"Verschil tussen vrouwen -en mannenvoetbal is niet zo groot"

MAANDAG, 29 MAART 2021, 14:16 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES - INTERVIEWS Ze waren zo dichtbij de perfecte reeks, maar Femina White Star Woluwe stak er een stokje voor en smeerde de RSC Anderlecht-dames hun eerste nederlaag van het seizoen voor. Coach Patrick Wachel blijft er nuchter onder: "Een nederlaag kan altijd".

Het was bijna 2 jaar geleden, van mei 2019, dat de paars-witte dames nog verloren hadden in de competitie. "Hoe langer je blijft winnen hoe groter de kans wordt dat je eens gaat verliezen. Zaterdag was het dan zover tegen Woluwe. Zij waren heel georganiseerd en gretig bij ons was het telkens net niet."

De Dames sluiten de reguliere competitie af met 51 op 54. Nu is het drie weken wachten tot de play-offs beginnen. Volgens Wachel zijn de speelsters gretig om te starten en opnieuw aan te knopen met een overwinning. "Mijn speelsters willen zich snel herpakken. We hebben nog altijd een mooie voorsprong te pakken op de tweede. Het is leuker om 5 punten voor te staan dan achter."

Johan Walem

Na de play-offs neemt Wachel afscheid van RSC Anderlecht. Johan Walem volgt hem op als coach. "De teller staat momenteel op drie landstitels in vijf jaar, ik kan dus tevreden terugkijken. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en wat meer tijd voor mijn familie. Natuurlijk zou een vierde landstitel de kroon op mijn vijf jaar zijn."

Walem neemt het dan over van Wachel. "Het is voor hem een eerste kennismaking met het vrouwenvoetbal. Maar het is iemand met een mooie carrière achter de rug als trainer en speler. En eigenlijk is het verschil tussen het vrouwen -en mannevoetbal niet zo groot, dat zal hij zelf ook wel merken."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.