagevallen bij FC Luik

FC Luik bereidt zich met veel enthousiasme voor op de bekerwedstrijd van overmorgen tegen Anderlecht. Zaterdag ondergingen alle spelers en leden van de staf een coronatest, afgenomen door de Pro League. Iedereen kreeg vandaag goed nieuws: niemand testte positief. Lees verder »


 30-01-2021 

Blessure voor Cullen, Cobbaut speelde hele match

Blessure voor Cullen, Cobbaut speelde hele match

In een bericht op de officiële clubwebsite komt Anderlecht vanavond met wat blessure nieuws. Paars-wit laat weten dat Josh Cullen er morgen niet bij is omdat hij tegen Charleroi een trap op de enkel incasseerde. Goed nieuws is er wel te melden over Elias Cobbaut en Majeed Ashimeru. Lees verder »


U21 verslaan Deinze in oefenduel

U21 verslaan Deinze in oefenduel

De U21 van Anderlecht speelden deze namiddag een oefenduel op bezoek bij Deinze uit 1B. Anderlecht won met 1-2 dankzij doelpunten van Simion Michez (foto) en Zeno Debast. Onder meer Elias Cobbaut, Bogdan Mykhaylichenko en Mario Stroeykens kwamen in actie. Lees verder »


Vanden Borre aanwezig op training beloften

Vanden Borre aanwezig op training beloften

Het Nieuwsblad schrijft vandaag dat Anderlecht overweegt om de samenwerking met Anthony Vanden Borre te stoppen na zijn harde interview van donderdag. Intussen vernamen wij dat Vanden Borre gisterenavond wel weer aanwezig was op de training van de beloften. Lees verder »


 27-01-2021 

Vanden Borre al twee weken afwezig

Vanden Borre al twee weken afwezig

Het zal toch niet waar zijn zeker, Anthony Vanden Borre verschijnt al twee weken niet meer op training bij de beloften. Zijn ploegmaats hebben er het raden naar waarom hij zich niet meer laat zien op Neerpede.  Lees verder »


 20-01-2021 

 18-01-2021 

Hotman El Kababri traint mee met U21

Hotman El Kababri traint mee met U21

Hotman El Kababri trok in januari 2020 de deur van Neerpede achter zich dicht. Dit bleek echter maar tijdelijk te zijn, want na wat omzwervingen bij Dortmund, Zulte Waregem en Lierse traint hij nu opnieuw mee met de U21 van RSC Anderlecht.  Lees verder »


 17-01-2021 

 15-01-2021 

 12-01-2021 

Belofte van het Jaar: Sambi Lokonga op vierde plaats

Belofte van het Jaar: Sambi Lokonga op vierde plaats

Morgen is het de beurt aan de Gouden Schoen, vandaag werd de trofee uitgereikt voor de 'Belofte van het Jaar'. Albert Sambi Lokonga valt net buiten een podiumplaats en staat met 58 punten op de vierde plaats. Charles De Ketelaere won afgetekend met 403 punten.  Lees verder »