Heeft Gerkens nog toekomst bij Anderlecht?

VRIJDAG, 10 JULI 2020, 23:08 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Geen Pieter Gerkens in het oefenduel tegen Charleroi vorig zaterdag. Nochtans was hij wedstrijdfit. De Limburger mag zich zorgen maken over zijn toekomst. Vincent Kompany en Frank Vercauteren willen hem houden, zelf wil hij meer spelen. Maar kan dat bij Anderlecht?

'De keuze van de trainer', zo vernam La Dernière Heure in de wandelgangen van de club toen het informeerde waarom Gerkens vorige zaterdag niet speelde. De dag na de oefenwedstrijd tegen Charleroi hadden Kompany en Vercauteren een gesprek met de aanvallende middenvelder. Daarin vertelden ze hem dat ze hem graag aan boord houden.

Maar Gerkens wil meer spelen. Vorig seizoen strandde zijn teller, ook door blessures, op 364 minuten. In de typeploeg van het nieuwe Anderlecht lijkt ook niet meteen plaats voor hem. Als er niet meer speelkansen inzitten, zal Gerkens zijn manager opdracht geven om naar een andere club uit te kijken, aldus La Dernière Heure.

Vorig seizoen informeerden Standard, STVV en Zulte Waregem, maar Gerkens stuurde hen wandelen. Als Gerkens vertrekt, is het voor het buitenland. In België ziet hij zich voor geen andere club dan Anderlecht spelen. 

Gerkens heeft nog een contract bij Anderlecht voor één jaar. De club kan een optie lichten waardoor daar nog een jaar bijkomt. Anderlecht liet Gerkens al verstaan niet moeilijk te doen bij een mooi bod, maar ook dat hij enkel mag vertrekken voor de juiste prijs.

Morgen volgt de tweede oefenwedstrijd. Gerkens' ex-club STVV is dan de tegenstander. Benieuwd of de middenvelder dan wel in actie komt.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum