Walem moet als technisch directeur damesploeg professionaliseren

WOENSDAG, 24 MAART 2021, 10:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES Johan Walem wordt niet alleen coach van de Anderlecht-dames, hij krijgt ook de functie van technisch directeur. Zijn voltijds contract voor onbepaalde duur is een sterk signaal: Anderlecht wil de damesploeg professionaliseren en dat moet leiden tot Europees succes.

In de competitie won Anderlecht tot nu toe iedere wedstrijd met scores die ons doen denken aan onze tijd als duiveltje. Week na week blaast het de tegenstand weg. Toch is dat niet voldoende voor het clubbestuur. Anderlecht wil de damesploeg en zo het damesvoetbal naar een hoger niveau tillen. Johan Walem moet als technisch directeur de lijnen uitzetten.

Walem moet een plan voor de toekomst uitwerken. Anderlecht wil werken naar meer profspeelsters en meer trainingen, een betere staf, een vaste thuisbasis (nu spelen de Anderlecht-dames soms in Tubeke, soms in Wolvertem en soms in het Lotto Park), een hoger budget en een duidelijke jeugdstructuur. 

Met binnenkort een vierde landstitel op rij heerst Anderlecht autoritair in het Belgische damesvoetbal. Europees ging het er in november al uit nog voor de Champions League echt van start ging. Dat moet beter in de toekomst. "De zestiende finales van de Champions League moeten ons minimale doelstelling zijn", aldus CEO Jos Donvil, die naar eigen zeggen tientallen sollicitaties kreeg voor de functie van damescoach. Na een profielschets contacteerde hij uiteindelijk zelf Walem.

Bron: Het Laatste Nieuws (Pieter-Jan Calcoen)
Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)anderlecht-online forum