"Soms strenger voor eigen jeugd dan voor gehaalde spelers"

ZATERDAG, 13 MAART 2021, 21:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Al die jonge spelers die hun kans krijgen bij Anderlecht: het maakt van Jean Kindermans een gelukkige jeugddirecteur. Sommige jongens verdienen in zijn ogen wel meer krediet bij pers en publiek. Een Sardella wordt het bijvoorbeeld niet gemakkelijk gemaakt.

De 18-jarige Sardella is de jeugdspeler die de meeste kritiek krijgt. "Maar soms is hij titularis, dan weer niet. Soms speelt hij rechtsback, dan linksback, dan centraal achterin. Hij kan zich zo niet ontplooien op zijn comfortpositie", aldus Kindermans. De jeugddirecteur haalt ook Marco Kana en Sieben Dewaele aan als voorbeelden van spelers die op verschillende posities werden ingezet.

Kindermans wijst erop dat jongens als Matt Miazga en Lukas Nmecha wel steeds op hun beste positie worden uitgespeeld. "Een speler die we halen krijgt vaak de kans om meerdere weken op eenzelfde positie te spelen", merkt Kindermans op. "We zijn soms strenger voor de eigen jeugd dan voor diegenen die we gaan halen.”

Voor Kindermans verdient een jongere die nog maar net komt kijken krediet. "Maar je bent geen jonkie meer als je honderd wedstrijden in eerste klasse op de teller hebt. In mijn ogen is Amuzu geen jeugdspeler meer, maar een dragende speler. Dan moet je zo ook beoordeeld worden."



anderlecht-online forum