Nieuws met tag "Website"


 14-07-2019 

Nieuwe webpoll: stadionnaam

Nieuwe webpoll: stadionnaam

Vrijdag maakte Anderlecht bekend dat het de naam van zijn stadion wijzigt naar Lotto Park. Na 35 jaar komt zo een einde aan het Constant Vanden Stock-stadion. Wat vindt u van deze naamsverandering? Laat het weten in onze nieuwe webpoll. Lees verder » 10-07-2019 


 07-07-2019 

De Nederlandse connectie (2000–2019)

De Nederlandse connectie (2000–2019)

Mulder, Rensenbrink en Haan zijn ronkende namen van Nederlandse spelers die ooit schitterden in het truitje van Anderlecht. Helaas is het niet meer mogelijk of zeer moeilijk om wereldspelers als Rensenbrink of internationals te halen, zoals Van Tiggelen en Bosman in de jaren 80. De band tussen Anderlecht en Nederland blijft echter nog steeds bestaan. Met de komst van Michel Vlap hebben we alle Nederlandse spelers die voor Anderlecht hebben gespeeld in de 21ste eeuw eens op een rijtje gezet. Lees verder » 06-07-2019  29-06-2019 

Webteam assistentie gevraagd!

Webteam assistentie gevraagd!

Anderlecht-Online bestaat al sinds het jaar 2000 en werkt volledig met vrijwilligers die zich elke dag inspannen om jullie al het nieuws van onze favoriete club te brengen. Onze Nederlandstalige redactie kan echter wel wat versterking gebruiken. Ben je student en wil je een centje bijverdienen? Ambiëer je een carrière als journalist? Schrijf je graag of ben je gewoon gepassioneerd? Laat het ons weten! Lees verder » 17-06-2019 

Nieuwe webpoll: uw mening over de nieuwe shirts

Nieuwe webpoll: uw mening over de nieuwe shirts

Op de eerste trainingsdag ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, stelde Anderlecht zijn nieuwe uitrustig voor. Het Spaanse sportmerk Joma vervangt Adidas en stelde twee truitjes voor: een paars voor thuiswedstrijden en een wit voor uitwedstrijden. Wat vindt u ervan? Lees verder »


Beter laat dan nooit: gelukkige verjaardag Purpleketje !

Beter laat dan nooit: gelukkige verjaardag Purpleketje !

Door onze eigen drukke bezigheden hebben we een belangrijke verjaardag over het hoofd gezien, die van onze medewerker Purpleketje. Nochtans zouden we zonder hem niet de mooie foto's kunnen brengen bij onze artikels en volgt hij ook alle jeugdreeksen van RSC Anderlecht op de voet.  Lees verder » 13-06-2019 

Lutonda hervat trainingen bij A-kern

Lutonda hervat trainingen bij A-kern

Thierry Lutonda mag zich maandag melden bij de A-kern wanneer deze de voorbereiding op het nieuwe seizoen start. Dat bevestigt hij aan Anderlecht-Online. De 18-jarige linksachter was vorig seizoen één van de sterkhouders bij de U21.  Lees verder » 10-06-2019 

Yari Verschaeren beste speler van 2018-2019

Yari Verschaeren beste speler van 2018-2019

Het Anderlechtse kwakkelseizoen heeft ook een impact gehad op jullie spelersbeoordelingen. Youngster Yari Verschaeren werd door jullie verkozen tot beste speler van het seizoen met een score van net geen 72%. Proficiat! Sambi Lokonga eindigde, misschien een beetje verrassend, op de tweede plaats met een score van 68%. Keeper Thomas Didillon vervolledigt de top drie met een score van 65%. Lees verder » 09-06-2019 

Danilou kroont zich tot oppermeester in de prono

Danilou kroont zich tot oppermeester in de prono

Met de Champions League finale van vorig weekend, zit het pronoseizoen er weer op voor dit jaar. Danilou kroonde zich andermaal tot kampioen. Het betreft reeds zijn derde titel in vier jaar tijd. Proficiat met de knalprestatie! Deze keer was het verschil echter zeer klein, namelijk 2 punten meer dan burundi. Lees verder » 02-06-2019 

 28-05-2019 

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is één van de oprichters van Anderlecht-Online jarig. Hij is vooral actief achter de schermen waar hij de financiële kant voor zijn rekening neemt. Ook zorgt hij voor de technische opzet en de server. Heel wat taken waarvoor we hem dan ook willen bedanken. Gelukkige verjaardag Pieter !!! Lees verder »


 23-05-2019 

Welkom Len !!

Welkom Len !!

Pär is grote broer. Nee, niet Pär Zetterberg, maar Pär het zoontje van onze Anderlecht-Online medewerker Garrincha. Kleine Len kwam tijdens de nacht van dinsdag op woensdag ter wereld en heeft iedereen verrast, want hij zat pas 24 weken in mama Ellen haar buik.  Lees verder »


 20-05-2019 

Sowah toch niet einde contract

Sowah toch niet einde contract

De voorbije weken en maanden werd aangenomen dat het contract van Emmanuel Adjei Sowah na dit seizoen afliep. Dat klopt niet. Zijn management laat aan Anderlecht-Online weten dat de Ghanees nog één seizoen vastligt bij paars-wit. Lees verder »


Max de Jong blijft keeperstrainer

Max de Jong blijft keeperstrainer

De eerste naam van de technische staf van Vincent Kompany voor volgend seizoen is bekend. Max de Jong tekende een nieuw tweejarig contract als keeperstrainer. Dat bevestigt zijn zoon Boy aan Anderlecht-Online. Lees verder »


Ook Boy de Jong verlaat Anderlecht

Ook Boy de Jong verlaat Anderlecht

Net als Ivan Obradovic krijgt ook Boy de Jong geen nieuw contract bij Anderlecht. Dat laat de Nederlandse doelman weten aan onze redactie. "Ik ben blij dat ik bij Anderlecht mocht spelen. Het was een positieve ervaring", zo zegt hij. Lees verder »


 16-04-2019 

Nieuwe webpoll: juiste trainerskeuze?

Nieuwe webpoll: juiste trainerskeuze?

Anderlecht en Fred Rutten vandaag een eind aan hun samenwerking. De Nederlander besliste om volgend seizoen niet bij Anderlecht te blijven, waarop beide partijen beslisten nu meteen te stoppen. Karim Belhocine vervangt hem. Wat vindt u hiervan? Lees verder »


 15-04-2019 

Anderlecht-online medewerker te gast bij La Tribune

Anderlecht-online medewerker te gast bij La Tribune

Onze Franstalige collega "Bomber" is uitgenodigd bij de Waalse tegenhanger van Extra Time, La Tribune. Bomber krijgt talrijke mails van de Anderlecht-supporters met hun grieven en wensen. Wekelijks brengt hij op de Franstalige sectie daar een artikel over, nu mag hij die overbrengen bij La Tribune.  Lees verder »


 12-04-2019 

Opinie: Standard moet niet verontwaardigd zijn

Opinie: Standard moet niet verontwaardigd zijn

Wat een pijnlijke avond beleefden we weer. Niet alleen op het veld gaat het fout, nu ook ernaast. Hoewel we enig begrip kunnen opbrengen voor de woede van de betrokken fans, keuren we het gooien van vuurpijlen en rookbommen ten stelligste af. Wij mogen verontwaardigd zijn. Standard hoeft dit nu niet te doen. Lees verder »


 07-04-2019 

 27-03-2019 

“Slechtste seizoen in 75 jaar”

“Slechtste seizoen in 75 jaar”

Iedere thuiswedstrijd merk je meer en meer lege stoeltjes op in het stadion, een evolutie die Michaël Verschueren wil omkeren. Hij wil de supporters weer naar het stadion krijgen en daarvoor zijn resultaten nodig: “We beleven nu ons slechtste seizoen in 75 jaar.” Lees verder »


 15-03-2019 

Hip hip hoera Garrincha !!

Hip hip hoera Garrincha !!

Vandaag is de verjaardag van ons webteamlid Garrincha, hij is het die waakt over de kwaliteit van onze artikels en die ons steeds achter de schermen met raad en daad bijstaat. De artikels die hij schreef zijn niet meer te tellen, maar onze waardering is des te groter. Bedankt voor alles Pieter en geniet van je verjaardag !!!  Lees verder »


 11-03-2019 

Riskeert Anderlecht opnieuw een boete?

Riskeert Anderlecht opnieuw een boete?

Bij de aftrap staken de supporters opnieuw heel wat paarse en witte rookbommen af. De wedstrijd storen deden ze niet, maar de kans is groot dat scheidsrechter Wesley Allen het opneemt in zijn wedstrijdverslag. Daardoor zou RSC Anderlecht opnieuw een boete riskeren.  Lees verder »


 11-02-2019 

Hommage aan Ben Cosyns

Hommage aan Ben Cosyns

Supportersclub De Mauve Berkes nam vorige week afscheid van één van hun leden. Op Standard applaudiseerden alle aanwezige paars-wit-supporters al in minuut 26 voor Ben Cosyns. Maar ook RSC Anderlecht heeft de trouwe supporter niet vergeten. Zijn naam verscheen gisteren op de boardings van het Constant Vanden Stock Stadion.  Lees verder »


 05-02-2019 

Nieuwe poll: haalt Anderlecht Play-Off 1?

Nieuwe poll: haalt Anderlecht Play-Off 1?

Met nog zes wedstrijden voor de boeg staat Anderlecht momenteel op een zevende plaats. Virtueel naast Play-Off 1 dus. Op sociale media en discussiefora slaan sommige fans aan het doemdenken, anderen geloven rotsvast dat het goedkomt. Wat denkt u? Lees verder »


 02-02-2019 

De Mauve Berkes in diepe rouw

De Mauve Berkes in diepe rouw

Deze morgen heeft supportersclub 'De Mauve Berkes' afscheid genomen van één van hun vaste leden. Elke thuis- en uitwedstrijd was Ben van de partij. Zijn heengaan is dan ook een enorme schok en groot verlies voor zijn paars-witte vrienden. Die vrienden willen hem morgen eren en vragen de medewerking van alle supporters.  Lees verder »


 21-01-2019 

Poll: Vertrouwen in Obradovic

Poll: Vertrouwen in Obradovic

Uit onze webpoll blijkt dat Ivan Obradovic van de potentiële vertrekkers nog het meeste vertrouwen geniet. Antonio Milic, Dennis Appiah en Ognjen Vranjes hebben dan weer duidelijk afgedaan.
Obradovic kreeg meer dan 35 procent van de stemmen achter zijn naam. Ryota Morioka en Yevhen Makarenko haalden respectievelijk veertien en dertien procent van de stemmen. Lees verder »


 17-01-2019 

Portret: Peter Zulj

Portret: Peter Zulj

Peter Zulj is de eerste echte inkomende transfer van deze winter. Omdat er de afgelopen dagen en uren al heel wat onwaarheden en ongenuanceerde info over de middenvelder naar buiten zijn gekomen, ging Anderlecht-online wat dieper graven. Een portret van 'de beste speler van Oostenrijk’ en de rol die hij kan gaan spelen bij de grootste club van België.  
  Lees verder »


 16-01-2019 

Eén minuut stilte voor Lia

Eén minuut stilte voor Lia

AA Gent-doelman Yannick Thoelen is deze week getroffen door een familiaal drama. Zijn te vroeg geboren dochtertje, Lia, overleed twee uur na de geboorte. De Gentse Ultra's willen komende zondag één minuut stilte (geen applaus) houden ter ere van Lia. Ze vragen de supporters van RSC Anderlecht om deze minuut stilte te respecteren. Lees verder »


 15-01-2019 

 09-01-2019 

Uitbreiding van onze real-time notificaties

Uitbreiding van onze real-time notificaties

Nu het transferseizoen gestart is, hebben we ook onze real-time (webpush) notificaties aangepast. Vanaf nu wordt ook Microsoft Edge ondersteund. Zo zijn de meeste moderne browsers nu compatibel. Apple iOS (iPhone) laat geen push notificaties toe via de browser. Via onze webpush notificaties krijgt u een korte melding op uw toestel (computer, tablet of Android telefoon) wanneer er breaking news is. Inschrijven op de meldingen kan op onze notificatiespagina. Lees verder »


 03-01-2019 

Nieuwe webpoll: welk type trainer?

Nieuwe webpoll: welk type trainer?

Michael Verschueren is nog steeds op zoek naar een coach voor Anderlecht. Wij willen weten welk type hij volgens u moet halen. Uit onze vorige poll bleek alvast dat u het ontslag van Hein Vanhaezebrouck terecht vindt. Lees verder »


 31-12-2018 

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar

De laatste uren van 2018 tikken weg. Op voetbalgebied kan dit jaar niet vlug genoeg achter de rug zijn. En kijken we hoopvol uit naar 2019. Samen kijken we uit naar een nieuwe trainer die zich laat omringen door staf en spelers die ons-hopelijk- terugbrengen naar de gloriejaren.  Lees verder »


 29-12-2018 

Gelukkige verjaardag 'WauteRSCA'

Gelukkige verjaardag 'WauteRSCA'

Tussen de verschillende feesten door, mag ons webteamlid 'WauteRSCA' aanschuiven voor zijn eigen persoonlijk feestje. Hij is de man achter de opiniestukken en de lijstjes van jullie favoriete transfers. De hele redactie wenst hem dan ook een heel gelukkige verjaardag !!! Lees verder »


 24-12-2018 

Anderlecht-Online wenst u een Zalig Kerstfeest

Anderlecht-Online wenst u een Zalig Kerstfeest

We hebben het als Anderlecht-supporter niet onder markt tegenwoordig. Maar laat ons nu even genieten van familie en vrienden, want daar is Kerstmis voor. Een tijd van vergeven en vergeten en genieten en stilstaan bij de kleine dingen (3 punten waren al mooi). Lees verder »