Nieuws met tag "Wedstrijden"


 27-01-2020 

Boucaut twee keer juist bij handspelfases

Boucaut twee keer juist bij handspelfases

Na de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Anderlecht was er langs Brugse zijde heel wat heibel over twee fases waarbij de bal de hand van een Anderlecht-verdediger raakte. Scheidsrechter Alexandre Boucaut liet telkens doorspelen en de VAR greep niet in. Terecht, meldt Professional Refereeing Department. Lees verder »"Moeten ons verontschuldigen bij de fans"

Frank Vercauteren had net niet het schaamrood op de wangen na de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Hij begrijpt ook de gezangen van de fans en wil hen zijn verontschuldigingen aanbieden namens de hele ploeg. Het positieve dan maar: de winst en de hoop op play-off 1 die daardoor levend blijft.  Lees verder » 26-01-2020 

Anderlecht zegeviert via Vlap in toegevoegde tijd

Anderlecht zegeviert via Vlap in toegevoegde tijd

Een zwak Anderlecht heeft op de valreep met 1-2 gewonnen op het veld van Cercle Brugge. Pas diep in de tweede helft kon Paarswit op gelijke hoogte komen. De ingevallen Vlap schonk Anderlecht alsnog de onverhoopte zege in de toegevoegde tijd. Anderlecht blijft hierdoor in de running voor play-off 1, maar deze prestatie zal de laatste wake-upcall zijn die Paarswit zich kan veroorloven. Lees verder »


Opstelling: Vercauteren kiest dezelfde elf

Opstelling: Vercauteren kiest dezelfde elf

Frank Vercauteren start over een klein uur tegen Cercle Brugge met dezelfde elf spelers als vorige week. De coach rekent dus opnieuw op Antoine Colassin om de aanval te dragen. Zakaria Bakkali zit voor het eerst dit seizoen op de bank. Lees verder »


Voorbeschouwing: Cercle Brugge - Anderlecht

Voorbeschouwing: Cercle Brugge - Anderlecht

Na vijf matchen tegen ploegen uit de top zes begint Anderlecht nu aan zijn eindsprint richting Play-Off 1. De nederlaag van Genk gisteren opent perspectieven voor paars-wit: bij winst straks tegen Cercle Brugge nadert het tot op vier punten. Maar nu is het echt menens: enkel winnen is goed genoeg. Lees verder » 25-01-2020 

Selectie: Bakkali voor het eerst erbij

Selectie: Bakkali voor het eerst erbij

Zakaria Bakkali zit voor het eerst dit seizoen in de wedstrijdkern. Frank Vercauteren acht de flankspeler na bijna negen maanden blessureleed klaar voor de dienst. Bij de 21 namen geen Thomas Didillon. Rik Vercauteren vervangt hem. Lees verder »Oproep: steun Cercle-doelman in strijd tegen leukemie

Oproep: steun Cercle-doelman in strijd tegen leukemie

Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme kreeg donderdag het nieuws dat hij voor de tweede keer hervallen is in leukemie. De supporters van Cercle Brugge plannen morgen tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht een steunactie voor Van Damme. Anderlecht-Online wil alle aanwezige Anderlecht-fans oproepen om mee te doen. Lees verder » 24-01-2020 

Vercauteren: "Didillon komt niet in aanmerking voor selectie"

Vercauteren:

Thomas Didillon lijkt het verkorven te hebben bij Frank Vercauteren. De coach rekent niet op de doelman voor de wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge. "Thomas traint nu al twee dagen niet mee met de groep. Voor mij komt hij niet in aanmerking voor een selectie", vertelde Vercauteren vanmiddag. Lees verder » 22-01-2020 

U21 onderuit tegen Club Brugge

U21 onderuit tegen Club Brugge

De U21 hebben vanmiddag met 1-3 verloren van Club Brugge. Het ging om de wedstrijd die gisteren kort na de aftrap gestaakt werd door de dichte mist. De Noorse debutant Kristian Arnstad scoorde voor paars-wit. Ondanks de nederlaag blijft Anderlecht leider. Lees verder » 21-01-2020 

Mist verhindert U21-debuut Arnstad (video)

Mist verhindert U21-debuut Arnstad (video)

De wedstrijd van de U21 tussen Anderlecht en Club Brugge van vanavond werd stopgezet wegens de dichte mist. De aanwezige supporters kregen zo geen debuut te zien van Kristian Arnstad, het 16-jarige Noorse toptalent dat Frank Arnesen in september naar Anderlecht haalde. Lees verder »


Analyse: de paars-witte aanval in verval

Analyse: de paars-witte aanval in verval

Anderlecht heeft altijd spitsen gehad die hebben bijgedragen tot het winnen van bekers en kampioenschappen. Van Mermans en Mulder tot Rensenbrink en Nilis. Of in modernere tijden van Koller tot Frutos. De laatste jaren heeft Anderlecht het echter (financieel) moeilijk om de positie vooraan in te vullen met een Anderlecht-waardige spits. Dat blijkt nu ook weer tijdens deze transferperiode waarin het halen van een extra (scorende) spits eigenlijk een noodzaak is. We bekijken even de spitsen van de laatste tien jaar in Paars-witte loondienst.  Lees verder »


Boucaut fluit Cercle Brugge - Anderlecht

Boucaut fluit Cercle Brugge - Anderlecht

Zondag gaat RSC Anderlecht terug op bezoek op Jan Breydel, deze keer om het op te nemen tegen Cercle Brugge. Alexandre Boucaut is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Pieter Becquet en Romain Devillers zijn de lijnrechters van dienst. Jordy Vermeire vierde official. Lees verder » 20-01-2020 


 19-01-2020 

"Extra spits? We geloven in onze eigen talenten"

Na de wedstrijd tegen Club Brugge sprak Vincent Kompany nog eens met de pers. Kompany was teleurgesteld met het resultaat, maar aangenaam verrast door de prestatie van Antoine Colassin. De Anderlecht-aanvoerder gaf ook zijn visie over de huidige transferstilte. Lees verder »


Vanaken verpest sterk debuut Colassin

Vanaken verpest sterk debuut Colassin

Anderlecht is 2020 begonnen met een 1-2-nederlaag tegen Club Brugge. Doodzonde, want in tegenstelling tot de bekerwedstrijd van vorige maand zagen we vandaag wel een sterk Anderlecht. Vooral voor de pauze speelde paars-wit sterk, met debutant Colassin als uitblinker. Lees verder »
Nineties-legendes geven aftrap

Nineties-legendes geven aftrap

Voor de aftrap van de partij tegen Club Brugge nodigt Anderlecht drie oude gloriën uit. Johnny Bosman, Wim Kooiman en Michel De Wolf komen naar het Lotto Park. Samen voetbalden ze vijftien jaar voor Anderlecht Lees verder »


Selectie: geen Roofe, wel Colassin

Selectie: geen Roofe, wel Colassin

Anderlecht kan tegen Club Brugge niet rekenen op Kemar Roofe. De spits is onvoldoende hersteld van zijn kuitblessure en zit niet in de 21-koppige selectie die Anderlecht bekend maakte. Wel erbij is Antoine Colassin (foto). Hij is de enige diepe spits. Lees verder »


Scorende Musona meteen van goudwaarde

Scorende Musona meteen van goudwaarde

Knowledge Musona heeft zijn debuut bij Eupen niet gemist. Al na tien minuten scoorde hij voor zijn nieuwe club. De Anderlecht-huurling stond tegen Charleroi aan de aftrap en scoorde de gelijkmaker. Het bleef 1-1, waardoor de Zimbabwaan Eupen een mooi punt bezorgde. Lees verder » 17-01-2020 

Musona al in selectie, Sowah nog niet

Musona al in selectie, Sowah nog niet

Knowledge Musona maakt al deel uit van de wedstrijdkern van Eupen voor de partij van morgen tegen Charleroi. "Ik voel me goed en ben fit om te spelen", vertelt de Anderlecht-huurling op de website van Eupen. Lees verder »


Lotto Park volledig uitverkocht

Lotto Park volledig uitverkocht

De wedstrijd tegen Club Brugge in de kwartfinale van de Croky Cup wordt opnieuw gespeeld zondag, deze keer is het de thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Ook deze keer zal deze wedstrijd plaatsvinden in een kolkend Lotto Park: alle tickets zijn verkocht! Lees verder »


Roofe blijft onzeker voor zondag

Roofe blijft onzeker voor zondag

Trainer Frank Vercauteren heeft vanmiddag met de aanwezige pers gepraat over de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge, de eerste na de winterstop. Vercauteren praatte onder andere over de blessures en over de recente bekernederlaag tegen Club in december. Lees verder »


Chadli van 10 naar 9?

Chadli van 10 naar 9?

Volgens Het Nieuwsblad was Frank Vercauteren van plan om zondag tegen Club Brugge te spelen met Nacer Chadli als nummer 10. Door de blessure van Kemar Roofe zal hij de Rode Duivel wellicht een rij vooruit schuiven, naar de 9-positie. Lees verder » 15-01-2020 

Dhauholou loopt kuitbeenbreuk op

Dhauholou loopt kuitbeenbreuk op

Opnieuw zware pech voor Olivier Ciryack Dhauholou: de Ivoriaanse spits liep maandag bij Waasland-Beveren een kuitbeenbreuk op tijdens de U21-wedstrijd tegen Charleroi. Het seizoen van de Anderlecht-huurling zit erop. Lees verder »


 13-01-2020 

Oefenduel tegen eigen U21 en OHL

Oefenduel tegen eigen U21 en OHL

RSC Anderlecht wil nog een paar extra oefenwedstrijden inlassen. Zo zou het alvast willen oefenen tegen de eigen U21. Momenteel lopen er ook gesprekken met Oud-Heverlee Leuven om een oefenwedstrijd in te plannen. De duels zijn voorzien voor 20 en 27 januari. Lees verder »


 11-01-2020 

Vercauteren: "Murillo is klaar voor grote werk"

Vercauteren:

Amir Murillo maakte vandaag zijn eerste wedstrijdminuten voor Anderlecht. Coach Frank Vercauteren is erg tevreden over de Panamese rechtsback. "Hij staat al ver in zijn ontwikkeling en paste zich snel aan. Hij is klaar om wedstrijden te spelen." Lees verder »Adzic bezorgt Anderlecht draw tegen Livingston

Adzic bezorgt Anderlecht draw tegen Livingston

In zijn tweede oefenwedstrijd van de dag speelde Anderlecht 1-1 gelijk tegen Livingston, de nummer vijf uit Schotland. Iets voorbij half wedstrijd kwam Anderlecht op achterstand na een foutje van Marco Kana. Luka Adzic scoorde vier minuten later de gelijkmaker. Lees verder »