Nieuws met tag "Website"


 22-11-2020 

Webpoll: Haalt Anderlecht de top 4?

Webpoll: Haalt Anderlecht de top 4?

Met nog vier wedstrijden te gaan in de heenronde, kan er nu toch stilaan een beeld gevormd worden over Anderlecht en zijn concurrenten. Sinds de laatste paleisrevolutie, waarin Kompany aan het roer kwam, is de situatie bij de club ook wat gestabiliseerd. De visie en de manier van werken van Kompany zijn duidelijk geworden. Dus is de vraag van de nieuwe webpoll eenvoudig: haalt Anderlecht, volgens jullie, dit jaar de top 4?  Lees verder » 19-11-2020 


 26-10-2020 


 19-10-2020 

Denk aan prono ronde 1 !

Denk aan prono ronde 1 !

Morgen starten de Europese competities. Dit betekent ook dat onze prono ingevuld moet worden voor morgenavond. Zoals steeds, is er een prijs voorzien voor de winnaar, maar ook deelnemers die elke ronde meespeelden, maken kans op een prijs. Deelnemen is gratis en kan via deze link. Lees verder » 14-10-2020 

Gelukkige verjaardag, Emjomi!

Gelukkige verjaardag, Emjomi!

Slingers, taart en Champagne vandaag ten huize Emjomi: onze ijverige medewerkster viert vandaag haar verjaardag! Hoeveel kaarsjes erop de taart staan, blijft zoals het hoort bij een dame een goed bewaard geheim, maar ze voelt zich vast nog een frisse twintiger! Lees verder » 28-09-2020 

Welkom Nil !

Welkom Nil !

Geen drie punten voor RSC Anderlecht, maar bij onze medewerker Garrincha was het wel voor de derde keer prijs. Afgelopen weekend verwelkomde hij met zijn vrouwtje namelijk hun derde telg: Nil. Dikke proficiat Ellen en Pieter !!!  Lees verder » 25-09-2020 

Hip hip hoera Skyhawk

Hip hip hoera Skyhawk

Ondanks het guur weer buiten toch een beetje feest bij ons. Onze webmaster en één van de oprichters van de site is vandaag jarig. Achter de schermen is hij één van de drijvende krachten achter zowat bijna alles. Gelukkige verjaardag David en bedankt voor alles !!! Lees verder » 17-09-2020 

Hieperdepiep hoera Layoja & Macuz

Hieperdepiep hoera Layoja & Macuz

Vandaag zetten we twee van onze medewerkers in de bloemetjes, Layoja die instaat voor de Engelse sectie, viert haar verjaardag vandaag. En ook Macuz is jarig. Zij verzorgt de Spaanse sectie. Een heel gelukkige verjaardag beide vanwege het Anderlecht-Online team !! Bedankt voor jullie dagelijkse inzet !! Lees verder » 01-09-2020 

Prono: 1siebel en PT TOTOLIE zijn de winnaars!

Prono: 1siebel en PT TOTOLIE zijn de winnaars!

Met de Champions League en Europa League finale gespeeld, eindigt ook de prono van het seizoen 2019-2020. Vijf spelers eindigden met 120 punten of meer. Uiteindelijk eindigde deze superspannende editie met 1siebel als winnaar. Hij had één puntje meer dan Gaudus. Lees verder » 20-08-2020 

Prono: finales op vrijdag en zondag!

Prono: finales op vrijdag en zondag!

De prono is al meteen aan zijn laatste ronde toe. Aan de kop van het klassement is het nog spannend met slechts twee punten verschil tussen de nummer één en twee. In de laatste ronde dienen jullie de finales van de Europa League en de Champions League te voorspellen. De deadline voor inzenden is dus morgen (vrijdag) om 20u30! Lees verder »


 17-08-2020 

Webpoll: Wat verwachten jullie van coach Kompany?

Webpoll: Wat verwachten jullie van coach Kompany?

De zoveelste paleisrevolutie heeft zich voltrokken bij Anderlecht en dat na amper twee speeldagen in het nieuwe seizoen. Kompany stopt als speler, Vercauteren verlaat onmiddellijk de club en Kompany wordt de nieuwe T1. Dat we Kompany als speler zullen missen, is duidelijk. Hij was ongetwijfeld (één van) de beste verdediger die België ooit gekend heeft. Dat Vercauteren een beter lot verdiende, is eveneens duidelijk. Maar wat verwachten we van Kompany's coaching?  Lees verder »


Opinie: het voordeel van de duidelijkheid

Opinie: het voordeel van de duidelijkheid

Vandaag voltrekt zich binnen Anderlecht een zoveelste paleisrevolutie: Vincent Kompany stopt als speler en wordt (eindelijk) officieel hoofdtrainer van Anderlecht. De 'inspirator' krijgt zo alle sportieve zeggenschap over het elftal. Voor de buitenwereld zal het nu klaar en duidelijk zijn: Kompany en niemand anders bepaalt én is verantwoordelijk voor wat er op de grasmat te zien zal zijn. Lees verder »


 10-08-2020 

Opgelet prono-deelnemers: hervatting prono-seizoen!

Opgelet prono-deelnemers: hervatting prono-seizoen!

Door het coronavirus raakte de voetbalkalender volledig in de war, ook voor de Europese competities. Inmiddels is er een Champions League-ronde achter de rug en staan ​​woensdag de kwartfinales op het programma. Dat betekend ook dat de prono wordt voortgezet. De Ronde 8 is intussen verbeterd en de resultaten zijn beschikbaar. Lees verder »


 23-07-2020 

Nieuwe webpoll: Verschaeren en/of Vlap

Nieuwe webpoll: Verschaeren en/of Vlap

Heeft Yari Verschaeren een probleem? Michel Vlap lijkt zich steeds meer te profileren als de aanvalsleider van het nieuwe Anderlecht. Het duo Kompany-Vercauteren kiest met Amuzu en Doku voor snelle flanken. Waar is dan nog plaats voor Verschaeren? Lees verder »


Webpoll: U wil Delcroix nieuwe kans geven

Webpoll: U wil Delcroix nieuwe kans geven

Als het van onze bezoekers afhangt, verdient Hannes Delcroix meer dan Ognjen Vranjes een nieuwe kans in het Anderlecht-shirt. De overige vier uitgeleende centrale verdedigers hoeven op niet veel bijval meer te rekenen. Lees verder »


 14-07-2020 

 11-07-2020 

Liveverslag van de eerste oefenmatch tegen STVV (2-0)

Liveverslag van de eerste oefenmatch tegen STVV (2-0)

Anderlecht speelt vandaag om 12u een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen STVV. Anderlecht-online brengt jullie een kort maar exclusief verslag van de partij. Aan de rust stond het alvast 1-0 voor Anderlecht, een verdiende voorsprong. Paars wit dwong vooral veel corners af maar zette de bezoekende doelman amper aan het werk. De goal kwam na 34 minuten tot stand met een voorzet vanop links die in doel werd gedevieerd. In de tweede helft kopte Kompany de 2-0 binnen. Lees verder »


 10-07-2020 

Gelukkige verjaardag DavidBxl

Gelukkige verjaardag DavidBxl

Feest ten huize Cuvelier, onze medewerker Davidbxl is vandaag jarig. Hij is vooral actief voor de Franse sectie en volgt voor ons de jeugd op de voet. We wensen hem een dag vol verrassingen en bubbels toe en willen hem bedanken voor zijn inzet. Lees verder »


 07-07-2020 

DavidBxl volgt oefenwedstrijd vanop zijn terras

DavidBxl volgt oefenwedstrijd vanop zijn terras

De pers roert zich. Vorige zaterdag was geen enkele journalist toegelaten bij de oefenwedstrijd tegen Charleroi. Maar dat was buiten onze eigen DavidBxl gerekend, hij kon vanop zijn terras op 60 meter hoogte de wedstrijd een beetje volgen, met een verrekijker bij de hand. Lees verder »


 06-07-2020 

Murillo, Kompany en Van Crombrugge MVP's

Murillo, Kompany en Van Crombrugge MVP's

De transfer van Amir Murillo is volgens onze bezoekers een schot in de roos geweest. De verdediger kwam in actie in acht wedstrijden vorig seizoen. Daarin verzamelde hij een gemiddelde score van 6,99 wat hem MVP van vorig seizoen maakt. Vincent Kompany speelde in 15 competitiewedstrijden en volgt hem op de tweede plaats met 6,95 punten. Sterkhouder Van Crombrugge maakte de meeste minuten en trad aan in 28 wedstrijden. Hij pakte daarin 6,77 punten. Lees verder »


 03-07-2020 


 04-06-2020 

 01-06-2020 

Verloting prijzen steunfonds bij 10.000 euro

Verloting prijzen steunfonds bij 10.000 euro

Anderlecht-Online steunt het steunfonds voor de jeugd dat werd opgericht door Etienne Wils. De nodige afspraken over de inzet van de financiële middelen werd gemaakt tussen Etienne en de club zelf. Om het fonds op weg te zetten naar de kaap van 10.000 euro, zal Anderlecht-online daarom de eerste prijzen verloten onder de schenkers aan dit fonds van zodra dit bedrag werd bereikt. Lees verder »


 28-05-2020 

Verjaardag webteamlid Pieter V.

Verjaardag webteamlid Pieter V.

Vandaag is het de verjaardag van één van de mede-oprichters van de site, Pieter V. Al jaren zorgt hij achter de schermen voor de technische opzet en de server, ook de financiën neemt hij voor zijn rekening. Het hele team is hem dankbaar voor zijn inzet en wenst hem dan ook een heel gelukkige verjaardag !! Lees verder »


 30-04-2020 

Help de Anderlechtse jeugd met een gift aan het steunfonds!

Help de Anderlechtse jeugd met een gift aan het steunfonds!

Etienne Wils startte een tijdje geleden een steunfonds voor onze club RSC Anderlecht. Anderlecht-online, oprichter Etienne en de club slaan de handen nu in elkaar om van dit fonds een succesvolle operatie te maken. We roepen bij deze de fans dan ook op om een financiële bijdrage te leveren. Lees verder »


 21-04-2020 

Online enquête voor abonnementhouders

Online enquête voor abonnementhouders

SC Olen heeft een online-enquête opgesteld. Daarin stellen ze de vraag naar alle abonnementhouders van RSC Anderlecht of ze al dan niet een compensatie willen indien huidig seizoen definitief stopt. De supportersclub wil de resultaten bezorgen aan de leden van de Fanboard voor hun volgende vergadering. Lees verder »


 03-04-2020 

Nieuwe webpoll: stopzetten competitie

Nieuwe webpoll: stopzetten competitie

De Raad van Bestuur van de Pro League heeft beslist om de competitie stop te zetten als gevolg van de corona-epidemie. Wat vindt u van deze beslissing? Laat het ons weten via de nieuwe webpoll. Let op: de poll gaat over het stopzetten op zich, niet over de beslissing om Club Brugge tot kampioen uit te roepen. Lees verder »


 02-04-2020 

Opinie: kampioen neen, Champions League ja

Opinie: kampioen neen, Champions League ja

De Raad van Bestuur van de Pro League besliste vandaag om de competitie stop te zetten, de huidige stand als eindstand te nemen en dus Club Brugge uit te roepen als landskampioen. Sta ons toe daar serieuze bedenkingen bij te hebben. Er zijn precedenten: bij één ervan werd Anderlecht zo zijn eerste landstitel onthouden. Lees verder »


 17-03-2020 

Thuis trainen met Marco Kana

Thuis trainen met Marco Kana

Onder onze lezers zitten er wellicht ook ouders met jonge voetballertjes. Ook die hun competitie ligt volledig plat net als hun trainingen. Op het internet circuleren al verschillende video's met thuistrainingen. Ook Marco Kana toont in een filmpje aan hoe je thuis kan verder trainen.  Lees verder »


 15-03-2020 

Verjaardag webteamlid Garrincha

Verjaardag webteamlid Garrincha

Vandaag is het de verjaardag van één van de grootste drijvende krachten achter Anderlecht-Online, Garrincha. Sinds het prille debuut is hij achter de schermen de mentor van vele medewerkers. We wensen hem een heel gelukkige verjaardag en heel veel dank voor zijn niet-aflatende inzet !! Lees verder »


 08-03-2020 

Nieuwe webpoll: haalt Anderlecht alsnog Play-Off 1?

Nieuwe webpoll: haalt Anderlecht alsnog Play-Off 1?

Met nog één wedstrijd te spelen telt Anderlecht één punt minder dan de nummers zes en zeven KV Mechelen en Racing Genk. Spelen deze twee volgende week onderling gelijk en wint Anderlecht op STVV, dan plaatst paars-wit zich alsnog voor Play-Off 1. Ziet u dat gebeuren? Laat het weten in onze poll. Lees verder »


 27-02-2020 

Nieuwe webpoll: wie is beste wintertransfer?

Nieuwe webpoll: wie is beste wintertransfer?

Anderlecht haalde in januari vier nieuwe spelers. Anthony Vanden Borre zijn aansluiting raakte toen ook rond. Amir Murillo toonde al een aanwinst te zijn. Dejan Joveljic en Marko Pjaca toonden al mooie dingen. En de commentaren over Kemar Lawrence zijn veelbelovend. Van wie verwacht u dit seizoen het meest? Lees verder »


 19-02-2020 

Supportersprotest krijgt vorm

Supportersprotest krijgt vorm

Het ongenoegen bij de supporters uit de vakken N5 -N6 blijft groot over de sluiting van hun vakken. Ze plannen dan ook om hun ongenoegen te laten blijken tijdens de wedstrijd tegen Eupen. Zo willen ze het idee van de witte zakdoeken opnieuw van onder het stof halen.  Lees verder »


 14-02-2020 

Opinie: terechte straf, maar voor foute mensen

Opinie: terechte straf, maar voor foute mensen

De Geschillencommissie besloot dinsdag dat Anderlecht voor één wedstrijd de vakken moet sluiten waar de vurigste supporters zitten. Een sanctie voor het herhaaldelijk gebruik van vuurwerk en (rook)bommen. Een terecht straf, wat mij betreft. En petje af dat de club geen beroep aantekent. Enkel is het enorm pijnlijk dat ook vele honderden onschuldige supporters gestraft worden.
  Lees verder »


 28-01-2020 

Nieuwe webpoll: comeback Vanden Borre

Nieuwe webpoll: comeback Vanden Borre

Het is alweer een hele tijd geleden, maar hier zijn we met een nieuwe webpoll. In onze nieuwe poll vragen we uw verwachtingen over de comeback van Anthony Vanden Borre. Wordt hij opnieuw écht voetballer? Of is het terug naar af? Laat het ons weten in onze webpoll. Lees verder »


 25-01-2020 

Oproep: steun Cercle-doelman in strijd tegen leukemie

Oproep: steun Cercle-doelman in strijd tegen leukemie

Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme kreeg donderdag het nieuws dat hij voor de tweede keer hervallen is in leukemie. De supporters van Cercle Brugge plannen morgen tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht een steunactie voor Van Damme. Anderlecht-Online wil alle aanwezige Anderlecht-fans oproepen om mee te doen. Lees verder »