"Virtueel faillissement is technische kwestie"

ZATERDAG, 27 MAART 2021, 21:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In een interview met Humo toont Michael Verschueren zich optimistisch over de toekomst van Anderlecht. De aandeelhouder hoopt dat de discussie over de financiële toestand snel kan worden afgerond. "En over twee jaar gaan wij weer de concurrentie met Club Brugge aan", maakt hij zich sterk.

Toen enkele weken geleden de jaarrekening van Anderlecht bekend raakte, gingen alle alarmbellen af. Toch maakt Verschueren zich geen zorgen. "Dat ‘virtuele faillissement’ is een technische kwestie. Een club moet bovenal een sterke man achter zich hebben, zodat ze haar financiële engagementen kan nakomen", aldus Verschueren. Hij wijst erop dat paars-wit met Marc Coucke zo iemand heeft.

"Te veel in handen van makelaars"

Volgens Verschueren heeft de club momenteel nog steeds te lijden onder engagementen uit het verleden. Hij verwijst onder meer naar hoge makelaarskosten. Verschueren wijst erop dat makelaars een commissie krijgen op het aanbrengen van een speler en op het salaris. "Als een speler een contract voor meerdere jaren tekent, betaal je als club verscheidene jaren commissie", verklaart Verschueren de nog steeds hoge makelaarskosten die Anderlecht vorig seizoen betaalde.

Volgens vader Michel zijn die hoge makelaarsvergoedingen een gevolg van het Bosman-arrest, maar zijn zoon spreekt dat tegen. "Club Brugge, bijvoorbeeld, is níét leeggezogen. Anderlecht was te veel in handen van makelaars: we betaalden te veel commissie", klinkt het duidelijk.

"Heilige believer in het Kompany-project"

Dat Verschueren na een korte periode opzij geschoven werd voor Peter Verbeke, vond hij uiteraard niet plezant, maar dat heeft zijn gevoelens voor Anderlecht niet veranderd. "Je zal van mij geen kwaad woord horen over het huidige management. Peter Verbeke is een grote versterking voor de club. Op die positie is hij een betere oplossing dan ik. Ik heb die job ook alleen maar aanvaard op voorwaarde dat er een technisch directeur naast me kwam (Frank Arnesen, red.)."

Verschueren geeft tot slot aan dat Europees voetbal halen dit seizoen de club een boost kan geven. "Dan wil ik het nog wel eens zien: over twee jaar gaan wij weer de concurrentie met Club Brugge aan. Ik ben een heilige believer in het Kompany-project.”

Bron: Humoanderlecht-online forum