"Coach nee, assistent van Kompany, graag"

VRIJDAG, 19 MAART 2021, 10:08 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dieumerci Mbokani, elke transferperiode weer wordt hij gelinkt aan RSC Anderlecht. Maar voorlopig speelt hij nog altijd bij Antwerp. Tot het einde van het seizoen in ieder geval want dan moet zijn contract opnieuw verlengd worden. Op zijn 35ste denkt hij in ieder geval nog niet aan stoppen.

Voor Mbokani is het dus weer afwachten of Antwerp hem komende zomer een nieuw contract zal aanbieden. Stoppen staat nog niet in zijn agenda, denken aan zijn toekomst doet hij soms wel. Coach worden behoort in ieder geval niet tot zijn toekomstplannen. Maar assistent worden van Vincent Kompany ziet hij meteen zitten.

"Ik heb in ieder geval veel ideeën voor na het voetbal. Nabij Kinshasa zijn ze begonnen met de bouw van het 'Centre de formation de Football Dieumerci Mbokani'. De professionele omkadering ontbreekt in Congo en daar wil ik nu wat aan doen."

"Trainer Mbo ? Ha ha, nee, maar zeg nooit nooit. Mocht Kompany mij vragen om zijn assistent te worden zeg ik direct ja. Gewoon omdat ik van Anderlecht hou, het was mijn eerste club in Europa en heb er mij altijd thuis gevoeld. Het is ook dankzij Anderlecht dat ik de Mbokani ben geworden die ik nu ben, ik woon trouwens nog altijd in Brussel. Het zou mooi zijn mocht ik op een dag mijn carrière kunnen afsluiten bij Anderlecht."

Ongetwijfeld zal komende transferperiode de Congolees opnieuw gelinkt worden aan paars-wit. Om waarschijnlijk uiteindelijk een nieuw contract te tekenen bij Antwerp. The Great Old is zo goed als zeker van Play-off 1 en het bijbehorende Europees ticket. Vooral nog eens te spelen op het kampioenenbal is een droom van Mbokani.
"Stel je voor, op mijn leeftijd. Dat is echt het hoogste, de droom van elke speler."

Bron: HLN (Michaël Vergauwen)anderlecht-online forum