Nieuwe webpoll: Verschaeren en/of Vlap

DONDERDAG, 23 JULI 2020, 21:17 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEBSITE Heeft Yari Verschaeren een probleem? Michel Vlap lijkt zich steeds meer te profileren als de aanvalsleider van het nieuwe Anderlecht. Het duo Kompany-Vercauteren kiest met Amuzu en Doku voor snelle flanken. Waar is dan nog plaats voor Verschaeren?

Kompany en Vercauteren bouwen voort op het elftal dat goed draaide voor het stilzetten van de competitie. Doku en (in mindere mate) Amuzu wervelden op de flanken. Centraal vond Vlap zijn draai en met zijn infiltraties zorgde hij voor heel wat gevaar en doelpunten. Verschaeren herstelde intussen van de blessure die hij in december opliep op Standard.

Tijdens de voorbije oefenmatchen speelde Anderlecht meestal met een elftal dat wel eens het type-elftal voor de seizoensstart kan zijn. Vlap, Doku en Amuzu hadden daarin hun plaats. Verschaeren moest nadien aan de bak met wat we gemakshalve de 'invallers' mogen noemen. Een teken aan de wand? 

Feit is dat Verschaeren stevig uit zijn pijp zal moeten komen om zijn plaats te heroveren. De Kruibekenaar heeft niet de flitsen van Doku en Amuzu en niet de doelgerichtheid van Vlap. En laat dat laatste nu net broodnodig zijn zolang de diepe spits niet vlot de weg naar doel vindt. Om Vlap en Verschaeren samen in de ploeg te droppen, zullen Kompany en Vercauteren van hun beoogde spelsysteem met snelle flankaanvallers moeten afstappen.

Hoe zou u het oplossen?

Ondanks alles blijft Verschaeren samen met Doku het goudhaantje van dit Anderlecht. Sportief, maar ook financieel. De Anderlecht-top rekent op Verschaeren om over enkele jaren vele miljoenen in het laatje te brengen. Euro's die een club in financieel zwaar water niet mag laten schieten.

Kompany en Vercauteren zullen zich het hoofd mogen breken om Verschaeren zo veel mogelijk te laten spelen. In afwachting leggen we de opgave alvast aan u voor. Welke drie offensieve pionnen zet u op het schaakbord in steun van de diepe spits? Kiest u voor Vlap of Verschaeren centraal? Kiest u voor de snelle wingers Doku en Amuzu of heeft u ook een plaats voor Verschaeren of Vlap aan de buitenkant?

Laat het ons weten via onze nieuwe poll. U kunt stemmen op onze startpagina per taal of door hier teklikken.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum