Dewaele: "Heerenveen is ideale club"

MAANDAG, 27 JULI 2020, 19:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Sieben Dewaele mag zich het komende seizoen een speler van Heerenveen noemen. Het Anderlecht-product hoopt tijdens zijn uitleenbeurt de nodige stappen voorwaarts te zetten. "Het is voor mij belangrijk om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, om ervaring op te doen en progressie te maken", vertelt hij.

Op de website van zijn nieuwe club zegt Dewaele dat hij denkt dat Heerenveen de ideale club is om zijn doelen te bereiken. "Heerenveen is een club die graag voetbalt. Iets dat ook in mijn speelstijl zit. De indrukken zijn op het eerste gezicht allemaal heel positief: een heel mooi stadion, warme mensen", aldus de West-Vlaming, die sinds 2011 voor Anderlecht speelt.

Heerenveen is voor Anderlecht bekend terrein. Vorig jaar haalde het er Michel Vlap weg. Dewaele stak uiteraard zijn licht op bij de Nederlander. "Michel had al met de trainer van Heerenveen over mij gesproken", aldus Dewaele. "Michel heeft heel veel positieve dingen gezegd over Heerenveen, de club en de manier waarop er hier gespeeld wordt. Hij heeft me een mooi overzicht gegeven, zodat ik deze beslissing kon maken."

Heerenveen: "We volgen Dewaele al lang"

Ook Gerry Hamstra, de technisch manager van Heerenveen, is blij met de uitleenbeurt van Dewaele. "We volgen Sieben al geruime tijd. Hij is een goede speler met veel kwaliteit. Sieben is een stabiele middenvelder, die positioneel sterk is en goed als eerste aanspeelpunt op het middenveld kan fungeren. Hij heeft daarnaast al behoorlijk wat ervaring op het hoogste niveau in België. Hij is een directe versterking voor onze selectie."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.