Anderlecht komt weer niet verder dan een gelijkspel

ZONDAG, 7 MAART 2021, 20:21 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft weer een copy-paste wedstrijd gespeeld. Zoals zo vaak dit seizoen kon het amper tot een kans komen tegen een georganiseerde tegenstander. Het kwam toch op voorsprong via een penalty van Nmecha. KV Mechelen, dat ook amper tot een kans kwam, benutte na rust ook een penalty. Boeken dicht, want dit Anderlecht is niet in staat om op zo'n moment een versnelling hoger te schakelen. Uiteraard doet Paars-wit een slechte zaak in de strijd om Play-off 1.

Anderlecht wist meteen uit de felle duels dat Mechelen de punten niet cadeau zou geven. In de 9de minuut kon Diaby van schuin op doel gaan, maar Thoelen kwam heel snel uit zijn doel. Nmecha schoot de rebound ongecontroleerd naast. Net voor het kwartier zorgden de Paars-witte aanvallers opnieuw voor gevaar. Diaby speelde knap Nmecha aan, maar de Duitser miste zijn controle en had misschien beter in een tijd kunnen besluiten. Mechelen was niet gevaarlijk voor rust, op een serieuze waarschuwing na. Svedt trapte net naast, Wellenreuther stond aan de grond genageld.

Anderlecht probeerde, maar kwam zoals gewoonlijk zeer moeilijk tot kansen. Nadat Amuzu hard had naast besloten vanop afstand, leek de logische 0-0 in zicht aan de rust. Mukairu begon echter aan een rush vanop eigen helft en bediende Nmecha. Bijker kwam wild tussenbeide en D'Hondt wees naar de stip. Nmecha zette de penalty netjes om in een doelpunt.

Na rust kwam Delcroix slecht neer en kwam ex-Mechelaar Cobbaut hem vervangen. Nmecha verdubbelde bijna de score. Hij bleef heel lang in balbezit vanop links en schoof de bal, die nog afweek tussen een aantal benen, net naast. Aan de overkant kopte Murillo de bal weg voor De Camargo. De Panamees beging echter in minuut 64 een domme fout op Svedt in het strafschopgebied, wat vergelijkbaar met die van Sardella op OHL. D'Hondt wees ook nu meteen naar de stip. De Camargo bracht de bezoekers op gelijke hoogte en Anderlecht kon opnieuw volop aan de bak.

Scoren is voor Anderlecht tegenwoordig echter een hels karwei. Tien minuten voor tijd lanceerde Cobbaut Bruun Larsen, maar er was niemand gevolgd achter Dauda die centraal stond gepositioneerd. De klok tikte genadeloos voort en Anderlecht bakte er weinig tot niets van (net als Mechelen). Ook de invallers konden hun meerwaarde niet tonen. In de toegevoegde tijd kopte Miazga nog op corner op Mechelse benen.

Zo kan Anderlecht voor de vierde maal niet zegevieren in een thuiswedstrijd in de competitie. Het wint dan wel in Genk en in Standard, maar verliest kostbare punten tegen Waasland-Beveren, KV Mechelen en Kortrijk. Misschien toch maar beter alles zetten op de Croky Cup en proberen om eerst Genk uit te schakelen volgende zondag? In de competitie kunnen Genk en Oostende hun voorsprong nog vergroten.