Zulj: "Mijn nieuwe rol is belangrijk"

DONDERDAG, 23 JULI 2020, 16:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hij werd gehaald als nummer tien, maar Peter Zulj lijkt zijn plaats in het elftal van Vincent Kompany en Frank Vercauteren gevonden te hebben als nummer zes. De Oostenrijker maalt er niet om. Hij voelt dat hij op deze positie erg belangrijk kan zijn. "Ik heb een sleutelrol."

"Als ik goed wegdraai of zuiver inspeel, maak ik het gemakkelijker voor de spelers die voor doelpunten moeten zorgen", vertelt Zulj bij Het Laatste Nieuws. In het spelsysteem van Anderlecht zullen heel wat aanvallen vertrekken bij de Oostenrijker. "Mijn taak bestaat erin om de bal te bezorgen bij de nummer tien, de flankspelers of de diepe spits. Ik denk dat ik een belangrijke rol heb."

Voor Zulj was het wel aanpassen. In Oostenrijk speelde hij een stuk dieper. "Alles aan deze positie was nieuw voor mij. Vorig seizoen kende ik ups en downs, maar ik voel wel dat ik beter word in mijn nieuwe rol. De staf geeft me veel tips. Ik weet wat mijn taken zijn en hoe ik me best positioneer."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.