Terug 18 clubs in 1A

VRIJDAG, 31 JULI 2020, 16:17 - TCV
Logo Anderlecht-Online

ANDERE De kogel is mogelijk eindelijk door de kerk. De Algemene Vergadering van de Pro League heeft vanmiddag een aantal belangrijke beslissingen genomen omtrent de komende twee seizoenen. Aanleiding was het vonnis dat gisteren in het voordeel van Waasland-Beveren werd beslecht door de rechtbank. Waasland-Beveren eiste immers dat het werd opgenomen in de kalender voor 1A.

De Pro League legt zich dus neer met de beslissing die naast de rechtbank ook al door het BAS was genomen. De competitie in 2020 - 2021 en 2021 - 2022 zal in 1A worden gehouden met 18 clubs. Waasland-Beveren, OHL en Beerschot zullen dus volgend seizoen aantreden in 1A.

Er worden ook twee seizoenen lang ingekorte play-offs gehouden. De nummers 1 tot en met 4 spelen na de reguliere competitie 'Champions Play-off' voor de titel. De nummers 5 tot en met 8 spelen voor een Europees ticket. Volgend seizoen degradeert de laatste in de stand naar 1B. De voorlaatste club speelt barragewedstrijden. In het seizoen 2021 - 2022 zijn er meteen drie clubs die degraderen en stijgt er een club uit 1B.

In 1B zitten acht clubs: Lommel, Westerlo, Union, Lierse Kempenzonen, Deinze, RWDM, Seraing en de beloften van Cub Brugge. Lierse Kempenzonen werd opgevist omdat het de enige amateurclub was met een proflicentie.

Bij de start van de competitie in 2022 - 2023 moet alles weer zijn zoals voor de intrede van corona.

Bron: Sporzaanderlecht-online forum