Percy Tau op weg naar Anderlecht

MAANDAG, 20 JULI 2020, 06:36 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Het Laatste Nieuws meldt deze ochtend dat Percy Tau op het punt staat om voor Anderlecht te tekenen. De 26-jarige Zuid-Afrikaanse aanvaller zou op huurbasis overkomen van het Engelse Brighton & Hove Albion, waar hij maar moeilijk aan een werkvergunning raakt.

Het is geen groot geheim dat coach Franky Vercauteren vooraan graag nog een extra (polyvalante) aanvaller tot zijn beschikking wou. Tau beantwoordt aan dat profiel en kan zowel op beide flanken als diep in de punt uit de voeten.

Voor Tau zou het al het derde jaar op rij zijn dat hij aan een Belgische club wordt verhuurd. In het seizoen 2018/2019 scoorde hij 13 goals in 35 wedstrijden voor 1B club Union Saint-Gilloise, ook leverde hij 13 assists. Vorig seizoen werd Tau uitgeleend aan Club Brugge, voor de West-Vlamingen kwam hij aan 4 doelpunten en 8 assists in 30 wedstrijden.

De 1,75m grote Zuid-Afrikaan legt eerstdaags zijn medische testen af en ondertekent nadien een contract voor 1 seizoen. Naar alle waarschijnlijkheid werd er geen aankoopoptie bedongen in de overeenkomst, dit laatste dient wel nog bevestigd te worden.

Ook bij Antwerp stond Tau op de ­verlanglijst, zo wordt beweerd in ­makelaarskringen, maar Tau voelde zelf meer voor een overstap naar Anderlecht, ondanks de afwezigheid van Europees voetbal.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.