Ooit gewild door Barca en Man City, nu hopen op Lommel

WOENSDAG, 22 JULI 2020, 08:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Op zijn 12e kon hij van Anderlecht naar Barcelona en op zijn 13e naar Manchester City. Vandaag is Evangelos Patoulidis 18 jaar en probeert het voormalige toptalent van Anderlecht een contract te versieren bij 1B-club Lommel United.

November 2013. Het grote Barcelona wil Patoulidis, dan 12 jaar oud, naar zijn jeugdopleiding halen. Vader Patoulidis slaat het aanbod af: Evangelos' twee jaar oudere broer, die ook bij Anderlecht speelt, mag niet mee. Bovendien wil de familie Patoulidis dat zoonlief zijn school in België vervolgt.

Voorjaar 2015. Patoulidis geniet nu ook interesse van Manchester City. De Engelsen gaan met Anderlecht rond de tafel en willen een akkoord sluiten om de aanvallende middenvelder op diens 16e verjaardag over te nemen. Anderlecht wil hem houden, maar vader Patoulidis wil nu wel vertrekken. Anderlecht vraagt twee miljoen euro, City biedt anderhalf. Er komt geen akkoord.

Zomer 2017. De ster van Patoulidis is tanende. Zo erg zelfs dat Anderlecht hem op zijn 16e verjaardag geen contract zal aanbieden. Samen met zijn broer vertrekt Patoulidis naar Standard.

Zomer 2020. Patoulidis is einde contract bij Standard en een nieuwe overeenkomst zit er niet in. Op zijn 18e (in september wordt hij 19) is het toptalent van weleer clubloos. SInds enkele dagen traint Patoulidis mee bij Lommel United uit 1B in de hoop een contract te versieren. 

Bij Anderlecht blijven verkiezen boven een stap naar een Europese topclub is niet altijd een garantie op een mooie carrière. De voeten en het kopje, dat zijn de bepalende factoren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.