Wintertransfers brengen terug niets bij

DONDERDAG, 18 MAART 2021, 11:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Het is een weerkerend fenomeen bij RSC Anderlecht. Wintertransfers die niet brengen wat van hen werd verwacht. De kans dat Abdoulay Diaby en Jacob Bruun Larsen volgend seizoen nog in het Lotto Park rondlopen is praktisch nihil, voor Majeed Ashimeru is er wel hoop.

De entourage van Diaby maakt zich in ieder geval weinig zorgen. Volgens hen ligt de fout bij de weininge speelminuten de afgelopen maanden en vragen ze vooral om Diaby nog wat tijd te gunnen. Ook Vincent Kompany heeft nog vertrouwen in Diaby die hard werkt op training en een goeie mentalteit heeft.

Van Jacob Bruun Larsen werd veel verwacht maar kon die allesbehalve inlossen. Daardoor legt hij zichzelf teveel druk op want dan weer nefast is voor zijn prestaties. Om dat te verhelpen gaat hij regelmatig langs bij de mental coach. 

Ashimeru kreeg in zijn eerste dagen bij Anderlecht meteen te maken met een coronabesmetting. Nadien scoorde hij in de beker tegen Luik, zijn volgende optreden tegen KV Kortrijk was gewoon niet geod genoeg.

Toch is hij de enige van de drie die het meeste kans maakt om ook nog volgend seizoen bij RSC Anderlecht te voetballen. Van Bruun Larsen is het al zeker dat hij na dit seizoen vertrekt. Diaby zal wellicht te duur zijn maar de aankoopoptie op Ashimeru is wel betaalbaar.

Bron: HLN (Pieter-Jan Calcoen)anderlecht-online forum