Nieuws met tag "Jeugd"


 17-05-2022 

Agyei begint het EK met een assist

Agyei begint het EK met een assist

De Belgische U17 zijn vandaag begonnen aan de eindronde van het EK. In hun eerste match speelden de jonge Duivels 1-1 gelijk tegen Servië. Enock Agyei is de enige speler van Anderlecht die erbij is. Met een assist was hij al meteen beslissend. Lees verder »


RSCA's zomerhuiswerk volgens Het Laatste Nieuws

RSCA's zomerhuiswerk volgens Het Laatste Nieuws

De plaatsen zijn verdeeld. De spelers wacht zondag nog een wedstrijd voor de eer op Club Brugge, maar Peter Verbeke en zijn team kunnen zich nu volop richten op volgend seizoen. En er ligt hen veel werk te wachten. Het Laatste Nieuws maakte een overzicht. Lees verder »


Anderlecht polste tevergeefs bij Foket

Anderlecht polste tevergeefs bij Foket

Om zijn rechterflank te versterken volgend seizoen, ging Anderlecht aankloppen bij Thomas Foket. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De krant weet echter dat paars-wit van een kale reis thuiskwam: een vertrek is voor Fokets club Stade Reims onbespreekbaar. Lees verder » 13-05-2022 


 12-05-2022 

Raman dit seizoen niet meer in actie

Raman dit seizoen niet meer in actie

Geen Benito Raman vanavond tegen Antwerp. De spits kreeg op training een trap op de enkel. Hij zal dit seizoen niet meer in actie komen. Raman is vanavond wel aanwezig in het Lotto Park om zijn maats aan te moedigen. Lees verder » 10-05-2022 

Tajaouart tekent eerste profcontract

Tajaouart tekent eerste profcontract

Het is de periode van de contractverlengingen bij Anderlecht. Met Anas Tajaouart tekende vandaag opnieuw een jong talent zijn eerste profcontract. De Brusselaar heeft zijn lot tot 2025 aan Anderlecht verbonden. Lees verder »


Vol voor verlengd verblijf Zirkzee

Vol voor verlengd verblijf Zirkzee

De kans dat Christian Kouamé volgend seizoen nog in het Lotto Park speelt, is onbestaande. Er is wel hoop voor Joshua Zirkzee en RSC Anderlecht wil daar dan ook vol voor gaan. Zirkzee moet dan ook zelf bij moederclub Bayern erop aandringen om hem nog een jaar uit te lenen. Lees verder » 09-05-2022 


 07-05-2022 

Verbruggen in doel tegen Antwerp?

Verbruggen in doel tegen Antwerp?

Toen Vincent Kompany gisteren zei dat na de training van vandaag moet blijken wie fit is voor de partij van morgen tegen Antwerp, doelde hij niet alleen op Joshua Zirkzee. Het Laatste Nieuws weet dat doelman Hendrik Van Crombrugge al enkele dagen niet meetraint. Zijn problemen met de rug spelen weer op. Lees verder » 06-05-2022 

Kompany: "Wurgende regels 1B niet op hun plaats"

Kompany: Wurgende regels 1B niet op hun plaats

Binnenkort worden de regels vastgelegd voor de U23-ploegen in 1B. De hamvraag is of spelers niet meer mogen meedoen vanaf een bepaald aantal wedstrijden met de A-ploeg. Vincent Kompany hoopt dat deze regel er niet komt. "Als je jonger bent dan een bepaalde leeftijd, dan ben je gewoon jong en heb je die minuten nodig", vindt hij. Lees verder » 05-05-2022 

Derde Bourard naar Anderlecht

Derde Bourard naar Anderlecht

Bij de jeugdploegen zijn er niet alleen vertrekkers, er zijn ook nieuwkomers. Zo zullen volgend seizoen aanvaller Gorak Ghale en aanvallende middenvelder Yanis Bourard voor Anderlecht spelen. Lees verder »
 03-05-2022 

Gillet op radar voor U21

Gillet op radar voor U21

Anderlecht zou volgens Le Soir interesse hebben in Guillaume Gillet. De oud-speler zou een functie van T2 bij de U21 combineren als speler om de jonge ploeg in 1B bij te staan. Lees verder » 02-05-2022 

U21 sluiten seizoen af met simpele zege

U21 sluiten seizoen af met simpele zege

De U21 hebben vanavond in hun laatste competitiewedstrijd met 0-2 gewonnen bij KV Mechelen. Chris Lokesa (foto) en Mario Stroeykens scoorden. Misschien wel het meest opvallende was dat Ilias Takidine nog eens in actie kwam. Ook Antoine Colassin vierde zijn rentree Lees verder »


Bestel gratis tickets voor bekerfinale U21

Bestel gratis tickets voor bekerfinale U21

Nu zaterdag om 15 uur spelen de U21 de finale van de Beker van België voor beloften. Plaats van het gebeuren: het Lotto Park van Anderlecht. Wil je de U21 aanmoedigen richting bekerwinst? Reserveer dan je tickets. Deze zijn helemaal gratis. Lees verder »


Arnstad: "Jammer dat mijn ouders er niet geraakt zijn"

Arnstad: Jammer dat mijn ouders er niet geraakt zijn

Kristian Arnstad was tegen Club Brugge de surprise van de chef. Het was zijn tweede basisplaats, de eerste was anderhalf jaar geleden, ook tegen Club. Toen ging hij mee kopje onder, gisteren speelde hij voortreffelijk en werd hij verkozen tot 'man van de match'. "Ik kan nog meer", klonk het na afloop vol vertrouwen. Lees verder »


 01-05-2022 

 29-04-2022 

U21 sluiten af tegen KV Mechelen

U21 sluiten af tegen KV Mechelen

De U21 eindigen het seizoen op 2 mei met een wedstrijd tegen KV Mechelen (Liersesteenweg 206, 2800 Mechelen). Paars-wit zal, ongeacht het resultaat, tweede eindigen en dus volgend jaar spelen in 1B. Op 7 mei staat nog de bekerfinale op het programma tegen (kampioen) Racing Genk. Lees verder »


 27-04-2022 

Colassin: uitleenbeurt of 1B

Colassin: uitleenbeurt of 1B

Na twee moeilijke jaren staat Antoine Colassin volgend seizoen voor het jaar van de waarheid. De vraag is waar hij zal spelen. La Dernière Heure schrijft vandaag dat hij de keuze heeft uit twee opties: ofwel met de beloften in 1B ofwel wordt hij uitgeleend. Lees verder »Bekerfinale U21 om 15u in het Lotto Park

Bekerfinale U21 om 15u in het Lotto Park

Zaterdag 7 mei staat de bekerfinale voor de U21 tegen hun leeftijdsgenoten van Genk op de agenda. Alles wijst erop dat die zal gespeeld worden in het Lotto Park om 15u. De juiste modaliteiten in verband met tickets en dergelijke zijn nog niet bekend gemaakt.  Lees verder »


 22-04-2022 

Delcroix mag trainingen opdrijven

Delcroix mag trainingen opdrijven

Goed nieuws voor Hannes Delcroix. Het Laatste Nieuws meldt dat de verdediger de trainingsintensiteit mag opdrijven. De kans dat hij dit seizoen nog in actie omt bij de A-ploeg is echter klein. Anderlecht wil geen risico's nemen en hem eerst ritme laten opdoen bij de U21. Lees verder »


Deinze-spits Mertens in beeld

Deinze-spits Mertens in beeld

Volgens La Dernière Heure denkt Anderlecht aan Lennart Mertens, een 29-jarige spits van Deinze. De aanvaller zou de U23 in 1B moeten versterken volgend seizoen. Elke U23-club zou dan twee spelers van 30 jaar of ouder mogen tellen, of voorwaarde dat die nog niet met de eerste ploeg speelden. Lees verder »