Van Crombrugge: "Honger om competitie te beginnen"

ZONDAG, 26 JULI 2020, 10:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Bij afwezigheid van Vincent Kompany droeg Hendrik Van Crombrugge de aanvoerdersband tegen Nantes. Na afloop had de doelman een uitvoerig gesprek met Sporza. Hij looft de defensieve stabiliteit en erkent dat het offensief nog een tikkeltje meer moet zijn.

"Ik ben tevreden. Ik denk dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben. Tegen Saint-Étienne zagen we wat werkpunten en die wilden we vandaag opgelost zien. Dat is gelukt. Jammer genoeg konden we niet scoren, want we hadden de partij goed onder controle. We hadden veel balbezit. Het is alleen jammer dat we in de zone van de waarheid nog niet dominant genoeg zijn."

"We hebben een goede organisatie en incasseren niet veel doelpunten. Vorig seizoen hadden we de derde beste defensie als ik me niet vergis (klopt, red.). Dat staat goed en die elementen hebben we behouden. We weten dat we moeten werken aan het aantal gemaakte doelpunten als we wedstrijden willen winnen. Dat is vandaag nog eens duidelijk geworden."

"Tegen Saint-Étienne hadden we een goede 35 minuten en daarna een korte inzinking. Toen kwamen we onder druk en incasseerden we een doelpunt. Vandaag hadden we geen inzinking. De momenten dat we voelden dat we minder in de match zaten, hebben we beter gecontroleerd: balletje laten rondgaan, fysiek recupereren en goed in blok."

"De beste transfer van dit seizoen is, samen met de ervaring die we hebben opgedaan, dat het team identiek gebleven is. Vorig seizoen kenden we moeilijke momenten, maar die zijn we doorgekomen. Die ervaring moeten we koesteren en daaruit gaan we later oogsten. Ik zie dat we stappen zetten. Spelers evolueren in de goede richting."

"We moeten zorgen dat we de competitie goed starten. Hadden we vorig jaar in het begin drie of zes punten meer, dan hadden we Play-Off 1 gehaald en was er van moeilijkheden of crisis geen sprake geweest."

"We zijn nog niet helemaal klaar voor de competitiestart. Weinig ploegen zijn dat. Het is een rare periode en al die extrasportieve zaken zoals het COVID-19-virus maken het er niet gemakkelijker op. Het is belangrijk dat we ons voorbereiden alsof de competitie begint. Als ze dan toch niet zou beginnen, dan is het zo."

"Ik voel me goed. We zaten zo lang zonder competitie en daarom ben ik blij dat we deze voorbereiding tegen goede tegenstanders spelen. Ik tref liever zulke ploegen dan te oefenen tegen, met alle respect natuurlijk, 'Janneke en Mieke'. Hier heb je meer aan. Iedereen heeft honger om de competitie te beginnen."

"Of ik nog een transfer maak? Anderlecht is mijn club. De markt is dit jaar open tot half oktober. Je kan elke week terugkomen met de vraag. We zullen wel zien." 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.