"Enthousiasme en intensiteit worden de sleutel"

ZONDAG, 14 MAART 2021, 20:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Kort voor de aftrap van de halve finale in de Beker van België sprak coach Vincent Kompany nog kort met de televisie. "Hopelijk wordt het een mooie wedstrijd met voor ons een goed resultaat", blikte hij vooruit.

Of het vandaag de moeilijkste wedstrijd van het seizoen wordt, wilde de vraagsteller weten. "Er zijn al veel moeilijke wedstrijden geweest" aldus Kompany. "Alle matchen zijn moeilijk. Genk is een ploeg met veel kwaliteiten en offensieve dreiging. We moeten zien dat we op en top in vorm zijn. Het kan na negentig minuten beslist worden, maar ook later en zelfs met strafschoppen."

Wat moet Anderlecht doen om te winnen? "Enthousiasme in ons spel en intensiteit worden sleutelwoorden", vindt Kompany. "Zonder intensiteit winnen we niet. Wij kunnen het minder met individueel talent oplossen, wat Genk wel kan. Maar individueel talent hoeft in voetbal niet altijd de beslissende factor te zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.