Pro League hoopt dit seizoen nog op publiek

DINSDAG, 2 MAART 2021, 07:24 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de beelden van de supporters van Standard en RSC Anderlecht reageerde viroloog Marc Van Ranst meteen dat het nog te vroeg was om publiek in stadions toe te laten. De Pro League blijft echter ijveren om dat dit seizoen nog te kunnen doen, al is de kans klein. 

Velen vroegen zich ook af waar de politie was toen duizenden Standard-supporters verzamelden om de spelersbus van Standard te verwelkomen. De ordediensten hadden bewust gekozen om niet op te treden om de gemoederen niet nog meer te verhitten.

Woordvoerder van de Pro League, Stijn Van Bever, wil het voorval ook niet groter maken dan het was. "We keuren dit uiteraard af, maar we moeten het nu ook niet beginnen uitvergroten. Dit was ook een alleenstaand incident. Ook de supporters missen het voetbal in een stadion. We mogen dit hier niet uit zijn contect trekken. We zijn ervan overtuigd dat indien de supporters in het stadion te wedstrijd mogen volgen we meer controle zullen hebben."

Supporters helpen politie

Aan de poorten van Neerpede was er wel politie aanwezig, wel niet in grote overmacht, maar toch. De supporters, met name de leden van Mauves Army, hebben de politie zelfs geholpen om een barricade op te werpen tussen supporters en spelers, alvorens de spelersbus aankwam. Op die manier was er zeker geen direct contact en geen gevaar voor eventuele besmettingen. Na afloop vormden ze zelfs een ketting om alle achtergelaten vuil op te ruimen. Ongeveer anderhalfuur na de aankomst van de spelersbus was er dus niets meer dat erop wees dat er een 250-tal supporters de spelers en de overwinning op Standard hadden gevierd.



anderlecht-online forum