"Men zal nog verschieten van Anderlecht"

DONDERDAG, 11 MAART 2021, 07:22 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hannes Delcroix zijn seizoen zit erop na een blessure. Elias Cobbaut is dus net op tijd fit om hem te vervangen. Al benadrukt hij meteen dat dat geen zekerheid is, er zijn nog andere goeie spelers in de kern. Waar hij wel zeker van is, is dat Anderlecht terugkomt.

Cobbaut staat terug op het veld na een operatie aan de enkel, geen gemakkelijke periode. De verdediger mist ook nog matchritme maar is klaar om zijn taak op te nemen als Vincent Kompany hem nodig heeft. "Het was geen gemakkelijke periode vlak na mijn operatie, ik kon niets anders dan in de zetel liggen. Maar ik wist dat ik zou terugkomen. Mijn frustratie heb ik dus omgezet in motivatie. Ik kreeg ook veel steun van de mensen rond mij, zelfs bondscoach Roberto Martinez stuurde een berichtje. De moment dat ik kon bewegen probeerde ik ook aanwezig te zijn in te vestiare bij mijn ploeggenoten, een beetje voor sfeer zorgen."

De beker

Zondag neemt RSC Anderlecht het op in de halve finale van de Beker van België tegen Genk. Cobbaut steekt niet onder stoelen of banken dat dat een belangrijkste wedstrijd is voor de ploeg en dat ze zeker willen doorgaan tot het einde. "Het leeft enorm, zowel binnen de groep als daarbuiten. Bijna alle gesprekken gaan over de beker. We zijn in ieder geval hongerig en willen een knalprestatie leveren. Of ik automatisch in de kern zit ? Dat mag je niet zeggen. Er zijn nog veel goeie spelers in de ploeg en iedereen staat te popelen om te starten. Het enige voordeel dat ik heb is dat ik linksvoetig ben."

Rode Duivels

Zit er een EK-selectie in nu Delcroix out is. "Ik ben daar niet echt mee bezig geweest, het belangrijste was goed revalideren. Het zou in ieder geval een beloning zijn, maar ik zal de keuzes van de bondscoach respecteren. Hij roept alleen maar de beste op, het is aan mijn om te tonen dat ik daarbij hoor."

Gelukkig bij Anderlecht

Cobbaut had ook andere opties dan RSC Anderlecht in 2018. "Ik heb mijn keuze toen nog nooit beklaagd, ik ben gelukkig bij Anderlecht, ik kan mij hier het beste ontwikkelen. Trouwens die vette jaren komen wel terug. Het zal keren. Men zal nog verschieten van Anderlecht.'



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.