16-jarige Vanhoutte traint met A-kern

WOENSDAG, 15 JULI 2020, 21:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Geen Thomas Didillon op training vandaag. Of transfergesprekken dan wel een fysiek ongemak de reden was, is niet duidelijk. Om aan vier keepers te raken, riep Frank Vercauteren de 16-jarige Timon Vanhoutte bij de A-kern.

West-Vlaming Vanhoutte traint sinds het begin van de voorbereiding met de U21 mee. Twee jaar geleden kwam hij over van Club Brugge en hij laat een sterke indruk. Vanhoutte is een grote doelman die heerst in de lucht en over sterke reflexen beschikt. 

Door de afwezigheid van Didillon en omdat derde doelman Rik Vercauteren een apart programma volgt, mocht Vanhoutte vandaag proeven van het eerste elftal. Samen met Hendrik Van Crombrugge, Timon Wellenreuther en Nicolas Alavoine werkte hij de oefeningen af bij keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar. 

Voor we gaan dromen: Vanhoutte zal niet vast deel gaan uitmaken van de A-kern. Zo trainde hij vanavond ook gewoon mee met de U21. Daar zal hij in de toekomst onder Frank Boeckx verder werken om zijn talent te ontwikkelen. Zowel bij Anderlecht als bij de nationale jeugdploegen beschouwt met Vanhoutte als een keeper met potentieel, maar de weg is nog lang.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.