"Europees voetbal missen zou miljoenen kosten"

ZATERDAG, 20 MAART 2021, 08:56 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Binnen een tweetal weken start Jos Donvil officieel als CEO van RSC Anderlecht waar hij Karel Van Eetvelt opvolgt. De voorbije maanden gebruikte hij al als inloopperiode. Bijna was er zelfs geen officiële start want Bpost kwam aankloppen, maar Donvil weigerde.

In het verleden leidde Donvil telecombedrijven BASE en VOO, in die hoedanigheid kwam hij regelmatig op Standard. Maar een Rouche is hij zeker niet. "Het is mijn zoon die Standard-supporter is. Bij mijn aanstelling zei hij: 'Mijn verstand wenst je veel geluk maar mijn hart zegt iets anders'. Ik ben altijd al fan geweest van Anderlecht, mijn favoriete speler, René Vandereycken."

Europees voetbal

De opdracht van Donvil is duidelijk: RSC Anderlecht uit de financiële malaise trekken. Die opdracht is al deels in gang gezet maar er is nog veel werk aan de winkel. De nieuwe CEO in spe maakt onmiddellijk duidelijk dat Europees voetbal écht wel een must is. Anders is de kans groot dat er komende zomer opnieuw een goudhaantje moet verkocht worden. "Momenteel worden onze ambities serieus afgeremd door een financiële rugzak uit het verleden. Daarom is ook Europees voetbal zo belangrijk, dat zou ons opnieuw miljoenen kosten en inkomsten van abonnementen gaan we volgend seizoen niet hebben."

In dat opzicht is het ook belangrijk dat er snel een deal komt met de B-aandeelhouders. "Ik ben ervan overtuigd dat die er zal komen. In januari was er vijf miljoen nodig om te voldoen aan de Financial Fair Play en daar was redelijk snel een akkoord over. Nu praat men al opnieuw met elkaar, dat is anders geweest. In ieder geval zal of we Europees spelen of niet een impact hebben op ons transferbudget."

Kompany

De resultaten volgen niet en nu ligt Anderlecht ook uit de beker. Links en rechts wordt geopperd dat indien Vincent Kompany, Kompany niet was hij allang zijn C4 zou gekregen hebben als trainer. Donvil laat in ieder geval weten dat de positie van Kompany niet in vraag wordt gesteld. De intentie is om door te gaan met Kompany, we zitten ook niet in het stadium dat we twijfelen aan de coach. Het is een voorrecht om hem aan boord te hebben, hij ademt Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.