Archieven

 31-07-2020 

Vanden Borre in A-kern met rugnummer 18

Vanden Borre in A-kern met rugnummer 18

TRANSFERS Anthony Vanden Borre lijkt zich een volwaardige speler van de A-kern van Anderlecht te mogen noemen. Op de spelerspagina op de officiële clubwebsite pronkt de verdediger tussen de andere A-kernspelers. Vanden Borre kreeg rugnummer 18 toegewezen. Lees verder »

Bundu op bezoek bij Anderlecht

Bundu op bezoek bij Anderlecht

TRANSFERS Aanvaller Mustapha Bundu en zijn manager brachten vandaag een bezoek aan Anderlecht. Bundu is een 23-jarige rechtsbuiten uit Sierra Leone die vorig seizoen acht keer scoorde voor Aarhus. Volgens Het Laatste Nieuws zijn de gesprekken lopende. Lees verder »

Terug 18 clubs in 1A

Terug 18 clubs in 1A

ANDERE De kogel is mogelijk eindelijk door de kerk. De Algemene Vergadering van de Pro League heeft vanmiddag een aantal belangrijke beslissingen genomen omtrent de komende twee seizoenen. Aanleiding was het vonnis dat gisteren in het voordeel van Waasland-Beveren werd beslecht door de rechtbank. Waasland-Beveren eiste immers dat het werd opgenomen in de kalender voor 1A. Lees verder »

Eerste profcontract voor Timon Vanhoutte

Eerste profcontract voor Timon Vanhoutte

JEUGD Half juli merkten we hem al op tijdens een training van de A-kern, vandaag tekent Timon Vanhoutte zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht. In 2018 koos de jonge doelman voor het Purple Talents Project na passages bij KV Kortrijk en Club Brugge.  Lees verder »

Thuiswerk is op Neerpede terug de norm

Thuiswerk is op Neerpede terug de norm

ANDERE COVID-19 is al enkele dagen aan een serieuze opmars bezig en dat is ook in Neerpede niet ontgaan. Alle bedienden schakelen er terug over op telewerk. De RSCA Belfius Academy is enkel nog toegankelijk voor de A-kern en de beloften. Op die manier willen ze de kans op besmettingen zoveel mogelijk tegengaan. Lees verder »

Vanden Borre mee op ploegfoto

Vanden Borre mee op ploegfoto

ANDERE Gisteren was het foto-tijd bij RSC Anderlecht. De jaarlijkse ploegfoto werd genomen mét Anthony Vanden Borre. Morgen oefent paars-wit in en tegen Lille. Vandaag ondergaan alle spelers nog een coronatest alvorens de wedstrijd van morgen aan te vatten. Lees verder »

 30-07-2020 

Rechtbank geeft Waasland-Beveren gelijk

Rechtbank geeft Waasland-Beveren gelijk

ANDERE Zal de competitie, ongeacht corona, kunnen starten volgend weekend? Nu Waasland-Beveren van een rechtbank gelijk heeft gekregen, moet de Pro League de club opnemen in de kalender voor 1A. Als dat niet gebeurt, moet de Pro League hoge dwangsommen aan Waasland-Beveren betalen. Lees verder »

Didillon dan toch naar Cercle

Didillon dan toch naar Cercle

TRANSFERS - ANDERE Cercle Brugge wil Thomas Didillon huren, maar daar bedankte de doelman voor, hij wil meer zekerheid. Moederclub Monaco komt nu wellicht met de oplossing, het koopt Didillon defenitief over en leent hem dan uit aan Cercle. Iets waar Didillon wel voor te vinden is. Lees verder »

 29-07-2020 

"Terugkeren naar Anderlecht als nummer zes"

INTERVIEWS Sieben Dewaele heeft zijn eerste training bij Heerenveen erop zitten. De 20-jarige middenvelder hoopt er veel te leren en via de grote poort bij Anderlecht terug te keren. "Ik wil me er ontwikkelen als middenvelder, dat is mijn favoriete positie", zo klinkt het in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Vijf nieuwe coronagevallen bij Nantes

Vijf nieuwe coronagevallen bij Nantes

ANDERE Na nieuwe testen gisteren zijn bij FC Nantes, zaterdag nog tegenstander van Anderlecht in een oefenwedstrijd, vijf nieuwe besmettingen van COVID-19 vastgesteld. Of het gaat om spelers, dan wel om clubmedewerkers meldt Nantes niet. Lees verder »

"Football belongs to people"

ANDERE Verschillende supportersgroepen zijn er niet mee opgezet dat ze in augustus geen live wedstrijden zullen kunnen bijwonen in het stadion. Mauves Army maakte gisteren zijn ongenoegen bekend met een spandoek aan het Lotto Park.  Lees verder »

Kemar Lawrence stopt even met voetballen

Kemar Lawrence stopt even met voetballen

ANDERE Het telefoontje van Vincent Kompany naar Kemar Lawrence heeft niet mogen baten, de Jamaïcaan zet het voetbal even op een zijspoor. Lawrence heeft het mentaal heel moeilijk na de dood van zijn broer en blijft dus nog even in zijn thuisland. Lees verder »


 28-07-2020 

"We blijven investeren in ontwikkeling Belgisch vrouwenvoetbal"

DAMES Met de komst van Tessa Wullaert wil Anderlecht zich niet alleen sportief versterken, paars-wit wil ook de voortrekker worden in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in ons land. "Tessa zal bijdragen aan de verdere popularisering van de sport en veel jonge meisjes aan het voetballen krijgen", hoopt Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt. Lees verder »

Wachel: "Stap vooruit in onze sportieve ontwikkeling"

Wachel:

DAMES Patrick Wachel, coach van de damesploeg van Anderlecht, reageert verheugd op de komst van Tessa Wullaert. Haar komst is een nieuwe kwaliteitsinjectie voor zijn ploeg. "Na Kassandra Missipo en Amber Maximus is Tessa de derde Red Flame die voor onze ploeg komt voetballen", stelt hij tevreden vast. Lees verder »

Wullaert: "Geen stap terug, wel een kans"

Wullaert:

DAMES Vanmiddag werd Tessa Wullaert voorgesteld als nieuwste aanwinst van de Anderlecht-dames. De Red Flame komt van de Engelse topclub Manchester City. "Ik ben fier voor Anderlecht te mogen voetballen. Ik ben positief verrast door de visie van de sportieve leiding om het vrouwenvoetbal in België verder te ontwikkelen", vertelde ze. Lees verder »

Gerkens is plan B bij Antwerp

Gerkens is plan B bij Antwerp

TRANSFERS Antwerp wil nog een polyvalente middenvelder aan zijn selectie toevoegen en denkt daarbij ook aan Pieter Gerkens. Dat schrijven de kranten. Brecht Dejaegere van AA Gent is eerste keuze. Als hij niet haalbaar is, zal Antwerp zijn pijlen op Gerkens richten. Lees verder »

Vranjes in Griekenland

Vranjes in Griekenland

TRANSFERS Ognjen Vranjes werd gisteren gezien in Griekenland. Toch is volgens Het Nieuwsblad zijn transfer naar AEK Athene nog niet rond. Anderlecht wil een transfersom en de Grieken brachten nog geen bod uit. Lees verder »

 27-07-2020 

Officieel: Wullaert is speelster van Anderlecht

Officieel: Wullaert is speelster van Anderlecht

DAMES De deal is rond: Tessa Wullaert speelt voortaan voor Anderlecht. Paars-wit heeft een uitnodiging verstuurd voor de persvoorstelling van de speelster morgen. Om 17 uur start de persconferentie en om 18.30 uur kan de pers Wullaert haar eerste training bij Anderlecht volgen. Lees verder »

Dewaele: "Heerenveen is ideale club"

Dewaele:

TRANSFERS - INTERVIEWS Sieben Dewaele mag zich het komende seizoen een speler van Heerenveen noemen. Het Anderlecht-product hoopt tijdens zijn uitleenbeurt de nodige stappen voorwaarts te zetten. "Het is voor mij belangrijk om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, om ervaring op te doen en progressie te maken", vertelt hij. Lees verder »

Didillon wil niet naar Cercle

Didillon wil niet naar Cercle

TRANSFERS Thomas Didillon heeft het aanbod van Cercle om hem een jaar te huren afgewezen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De Franse doelman is overbodig bij Anderlecht, dus is het hopen dat een andere oplossing zich aandient. Lees verder »

 26-07-2020 

'Vranjes heeft akkoord met AEK Athene'

'Vranjes heeft akkoord met AEK Athene'

TRANSFERS Volgens het Griekse Sportime heeft Ognjen Vranjes een akkoord bereikt met AEK Athene voor een driejarig contract. Mits een kleine som zou het nog resterende contract bij Anderlecht worden afgekocht. De komende dagen wordt alle papierwerk afgerond. Lees verder »


 25-07-2020 

Trebel kaart na met Bayat en Nantes-voorzitter

Trebel kaart na met Bayat en Nantes-voorzitter

ANDERE Na afloop van de oefenwedstrijd tussen Anderlecht en Nantes had Adrien Trebel een hartelijke babbel met Mogi Bayat en Nantes-voorzitter Waldemar Kita. Op zich geen wonder: Bayat is naast de manager van Trebel ook een goede vriend van Kita en kind (of makelaar) aan huis bij Nantes. Lees verder »

B-ploeg verslaat U21 met 2-0

B-ploeg verslaat U21 met 2-0

WEDSTRIJDEN In de eerste oefenwedstrijd van de dag versloeg Anderlecht de eigen U21 met 2-0. In dit duel kwamen spelers in actie die niet meteen uitzicht hebben op een basisplaats en jongens die op de transferlijst staan. Albert Sambi Lokonga en Pieter Gerkens scoorden. Lees verder »

Niemand wil Trebel nog

Niemand wil Trebel nog

TRANSFERS Er is momenteel geen enkele club die interesse heeft om Adrien Trebel over te nemen van Anderlecht. De namen van Nantes en het Egyptische Al-Ahly (de club van René Weiler) vallen naar goede gewoonte af en toe in het geruchtencircuit, maar ook daar is er momenteel geen belangstelling. Lees verder »

 24-07-2020 

Alle medewerkers fanshop ontslagen

Alle medewerkers fanshop ontslagen

ANDERE Anderlecht heeft vandaag alle drie de medewerkers van de fanshop ontslagen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het ontslag past in de besparingsronde die het nieuwe bestuur doorvoert. Hoe de fanshop actief blijft, is onduidelijk. Lees verder »

Geen publiek in Lotto Park in augustus

Geen publiek in Lotto Park in augustus

WEDSTRIJDEN - ANDERE Wie had gehoopt om te kunnen voetbal zien in het Lotto Park in augustus mag die hoop alweer opbergen. RSC Anderlecht liet weten dat het twee thuiswedstrijden in augustus zal afwerken achter gesloten deuren. De stijgende cijfers van coronabesmettingen liggen aan de basis van deze beslissing.  Lees verder »

Cercle wil Didillon

Cercle wil Didillon

TRANSFERS - ANDERE Cercle Brugge wil Thomas Didillon huren van RSC Anderlecht het wil tevens ook zijn volledige loon overnemen. Didillon zelf is ook gewonnen voor het idee. Monaco is namelijk de moederclub van Cercle en dat kan wel eens perspectieven geven voor de toekomst. Lees verder »

 23-07-2020 

Nieuwe webpoll: Verschaeren en/of Vlap

Nieuwe webpoll: Verschaeren en/of Vlap

WEBSITE Heeft Yari Verschaeren een probleem? Michel Vlap lijkt zich steeds meer te profileren als de aanvalsleider van het nieuwe Anderlecht. Het duo Kompany-Vercauteren kiest met Amuzu en Doku voor snelle flanken. Waar is dan nog plaats voor Verschaeren? Lees verder »

Zulj: "Mijn nieuwe rol is belangrijk"

Zulj:

INTERVIEWS Hij werd gehaald als nummer tien, maar Peter Zulj lijkt zijn plaats in het elftal van Vincent Kompany en Frank Vercauteren gevonden te hebben als nummer zes. De Oostenrijker maalt er niet om. Hij voelt dat hij op deze positie erg belangrijk kan zijn. "Ik heb een sleutelrol." Lees verder »

Zomerstage van start in Tubeke

Zomerstage van start in Tubeke

ANDERE RSC Anderlecht vertoeft de komende dagen in Tubeke voor zijn zomerstage. Tot en met 2 augustus spelen en slapen de spelers in het nationaal trainingscentrum. Ook Vincent Kompany is aanwezig, al neemt hij niet deel aan de trainingen en coacht hij vooral.  Lees verder »

"Voel mij gelukkig bij Huesca"

TRANSFERS - INTERVIEWS Er is alvast één RSC Anderlecht-speler die een titel op zak heeft, Josué Sa, de Portugees stijgt met zijn huurclub Huesca naar de Spaanse eerste klasse. De verdediger hoopt nu dat zijn huur een verlengd verblijf wordt al zal veel afhangen van de vraagprijs.  Lees verder »

Lawrence denkt aan stoppen

Lawrence denkt aan stoppen

ANDERE Anderlecht wacht nog steeds op Kemar Lawrence. Intussen is wel bekend waarom de Jamaicaan nog steeds in zijn thuisland verblijft. Vorige maand overleed zijn broer. Dat hakte er zo hard in dat Lawrence enkele maanden wil stoppen met voetballen. Lees verder »


 22-07-2020 

Vandaag witte rook voor Tau?

Vandaag witte rook voor Tau?

TRANSFERS De onderhandelingen over een transfer van Percy Tau naar Anderlecht zijn al vergevorderd. Volgens Het Nieuwsblad zouden vandaag mogelijk de afrondende gesprekken plaatsvinden. Luka Elsner, Tau zijn coach bij Union, gelooft dat zijn poulain bij Anderlecht meer slaagkansen heeft dan bij Club Brugge. Lees verder »

 20-07-2020 

Ook Amuzu geblesseerd

Ook Amuzu geblesseerd

BLESSURES Ook Francis Amuzu is geblesseerd. Hij kwam tegen St-Etienne niet verder dan de opwarming om vervolgens op de bank plaats te nemen. Amuzu heeft last aan de knie. Er werd dan ook besloten geen risico te nemen. Lees verder »

Percy Tau op weg naar Anderlecht

Percy Tau op weg naar Anderlecht

TRANSFERS Het Laatste Nieuws meldt deze ochtend dat Percy Tau op het punt staat om voor Anderlecht te tekenen. De 26-jarige Zuid-Afrikaanse aanvaller zou op huurbasis overkomen van het Engelse Brighton & Hove Albion, waar hij maar moeilijk aan een werkvergunning raakt. Lees verder »

 19-07-2020 

Vranjes is geblesseerd aan de heup

Vranjes is geblesseerd aan de heup

BLESSURES Ognjen Vranjes was niet op reis naar Saint Etienne, hij heeft een heupblessure. Hij heeft een onderzoek ondergaan, waarvan hij de resultaten afwacht om de ernst van zijn blessure en de duur van zijn onbeschikbaarheid vast te stellen. Lees verder »


 18-07-2020 

Blessure van Kompany lijkt vrij ernstig

Blessure van Kompany lijkt vrij ernstig

BLESSURES Anderlecht won vandaag tweemaal van Saint-Etienne, maar kreeg ook minder goed nieuws te verwerken. Vincent Kompany verliet in de eerste oefenpartij na een uur meteen het veld na een sprint en een licht duel. Volgens Franky Vercauteren zou de situatie ernstig kunnen zijn. Lees verder »

Bakkali start tegen Saint-Etienne

Bakkali start tegen Saint-Etienne

WEDSTRIJDEN Zakaria Bakkali is de verrassing in de basisploeg die weldra start aan de oefenwedstrijd en en tegen de Franse eersteklasser Saint-Etienne. De flankspeler, die langdurig geblesseerd was vorig seizoen, krijgt dus een kans om zich te bewijzen. Kemar Roofe is de spits van dienst. Lees verder »

 17-07-2020 

Shirtverkoop verloopt vlot

Shirtverkoop verloopt vlot

ANDERE Sinds deze week is de fanshop terug open met de nieuwe shirts in de winkel. En die verkoop verloopt vlot. Er verschenen eerder al berichten dat de shirtverkoop omhoog was gegaan, maar die blijft ook nu nog stijgen. De fans snakken dus naar voetbal en vooral naar meer informatie over hun club. Lees verder »

Didillon heeft last van rugpijn

Didillon heeft last van rugpijn

BLESSURES - ANDERE Later vandaag stapt RSC Anderlecht op het vliegtuig richting Frankrijk voor de oefenwedstrijden van morgen tegen Saint-Etienne. Wellicht zal dat zonder doelman Thomas Didillon zijn. Hij traint al een paar dagen niet mee wegens rugpijn.  Lees verder »

 16-07-2020 

Amuzu verlengt contract tot 2024

Amuzu verlengt contract tot 2024

TRANSFERS Francis Amuzu is de volgende in het rijtje jeugdproducten dat een nieuw contract getekend heeft. De 20-jarige winger heeft zijn lot tot 2024 aan Anderlecht verbonden. "Francis is uitgegroeid tot een betrouwbare sterkouder die erg belangrijk is voor het team", verklaart sportief verantwoordelijke Peter Verbeke de contractverlenging. Lees verder »

 15-07-2020 

Wachel: "We onderhandelen met Wullaert"

Wachel:

DAMES De damesploeg van Anderlecht heeft vandaag de voorbereiding op het nieuwe seizoen aangevat. Tessa Wullaert was (nog) niet van de partij. "Maar de onderhandelingen zijn aan de gang", bevestigt coach Patrick Wachel aan Sporza. "Er is nog niets beslist. Er zijn vast nog andere ploegen die interesse tonen." Lees verder »

Terugkeer Sandler niet meer aan de orde

Terugkeer Sandler niet meer aan de orde

TRANSFERS Anderlecht zal voorlopig geen inspanningen meer doen om Philippe Sandler nog een jaar te huren van Manchester City. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Na de komst van Derrick Luckassen heeft paars-wit meer dan voldoende centrale verdedigers. Sterker nog: nu moeten er verkocht worden. Lees verder »

Polizzi volgt Bergiers naar Boom

Polizzi volgt Bergiers naar Boom

JEUGD - TRANSFERS Na acht jaar verlaat Fabio Polizzi de Anderlecht-opleiding en kiest hij voor Rupel Boom. Bij paars-wit had de 19-jarige verdediger annex verdedigende middenvelder geen toekomst. "Standard wilde hem naar Luik halen, maar hij koos voor ons", zegt Boom-trainer Greg Vanderidt op de website van zijn club. Lees verder »

Klein contract voor Vanden Borre

Klein contract voor Vanden Borre

ANDERE Anthony Vanden Borre traint nog steeds mee met RSC Anderlecht. Ondertussen kreeg hij ook een nieuw, klein contract. Vooral om met administratieve kant in orde te zijn zoals de verzekering. Volgens insiders blijft de 'ket' ondertussen hard meetrainen.  Lees verder »

Onderhandelingen met Colassin verlopen gunstig

Onderhandelingen met Colassin verlopen gunstig

JEUGD - ANDERE RSC Anderlecht is al een tijdje aan het onderhandelen met Antoine Colassin. De club wil zijn contract openbreken en stap voor stap opwaarderen. Het ziet in het jeugdproduct de toekomstige nummer 1 in de rangorde van de centrumspitsen. De onderhandelingen gaan in ieder geval de goede richting uit. Lees verder »

 14-07-2020 

Mykhaylinchenko tekent voor vier jaar

Mykhaylinchenko tekent voor vier jaar

TRANSFERS De deal is rond volgens Het Nieuwsblad. Bogdan Mykhaylichenko is aldus de krant op weg naar RSC Anderlecht waar hij een contract tekent voor vier jaar. De Oekraniër komt wel pas na 19 juli omdat hij eerst de Oekraïense competitie afwerkt met zijn huidige club Zorya Lugansk. Lees verder »

 13-07-2020 

Indrukwekkende pressing, Verschaeren nog zoekende

Indrukwekkende pressing, Verschaeren nog zoekende

WEDSTRIJDEN Anderlecht communiceerde over de oefenpartij tegen STVV, maar Het Nieuwsblad zocht en vond toch nog extra informatie. Zo vernam de krant dat tjidens de eerste oefenpartij de pressing van Anderlecht best indrukwekkend was. Jeremy Doku zorgde voor gevaar, terwijl Yari Verschaeren (foto) zijn beste vorm nog niet te pakken heeft. Lees verder »

Anderlecht wil Govea voor Gerkens

Anderlecht wil Govea voor Gerkens

TRANSFERS Nu Armin Gigovic (Helsingborg) te duur is, richt Anderlecht het vizier op andere verdedigende middenvelders. Sportief verantwoordelijke Peter Verbeke is onder meer uitgekomen bij Omar Govea van Zulte Waregem. Volgens Het Nieuwsblad stelde hij Essevee zelfs al een ruil met Pieter Gerkens voor. Lees verder »

 12-07-2020 

Video: samenvatting Anderlecht - STVV

Video: samenvatting Anderlecht - STVV

WEDSTRIJDEN De commentaar op de totale afwezigheid van informatie bij de eerste oefenwedstrijd vorige week heeft zijn effect niet gemist. Na de opstellingen en wedstrijdfases gisteren, communiceert Anderlecht vandaag een zes minuten durend videoverslag van de oefenpartij van gisteren tegen STVV. Lees verder »

 11-07-2020 

Liveverslag: Anderlecht wint ook 2e oefenmatch tegen STVV: 1-0

Liveverslag: Anderlecht wint ook 2e oefenmatch tegen STVV: 1-0

WEDSTRIJDEN Anderlecht won zopas de eerste match tegen Sint-Truiden met 2-0, maar het speelt ook een tweede keer tegen de Kanaries. De partij is niet toegankelijk voor fans of pers, maar één van onze medewerkers volgt de partij vanop het balkon van zijn appartement. We hebben alvast de basisopstelling voor de tweede partij: T. Wellenreuther, S.Dewaele, O.Vranjes, E.Cobbaut, E.Kayembe, M.Kana (C), A.Trebel, Y.Verschaeren, Z.Bakkali, A.Colassin, I.Takidine Lees verder »

Liveverslag van de eerste oefenmatch tegen STVV (2-0)

Liveverslag van de eerste oefenmatch tegen STVV (2-0)

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelt vandaag om 12u een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen STVV. Anderlecht-online brengt jullie een kort maar exclusief verslag van de partij. Aan de rust stond het alvast 1-0 voor Anderlecht, een verdiende voorsprong. Paars wit dwong vooral veel corners af maar zette de bezoekende doelman amper aan het werk. De goal kwam na 34 minuten tot stand met een voorzet vanop links die in doel werd gedevieerd. In de tweede helft kopte Kompany de 2-0 binnen. Lees verder »

Dimata klaar voor het nieuwe seizoen

Dimata klaar voor het nieuwe seizoen

ANDERE Landry Dimata ziet licht aan het einde van de tunnel. Hij kwam vorige week al in actie tegen Charleroi en ook vandaag staat hij waarschijnlijk op het veld voor de oefenwedstrijd tegen STVV. Op foto's die we te zien kregen viel het al op dat Dimata heel wat spiermassa heeft bijgewonnen.  Lees verder »

Transfer Deadline Day nu op 5 oktober

Transfer Deadline Day nu op 5 oktober

TRANSFERS - ANDERE De coronacrisis heeft ook zijn gevolgen voor de transferperiode. Vele Europese competities lopen nog waardoor daar de transferperiode automatisch mee opschuift. Dan kon problematisch worden voor de Belgische clubs die misschien nog spelers zien vertrekken als de transferperiode in België is afgesloten.  Lees verder »

Trebel als linksback tegen STVV

Trebel als linksback tegen STVV

ANDERE Vandaag om 13 uur speelt RSC Anderlecht zijn tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Pers is tot nader order nog steeds niet toegelaten. Al zal onze eigen DavidBxl zijn best doen om u op de hoogte te houden vanop zijn terras. Misschien ziet hij Trebel daar wel als linksback het veld betreden.  Lees verder »

 10-07-2020 

Heeft Gerkens nog toekomst bij Anderlecht?

Heeft Gerkens nog toekomst bij Anderlecht?

TRANSFERS Geen Pieter Gerkens in het oefenduel tegen Charleroi vorig zaterdag. Nochtans was hij wedstrijdfit. De Limburger mag zich zorgen maken over zijn toekomst. Vincent Kompany en Frank Vercauteren willen hem houden, zelf wil hij meer spelen. Maar kan dat bij Anderlecht? Lees verder »

Gelukkige verjaardag DavidBxl

Gelukkige verjaardag DavidBxl

WEBSITE Feest ten huize Cuvelier, onze medewerker Davidbxl is vandaag jarig. Hij is vooral actief voor de Franse sectie en volgt voor ons de jeugd op de voet. We wensen hem een dag vol verrassingen en bubbels toe en willen hem bedanken voor zijn inzet. Lees verder »

 09-07-2020 

Drie oefenpartners voor U21 bekend

Drie oefenpartners voor U21 bekend

JEUGD Ook de U21 van Craig Bellamy (foto) zijn bezig met hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Momenteel staan er al drie oefenwedstrijden op het programma. De tegenstanders zijn Beerschot, Berchem Sport en het Nederlandse Vitesse. Lees verder »

Lutonda op huurbasis naar RKC Waalwijk

Lutonda op huurbasis naar RKC Waalwijk

JEUGD - TRANSFERS Thierry Lutonda trekt de poort van Neerpede achter zich dicht. Voorlopig dan toch. De linksachter/linksbuiten vertrekt op uitleenbasis naar RKC Waalwijk. RKC bedong ook een optie tot koop in het contract. Het is niet de eerste keer dat beide clubs zaken doen, vorig seizoen werd Hannes Delcroix uitgeleend aan de Brabantse club. Lees verder »

Pro League buigt niet voor BAS

Pro League buigt niet voor BAS

ANDERE De Pro League is niet van plan om Waasland-Beveren na de beslissing van het BAS alsnog toe te laten tot 1A. De raad van bestuur zal een nieuwe vergadering bijeenroepen waarop het de beslissing om Waasland-Beveren te laten degraderen gewoon opnieuw neemt.  Lees verder »

Jonge vleugelspits van Feyenoord in beeld

Jonge vleugelspits van Feyenoord in beeld

TRANSFERS Anderlecht is één van de clubs die interesse tonen in Feyenoord-speler Cryscencio Summerville. Dat schrijft Voetbal International. De Rotterdamse club wil Summerville echter niet laten gaan. Het sloeg al een miljoenenbod af en wil zijn contract openbreken. Lees verder »

Video: own-goal Sa blijft zonder gevolgen

Video: own-goal Sa blijft zonder gevolgen

ANDERE Josué Sa blijft met Huesca op koers voor promotie naar de Primera Division. Gisteren wonnen Sa en co met 2-1 tegen Alcorcon. De van Anderlecht gehuurde verdediger was wel de pineut van de avond. Hij kreeg een bal tegen de borst getrapt en die verdween ongelukkig in zijn eigen doel. Lees verder »

Nieuwe voetbalkalender kan vuilbak in

Nieuwe voetbalkalender kan vuilbak in

ANDERE De kans is erg klein dat op 8 augustus de nieuwe voetbalcompetitie kan starten zoals ze gisteren werd voorgesteld. Het BAS oordeelt dat Waasland-Beveren onrechtmatig degradeert. Er liggen nu twee opties voor de hand: de 30e speeldag alsnog afwerken of een competitie met 18 ploegen. Lees verder »

 08-07-2020 

Anderlecht opent competitie tegen STVV

Anderlecht opent competitie tegen STVV

WEDSTRIJDEN De volledige speelkalender voor het nieuwe voetbalseizoen is bekend. Anderlecht begint op zondagmiddag 9 augustus met een uitwedstrijd bij STVV. Op de tweede speeldag komt Moeskroen op bezoek in het Astridpark. Met Gent, Genk en Club Brugge op de eerste zeven speeldagen krijgt Anderlecht een zwaar competitiebegin. Lees verder »

Shirtverkoop stijgt met 35%

Shirtverkoop stijgt met 35%

ANDERE De nieuwe shirts gaan vlot over de toonbank. In vergelijking met vorig jaar ligt de verkoop 35% hoger. Een opsteker voor shirtsponsor Joma en RSC Anderlecht, want bij de presentatie was er toch her en der heel wat kritiek te horen op de ontwerpen.  Lees verder »

Niemand wil Anderlecht ontvangen zonder publiek

Niemand wil Anderlecht ontvangen zonder publiek

ANDERE Straks om 13.15 uur maakt de Pro League de kalender voor het nieuwe seizoen bekend. De samenstelling was geen gemakkelijke oefeningen. Veel elementen spelen mee en met de coronamaatregelen kwamen er nog bij. Zo mocht elke club drie tegenstanders opgeven tegen wie ze niet willen spelen in augustus, wanneer nog geen publiek is toegelaten. Lees verder »

Speelt jeugdtrauma opnieuw op bij Lawrence?

Speelt jeugdtrauma opnieuw op bij Lawrence?

ANDERE We mogen ons stilaan zorgen maken om Kemar Lawrence. De voorbereiding is een maand ver en de linksachter is nog steeds in Jamaïca. Met transportproblemen heeft zijn afwezigheid niets te maken. Het probleem situeert zich in de familiale sfeer. En dat kan wel eens zwaarder zijn dan op het eerste zicht gedacht. Lees verder »

 07-07-2020 

Van Eetvelt in raad van bestuur Pro League

Van Eetvelt in raad van bestuur Pro League

ANDERE Karel Van Eetvelt werd vanmiddag verkozen als nieuw lid van de raad van bestuur van de Pro League. Hij volgt onder meer Anderlecht-voorzitter Marc Coucke op, die zich niet meer verkiesbaar stelde. Van Eetvelt is verkozen voor een termijn van drie jaar. Lees verder »

Deense interesse voor Dauda

Deense interesse voor Dauda

TRANSFERS Mohammed Dauda kon Esbjerg niet behoeden voor de degradatie, maar de Ghanese spits heeft zich wel in de kijker gespeeld bij andere Deense clubs. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Jan Rasmussen. "Twee à drie clubs hebben geïnformeerd", klinkt het. Lees verder »

Kemar Lawrence nog steeds in Jamaïca

Kemar Lawrence nog steeds in Jamaïca

ANDERE De "taxi" zit vast: Kemar Lawrence is nog steeds niet van Jamaïca in Brussel geraakt. Tijdens de coronacrisis heeft hij een vlucht gevonden richting thuisland en daar zit hij nog steeds. Want het lijkt niet evident om een vlucht terug te vinden. Lees verder »

 06-07-2020 

Murillo, Kompany en Van Crombrugge MVP's

Murillo, Kompany en Van Crombrugge MVP's

WEBSITE De transfer van Amir Murillo is volgens onze bezoekers een schot in de roos geweest. De verdediger kwam in actie in acht wedstrijden vorig seizoen. Daarin verzamelde hij een gemiddelde score van 6,99 wat hem MVP van vorig seizoen maakt. Vincent Kompany speelde in 15 competitiewedstrijden en volgt hem op de tweede plaats met 6,95 punten. Sterkhouder Van Crombrugge maakte de meeste minuten en trad aan in 28 wedstrijden. Hij pakte daarin 6,77 punten. Lees verder »

Anderlecht scout Pool Jozwiak

Anderlecht scout Pool Jozwiak

TRANSFERS Volgens Poolse media stuurde Anderlecht het voorbije weekend een scout naar Polen om Kamil Jozwiak aan het werk te zien. De 22-jarige flankspeler van Lech Poznan ontgoochelde niet: met een doelpunt en een assist bezorgde hij Poznan een 2-1-overwinning tegen leider Legia Warschau. Lees verder »

 05-07-2020 
 04-07-2020 

Anderlecht verliest eerste oefenduel met 0-1

Anderlecht verliest eerste oefenduel met 0-1

WEDSTRIJDEN Zaterdagmiddag werd het eerste oefenduel afgewerkt in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. De wedstrijd tegen Charleroi, die achter gesloten deuren plaatsvond op Neerpede, eindigde in een 0-1 eindstand in het voordeel van de Zebra's. De enige goal werd gescoord door Nicholson vanaf de penaltystip, na een fout van Kompany. Lees verder »

Anderlecht informeerde naar Edmilson

Anderlecht informeerde naar Edmilson

TRANSFERS Anderlecht is één van de Belgische clubs die de voorbije weken informeerde naar de transfervoorwaarden van Edmilson. Dat schrijft La Dernière Heure. De kans dat de Braziliaanse Belg naar Anderlecht komt is echter heel erg klein. Financieel is hij een stevige brok. Lees verder »

 03-07-2020 

Anderlecht geeft Vranjes nieuw rugnummer

Anderlecht geeft Vranjes nieuw rugnummer

ANDERE Wie op de officiële clubwebsite gaat kijken naar de teamsamenstelling, ziet dat er tussen de vertrouwde gezichten ook drie spelers staan die het voorbije seizoen waren uitgeleend. Het gaat om Hannes Delcroix, Luka Adzic en Ognjen Vranjes. Een teken dat zij op een nieuwe kans mogen rekenen? Lees verder »

Nieuwe abonnees krijgen 10% korting

Nieuwe abonnees krijgen 10% korting

ANDERE Nog tot 12 juli 2020 kunnen supporters hun abonnement verlengen aan 20% korting. Nieuwe abonnees kunnen ook al hun abonnement aankopen, zij genieten een korting van 10%. Vanaf 12 juli komen de plaatsen in het stadion vrij van abonnees die niet verlengd hebben.  Lees verder »

Nieuwe truitjes worden vlot verkocht

Nieuwe truitjes worden vlot verkocht

ANDERE Elk jaar heb je voor-en tegenstanders als de truitjes voor het nieuwe seizoen bekend worden gemaakt. Vorig jaar was iedereen enthousiast dat men eindelijk weer de focus legde op de clubkleuren: paars en wit. Dit jaar was niet iedereen tevreden over de shirts, toch verloopt de verkoop vrij vlot. Lees verder »

 02-07-2020 

Arnstad en Delcroix trainen met A-kern

Arnstad en Delcroix trainen met A-kern

ANDERE De 16-jarig Kristian Arnstad traint momenteel mee met de A-kern. Door de coronacrisis zat hij lange tijd vast in zijn geboorteland Noorwegen en miste hij het begin van de trainingen bij de U21. Die hebben nu verlof, dus mag Arnstad meetrainen met de grote jongens. Lees verder »

Eerste partner Eleven Sports bekend

Eerste partner Eleven Sports bekend

WEDSTRIJDEN - ANDERE Wie gaat de wedstrijden in eerste klasse volgend seizoen mogen uitzenden ? Eleven Sports is in volle onderhandeling met de verschillende mediapartners. Een eerste is al bekend en dat is Orange. Telenet en Proximus moeten nog niet wanhopen want de onderhandelingen lopen nog.  Lees verder »

Pro League stelt nieuw logo voor

Pro League stelt nieuw logo voor

ANDERE De Pro League stelde gisteren zijn nieuw logo voor, dat ontworpen werd door Brand Agency Mirror Mirror. Een strakker, modern design. Het resultaat is een beeldmerk dat focust op de core activiteit van de Pro League: 1 bal, 2 teams.  Lees verder »

Anderlecht topkandidaat voor Wullaert

Anderlecht topkandidaat voor Wullaert

DAMES Anderlecht ziet zijn kansen stijgen om Tessa Wullaert binnen te halen. Volgens Het Laatste Nieuws beschikt paars-wit zelfs over de beste kaarten voor de topvedette van het Belgische vrouwenvoetbal. Of hoe de coronavirus zowaar een positief effect heeft. Lees verder »

Vanden Borre traint gewoon mee

Vanden Borre traint gewoon mee

ANDERE Anthony Vanden Borre blijft gewoon meetrainen met RSC Anderlecht. Ook al ligt hij niet meer onder contract. Doordat hij dus een contractloze vrije speler is is er ook geen probleem met een eventuele club mocht hij geblesseerd raken op training.  Lees verder »

Kana heeft secundair diploma te pakken

Kana heeft secundair diploma te pakken

ANDERE Marco Kana is niet alleen een succes op het veld, ook op studiegebied staat hij meer dan zijn mannetje. Eerder deze week zwaaide hij , mét succes, af aan de richting Wetenschappen-Wiskunde (8 uur wiskunde) en mocht hij zijn diploma in ontvangst nemen.  Lees verder »

Vranjes maakt opwachting in Neerpede

Vranjes maakt opwachting in Neerpede

ANDERE Ognjen Vranjes maakte gisteren met de grote glimlach zijn intrede te Neerpede. Trainen deed hij nog niet, hij had wel een goed gesprek met Vincent Kompany. Ook Frank Vercauteren ging hij even groeten. Normaal traint hij vanaf vandaag gewoon mee. Lees verder »

 01-07-2020 

Joma wil volgende keer meer inspraak

Joma wil volgende keer meer inspraak

ANDERE RSC Anderlecht lanceerde vorige week zijn truitjes voor het nieuwe seizoen. Die werden niet overal met evenveel enthousiasme onthaald. En dan is er nog de blunder met de Brusselse vlag. Teveel negativiteit waardoor Joma volgend seizoen weer meer inspraak wil in de ontwerpen. Lees verder »

Vranjes morgen opnieuw in Neerpede

Vranjes morgen opnieuw in Neerpede

TRANSFERS Anderlecht verwelkomt morgen een 'nieuw' gezicht op training. Ognjen Vranjes zal zich dan voor het eerst weer op de club melden na zijn uitleenbeurt aan AEK Athene. De verdediger zou op een nieuwe kans mogen rekenen van Vincent Kompany.  Lees verder »