Nieuws met tag "Jeugd"


 21-10-2020 

Mario Stroeykens mee op ploegfoto

Mario Stroeykens mee op ploegfoto

RSC Anderlecht nam gisteren de tijd om een nieuwe ploegfoto te nemen. Dat was nodig want sinds de vorige zijn er al enkele spelers vertrokken en nieuwe bijgekomen. Voor Anthony Vanden Borre was er geen plaats meer maar wel voor de 16-jarige Mario Stroeykens.  Lees verder » 17-10-2020 

Kompany wil meer belofteteams in 1B

Kompany wil meer belofteteams in 1B

Als het van Vincent Kompany afhangt, komen er in 1B naast Club Nxt nog belofteploegen bij. "Dat zou goed zijn voor het Belgische voetbal", zegt de Anderlecht-coach. Hij geeft Kristian Arnstad al voorbeeld. Lees verder » 13-10-2020 


 12-10-2020 

'Anderlecht denkt aan Luca Oyen'

'Anderlecht denkt aan Luca Oyen'

Volgens Football Ghana denkt Anderlecht aan Racing Genk-belofte Luca Oyen als potentiële vervanger van Jérémy Doku. Oyen is 17-jarige zoon van oud-Anderlecht-speler Davy. Dit seizoen debuteerde hij in de A-ploeg. Lees verder » 11-10-2020 

Guldix tekent bij RC Mechelen en studeert weer

Guldix tekent bij RC Mechelen en studeert weer

Gerko Guldix, een 20-jarige verdediger wiens contract bij Anderlecht in juni afliep, heeft een overeenkomst getekend bij Racing Mechelen, een club uit de derde amateurklasse. Guldix zal het amateurvoetbal combineren met studies LO aan de KU Leuven. Lees verder » 10-10-2020 

Fanboard: "Hoog tijd om aan supporters te denken"

Fanboard:

Niet alleen Mauves Army roept Anderlecht op om haar fans duidelijkheid te verschaffen over de financiële situatie van de club, ook de Fanboard doet dat. Het supportersorgaan publiceerde vanavond een open brief. "We willen dat er open kaart wordt gespeeld met de supporters over de crisis die Anderlecht treft." Lees verder » 09-10-2020 


 08-10-2020  06-10-2020 

Cullen meteen weg voor nationale ploeg

Cullen meteen weg voor nationale ploeg

Vincent Kompany zal Josh Cullen komende week nog niet kunnen integreren in zijn groep. De Ierse aanwinst ontving vandaag een oproepbrief voor de nationale ploeg om een geblesseerde ploegmaat te vervangen. Vanmiddag voegde hij al bij de Ierse ploeg in Bratislava. Lees verder »
 05-10-2020 

Vlap maakt wederoptreden bij U21

Vlap maakt wederoptreden bij U21

Na zijn coronabesmetting komt Michel Vlap vanavond voor het eerst weer in actie. Hij start met de U21 tegen Waasland-Beveren. Voor Vlap worden het zijn eerste speelminuten sinds 16 augustus. Voor hij positief testte op Covid-19, sukkelde hij met een blessure. Lees verder »


 02-10-2020 

 01-10-2020 

Kana opgeroepen voor nationale beloften

Kana opgeroepen voor nationale beloften

Jacky Matthijsen heeft Marco Kana opgeroepen voor de nationale beloften. Kana neemt de plaats in van Zulte Waregem-verdediger Ewoud Pletinckx die geblesseerd moet afhaken. Kana kan zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten.  Lees verder »


 30-09-2020 


 29-09-2020 

Antonio verlaat Anderlecht voor Italië

Antonio verlaat Anderlecht voor Italië

Zacarias Antonio ruilt Anderlecht voor een Italiaans avontuur. De 18-jarige verdediger trekt naar Cosenza Calcio. Antonio was één van de elf talenten voor de toekomst die in mei 2018 een contract kregen van Marc Coucke. Maar nadien liep het fout met Antonio. Lees verder »
 28-09-2020 

Beloften verslaan Standard met 3-2

Beloften verslaan Standard met 3-2

De U21 van Anderlecht hebben vanavond de draad weer opgepikt met een 3-2-zege tegen Standard. Nils De Wilde (foto), Anouar Ait El Hadj en Kristian Arnstad scoorden. De voorbije twee wedstrijden zagen de jongens van Craig Bellamy nog uitgesteld wegen corona. Lees verder »


U21: Vanden Borre in de basis

U21: Vanden Borre in de basis

De U21 van RSC Anderlecht nemen het vandaag op tegen Standard. Anthony Vanden Borre maakt deel uit van de basiself. Ook enkele A-kern spelers staan in de basis, Ait El Hadj, Colassin, Arnstad, Amuzu en Takidine.  Lees verder »


 27-09-2020 

Matazo debuteert bij Monaco

Matazo debuteert bij Monaco

Anderlecht-product Eliot Matazo maakte vanavond zijn debuut in het eerste elftal van AS Monaco. Tegen Straatsburg mocht de 18-jarige middenvelder op het uur invallen. Matazo was één van de toptalenten van de lichting 2002, maar koos twee jaar geleden voor Monaco. Lees verder »


 24-09-2020 

Officieel: Suray kiest voor Dordrecht

Officieel: Suray kiest voor Dordrecht

Mathis Suray heeft een contract voor drie jaar getekend bij FC Dordrecht. Dat maakte de Nederlandse club bekend. Suray was einde contract bij Anderlecht. Paars-wit wilde hem laten bijtekenen, maar Suray kiest nu dus voor Nederland. Lees verder »


 23-09-2020 

Delcroix overtuigde Kompany tijdens interland

Delcroix overtuigde Kompany tijdens interland

Hannes Delcroix zag een sterke voorbereiding afgelopen zondag beloond met een eerste basisplaats. De 21-jarige centrale verdediger wist deze zomer Vincent Kompany te overtuigen van zijn kunnen. Volgens Het Nieuwsblad gaf de interland met de Belgische U21 tegen Duitsland het laatste zetje. Lees verder »


RSC Anderlecht praat met Doku over contractverlenging

RSC Anderlecht praat met Doku over contractverlenging

Gisteren zette Anoaur Ait El Hadj zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot 2024. De volgende op het lijstje is Jérémy Doku, die wordt gevolgd door verschillende buitenlandse topclubs. Maar paars-wit wil de concurrentie voor zijn en Doku langer aan zich binden. Lees verder »


 22-09-2020 

Beloftewedstrijd afgelast door corona

Beloftewedstrijd afgelast door corona

De wedstrijd van de U21 van gisterenavond is niet doorgegaan wegens corona. De U21 van Anderlecht trainen samen met de U18 en die laatste ploeg zit sinds negen dagen in quarantaine na een positieve test van één van de spelers. Lees verder »


 20-09-2020 

"Heel Anderlecht heeft vertrouwen in Hannes"

De verrassing van coach Kompany luistert dit weekend naar de naam Hannes Delcroix. De linksvoetige verdediger mocht voor het eerst in de basis starten. "Hannes was erg regelmatig tijdens de voorbereiding. Hij kan ons iets extra bijbrengen", verklaarde Kompany voor de aftrap zijn keuze. Lees verder »


 19-09-2020 

Vanden Borre gids voor U23 in 1B?

Vanden Borre gids voor U23 in 1B?

Anderlecht wil zijn beloften volgend seizoen ook in 1B laten aantreden en zo hun opleiding een boost geven. Paars-wit denkt dan aan Anthony Vanden Borre als leider van de jonge bende. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Lees verder »