Anderlecht-product De Medina naar Bundesliga

VRIJDAG, 10 JULI 2020, 22:53 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

JEUGD Nathan De Medina maakt een mooie en opmerkelijke transfer. De 22-jarige verdediger uit de Anderlecht-opleiding trekt na drie jaar Moeskroen naar de Bundesliga. Bij promovendus Arminia Bielefeld tegen De Medina een contract voor drie seizoenen.

In de zomer van 2015 maakte De Medina bij Anderlecht de overstap naar de A-kern. Tijdens de laatste twee wedstrijden van dat seizoen kreeg hij van coach Besnik Hasi zijn kans door blessures bij de andere verdedigers. Na het vertrek van Hasi verdween De Medina onder René Weiler naar de C-kern. Een uitleenbeurt aan OHL en transfer naar Moeskroen volgden.

Bij Les Hurlus maakte hij het voorbije seizoen een sterke indruk en dat resulteert nu in een mooie transfer. "Nathan heeft een zeer goede opleiding genoten bij Anderlecht", schrijft Arminia Bielefeld op zijn website. "Hij maakte indruk in de Youth League en de Belgische competitie." De Medina tekent een contract voor drie jaar bij Bielefeld.

Bourard naar Eredivisie

Eerder deze zomer zette met Samy Bourard nog een Anderlecht-product een mooie stap omhoog. Samy Bourard verlaat FC Eindhoven in de Nederlandse tweede klasse voor ADO Den Haag in de Eredivisie. Bourard werd in 2013 door John Van den Brom naar de A-kern gehaald samen met onder meer Joeri Tielemans en Leander Dendoncker.

Bij Anderlecht en later STVV kon de aanvallende middenvelder zich niet doorzetten, maar het voorbije seizoen ontbolsterde hij bij FC Eindhoven. De 24-jarige Bourard scoorde negen keer 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum