Interesse in topschutter Engelse derde klasse

DINSDAG, 28 JULI 2020, 21:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens The Sun toont Anderlecht interesse in Ivan Toney, vorig seizoen topschutter in de Engelse derde klasse met 24 doelpunten. De spits staat echter op het punt om voor 4,4 miljoen euro naar Brendford te verkassen.

Met 24 doelpunten en 6 assists in 32 wedstrijden kende Toney een superseizoen bij Peterborough United. Vorig seizoen had hij er ook al 16 tegen de touwen gewerkt. Toney ziet zijn doelpunten nu omgezet in een transfer hogerop. Brighton, Rangers, Celtic en Anderlecht toonden volgens The Sun interesse.

Brentford lijkt aan het langste eind te trekken. The Sun meldt dat de deal rond is en Toney enkel zijn medische testen nog moet afleggen. Brentford, dat derde eindigde in de Engelse tweede klasse en via de eindronde nog kans maakt op promotie, zou 4,4 miljoen euro betalen. Dat bedrag kan via allerlei bonussen oplopen tot tien miljoen euro. Voor Toney wacht er een weeksalaris van 25.000 pond (1,4 miljoen euro per jaar).

Via Twitter bevestigt de voorzitter van Peterborough dat er verschillende clubs uit de Premier League en League One een bod hebben gedaan op Toney. Ook een Schots bod is binnengekomen. Over Anderlecht spreekt hij niet. Ons lijkt de kans erg klein dat de belangstelling van Anderlecht echt concreet was.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.