"Halve finale is belangrijkste van dit seizoen"

VRIJDAG, 12 MAART 2021, 12:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nog twee dagen scheiden RSC Anderlecht van de halve finale van de Beker van België. Voor Vincent Kompany is elke wedstrijd belangrijk, al geeft hij wel toe dat deze misschien wel de belangrijkste is van dit seizoen. Vooral omdat er Europees voetbal van afhangt. 

Ondanks de vorige twee goede resultaten tegen Genk wil de coach de Limburgers vooral niet onderschatten. "Ik herinner mij vooral dat het moeilijke wedstrijden waren en Genk is ondertussen ook anders gaan voetballen. Ze verdedigen ook op een iets andere manier. Het zal sowieso een moeilijke wedstrijd worden, er loopt veel talent rond bij Genk."

Europees voetbal

Voor Anderlecht is de beker nog altijd de kortste weg naar Europa, maar dan moet er zondag wel gewonnen worden. De coach geeft ook toe dat het weleens de belangrijkste wedstrijd van het seizoen kan worden. "Voor mij is elke wedstrijd belangrijk, maar toegegeven, hier hangt iets meer aan vast. Een Europees ticket gaat niet het wondermiddel zijn voor de club, maar elk goed resultaat, of elke extra bron aan financiële surplus kan de club zeker helpen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.