"Terugkeren naar Anderlecht als nummer zes"

WOENSDAG, 29 JULI 2020, 23:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sieben Dewaele heeft zijn eerste training bij Heerenveen erop zitten. De 20-jarige middenvelder hoopt er veel te leren en via de grote poort bij Anderlecht terug te keren. "Ik wil me er ontwikkelen als middenvelder, dat is mijn favoriete positie", zo klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Bij Anderlecht speelde Dewaele vorig seizoen als inverted wingback. "Ik ben Anderlecht dankbaar voor de kansen op die positie, maar iedereen wil op zijn favoriete positie spelen. Bij mij is dat op het middenveld", aldus Dewaele. "Bij Heerenveen wil ik veel spelen, veel bijleren en dan sterker terugkeren naar Anderlecht. Bij voorkeur als nummer zes."

Het Nederlandse voetbal ligt Dewaele naar eigen zeggen. "Ik hou ervan op de bal op te halen en dan het spel te verdelen. Om te voetballen", zo zegt hij. "Heerenveen probeert verzorgd te voetballen én hoog druk te zetten. Dat spreekt me enorm aan. Deze club staat erom bekend dat jonge spelers zich er goed kunnen ontwikkelen. Voor mij klopt het plaatje."



anderlecht-online forum