Anderlecht wint eerste confrontatie met Saint-Etienne

ZATERDAG, 18 JULI 2020, 17:20 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanmiddag de eerste oefenwedstrijd tegen Saint-Etienne gewonnen met 1-2. Kemar Roofe scoorde in het slot van de partij het winnende doelpunt. Kompany verliet na een uur het veld met last aan de lies. De wedstrijd duurde 75 minuten.

Hoogtepunten van de wedstrijd

7': Vlap schiet naast
14': Bakkali komt naar binnen en raakt de verste paal
16': Kopbal Saint-Etienne gaat over
17': Vlap scoort 0-1 op penalty
23' Van Crombrugge redt een vrije trap
44' Na hands krijgen ook de Fransen een penalty die wordt omgezet: 1-1
45' Cobbaut devieert een gevaarlijke voorzet in hoekschop

46' Goede actie Vlap die neergaat in het strafschopgebied
47' Cobbaut redt een bal op de lijn
51' Mooie actie van Vlap, maar de bal wordt net uit het doel gehaald door de doelman
53' Schot Saint-Etienne naast
56' Mooie aanval van Anderlecht op de rechterflank, maar de pass van Vlap is net te kort
59' Saint-Etienne raakt de verste paal met een kopbal
60' Kompany verlaat het veld na een sprint en een licht duel. Hij ondervindt last aan de lies.
73' De tot nu toe onzichtbare Roofe scoort van dichtbij de 1-2 in de rebound op hoekschop.

In de eerste helft had Anderlecht licht de overhand op Saint-Etienne, maar het geraakte moeizaam aan kansen. Na rust schakelden de Fransen een versnelling hoger, maar de defensie hield vrij makkelijk stand. Op dit moment is het afwachten wat er gaande is met Kompany. Verliet hij uit voorzorg het terrein of is de aanvoerder effectief geblesseerd?

Doelpunten: 0-1 Vlap (Pen) (17'), 1-1 Boudebouz (Pen) (44'); 1-2 Roofe ('73)

Opstelling Anderlecht: Hendrik Van Crombrugge, Vincent Kompany (60' Milic), Michel Vlap, Elias Cobbaut, Peter Zulj, Albert Sambi Lokonga, Jeremy Doku, Killian Sardella, Amir Murillo, Kemar Roofe & Zakaria Bakkali (59' Gerkens).