Refereeing Department: "Geen rood Lawrence, wel Gavory"

MAANDAG, 1 MAART 2021, 20:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN In de maandagse nabeschouwing van het voetbalweekend licht het Professional Refereeing Department twee fases toe uit de partij tussen Standard en Anderlecht. Het Refereeing Department stelt dat Kemar Lawrence geen rode kaart verdiende, maar Standard-verdediger Nicolas Gavory wel.

De partij was twee minuten ver toen Lawrence stevig inging op Mehdi Carcela. "Lawrence is te laat bij zijn actie en raakt met beide voeten de tegenstander op een roekeloze manier. Het betreft een laag contact op de Standard speler", zo luidt de analyse. "De scheidsrechter geeft een gele kaart (roekeloos contact) voor deze fout en de VAR volgt de scheidsrechter hierbij. Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de beslissing van de scheidsrechter en de niet VAR-tussenkomst."

Een rode kaart had wel gemoeten in minuut 64 voor Standard-speler Gavory. "Gavory komt te laat en raakt de voet van Mohamed Dauda op een roekeloze manier.  Omdat Gavory één minuut voordien een gele kaart had gekregen, verwacht het Professional Refereeing Department een tweede gele kaart voor deze fout en dus de uitsluiting."

Gavory kreeg geen tweede geel. Dat de VAR niet tussen kwam, was terecht. "De VAR kan bij deze situatie niet ingrijpen, omdat het protocol bepaalt dat de VAR niet mag en kan tussenkomen voor tweede gele kaart-situaties."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.