Archieven

 31-12-2010 

Gelukkig Nieuwjaar!

Gelukkig Nieuwjaar!

Het Anderlecht-Online webteam wenst alle bezoekers en fans van de site veel feest genot toe deze avond bij de overgang van 2010 naar 2011! Hou het veilig zodat we samen in 2011 de 31ste landstitel van Anderlecht kunnen vieren. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen PSV in La Manga

Anderlecht oefent tegen PSV in La Manga

Tijdens de winterstage in La Manga zal Anderlecht een oefenwedstrijd spelen tegen PSV Eindhoven. Op 13 januari, twee dagen voor de terugkeer naar België, neemt paars-wit het op tegen de leider in de Nederlandse competitie. Lees verder »

 30-12-2010 

Reacties Lecjaks, Proto en Lukaku

Reacties Lecjaks, Proto en Lukaku

Jan Lecjaks heerst gisteren samen met Boussoufa over de linkerflank van Anderlecht. Hij lag zelfs aan de basis van het tweede doelpunt. "Een verre bal van mij en ze koppen hem binnen", zo lachte hij na de wedstrijd. Lees verder »

Reacties Gillet, Polak en Biglia

Reacties Gillet, Polak en Biglia

Ariël Jacobs koos voor Guillaume Gillet, Jan Polak en Lucas Biglia op het middenveld. Twee jaar geleden vormden zij een gouden driehoek en ook gisteren liep het gesmeerd. Gillet scoorde zelfs het eerste doelpunt. Hun reacties. Lees verder »

Jacobs: "Ik ben heel tevreden"

Jacobs:

Met mooi voetbal bracht Anderlecht de lastige uitmatch tegen Kortrijk tot een goed einde. "Ik ben heel tevreden", stelde Ariël Jacobs achteraf dan ook terecht. Enkel het derde kwartier van de eerste helft kon volgens hem beter. Lees verder »

 29-12-2010 

Voorbeschouwing: KV Kortrijk - Anderlecht

Voorbeschouwing: KV Kortrijk - Anderlecht

Vanavond om 18u speelt Anderlecht in Kortrijk zijn laatste wedstrijd van 2010. Makkelijk zal het niet worden, de Kerels hebben immers een ijzersterke thuisreputatie. Bovendien moet paars-wit mogelijk Boussoufa en Legear missen. Lees verder »

Odoi (STVV) geeft voorkeur aan Anderlecht

Odoi (STVV) geeft voorkeur aan Anderlecht

"Als ik ooit al een Belgische topclub voor het uitkiezen zou hebben, ga ik voor Anderlecht", zo zei STVV-verdediger Denis Odoi gisteren in het Leuvense sportdebat. "Ik kreeg er mijn opleiding, het zou een beetje thuiskomen zijn." Lees verder »


 28-12-2010 

Anderlecht opnieuw op stage naar La Manga

Anderlecht opnieuw op stage naar La Manga

Na de wedstrijd tegen Kortrijk morgen, kunnen de spelers van Anderlecht genieten van een weekje welverdiende vakantie. Vrijdag 7 januari worden ze opnieuw op de club verwacht. Een dag later vertrekken ze naar La Manga. Lees verder »

Selectie Kortrijk - Anderlecht

Selectie Kortrijk - Anderlecht

Anderlecht speelt morgen zijn laatste wedstrijd voor de winterstop bij KV Kortrijk. Ariël Jacobs selecteerde voor deze partij twintig spelers. Tom De Sutter, die zich zondag blesseerde aan zijn enkel, is hier niet bij. Lees verder »

Kortrijk - Anderlecht niet in gevaar

Kortrijk - Anderlecht niet in gevaar

Zonder onverwachte sneeuwval kan de partij tussen Kortrijk en Anderlecht morgen gewoon doorgaan. Het veld is sneeuwvrij gemaakt en doorprikt, zodat het water goed weg kan. Ook de toegangswegen zijn vlot berijdbaar. (De Morgen) Lees verder »

Boussoufa heeft ziekte Legear overgenomen

Boussoufa heeft ziekte Legear overgenomen

Jonathan Legear, zondag afwezig met griep, trainde gisteren opnieuw mee. Maar nu lijkt Mbark Boussoufa het zitten te hebben. Tom De Sutter (enkel) kreeg verzorging. Het blijft afwachten of hij morgen kan spelen. (HBvL) Lees verder »

Anderlecht wil jonge Amerikaan testen

Anderlecht wil jonge Amerikaan testen

Anderlecht heeft zijn oog laten vallen op Perry Kitchen, een 18-jarige Amerikaanse middenvelder. Het Laatste Nieuws weet dat paars-wit hem vanaf januari twee maanden wil laten testen. Kitchen twijfelt echter om hierop in te gaan. Lees verder »

Witsel geschorst voor Anderlecht - Standard

Witsel geschorst voor Anderlecht - Standard

Axel Witsel zal er op 23 januari niet bij zijn wanneer Standard opnieuw op bezoek komt in het Astridpark. De voetbalbond heeft de Luikenaar immers drie wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen Cercle Brugge afgelopen zondag. Lees verder »

 27-12-2010 

Lukaku scoort ook in De Pappenheimers

Lukaku scoort ook in De Pappenheimers

Romelu Lukaku en Ariël Jacobs hebben gisteren samen met Bart De Pauw de BV-aflevering van De Pappenheimers op hun naam geschreven. Met de hulp van presentator Tom Lenaerts werd 9.000 euro gewonnen voor SOS Kinderdorpen. Lees verder »

Jacobs: "Uitstekende mentaliteit"

Jacobs:

De ruime zege tegen Lierse maakte dat Ariël Jacobs gelukkig de pers te woord stond. "Voor ons was het cruciaal om deze match na de zege op Brugge aan te pakken met de goeie mentaliteit", zo stak hij van wal. Lees verder »

Blessure De Sutter valt mee

Blessure De Sutter valt mee

Na een tackle van Van Hemert moest Tom De Sutter met een enkelblessure naar de kant. Even werd gevreesd voor het ergste, maar zowel De Sutter als Jacobs spraken achteraf positieve woorden. Mogelijk is hij woensdag alweer paraat. Lees verder »

 26-12-2010 

Anderlecht walst over Lierse

Anderlecht walst over Lierse

Anderlecht won vanavond van SK Lierse met 6-0 en gaat zo zeker als leider de winterstop in. Genk kwam niet in actie dit weekend wegens sneeuwval en zo bedraagt de kloof 4 punten. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lierse

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lierse

Door de sneeuw zijn vijf wedstrijden van 21e speeldag uitgesteld, maar de partij tussen Anderlecht en Lierse kan wel doorgaan. De Pallieters staan momenteel voorlaatste in de stand met amper tien punten. Lees verder »


 25-12-2010 
 24-12-2010 

Anderlech start met Teenagers Club

Anderlech start met Teenagers Club

In navolging van de Ketjes Club voor jonge kinderen, heeft Anderlecht nu ook een vereniging voor adolescenten opgericht. De Teenagers Club richt zich op jonge fans van 13 tot 18 jaar. Romelu Lukaku wordt peter van het project. Lees verder »

Anderlecht trakteert fans op chocolade

Anderlecht trakteert fans op chocolade

Anderlecht en het chocolademerk Milka zullen zondag voor de partij tegen Lierse zo'n 19.000 zakjes met chocolade sneeuwballen uitdelen aan de fans. De club wil zijn trouwe fans zo een prettig eindejaar wensen. Lees verder »

Jacobs vertrouwt spelers op kerstavond

Jacobs vertrouwt spelers op kerstavond

Voor de spelers van Anderlecht zal het straks een sobere kerstavond worden. Zondag moet er immers gevoetbald worden. Ariël Jacobs legde zijn jongens geen speciale eisen op. "Ik vertrouw op hun professioneel geweten." Lees verder »

"Ik moet spelen om progressie te maken"

"Schrijf maar op dat er nul procent kans is dat ik Anderlecht tijdens de winterstop verlaat", zo vertelde Romalu Lukaku aan de internationale pers. In alle kranten is te lezen wat hij gisteren op zijn persconferentie vertelde. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Lierse

Selectie Anderlecht - Lierse

Nu zondag, op tweede kerstdag, ontvangt Anderlecht Lierse. Coach Ariël Jacobs kan voor deze partij rekenen op zijn volledige kern, behalve Badibanga, eschacht en Kouyate, die al een tijdje out zijn. Jan Polak is weer speelklaar. Lees verder »

 23-12-2010 

Jacobs cynisch over sneeuwperikelen

Jacobs cynisch over sneeuwperikelen

Ook Ariël Jacobs sprak vanmiddag met de pers en hij had het onder meer over het winterweer en de gevolgen voor het voetbal. "Deze week klonk het idee om in de zomer te spelen. Vorig jaar hoorde ik dat voetbal een wintersport is." Lees verder »

Persconferentie Lukaku geheim tot morgen

Persconferentie Lukaku geheim tot morgen

Romelu Lukaku sprak vanmiddag de buitenlandse media toe, maar wat hij precies vertelde, blijft nog even geheim. Pas morgenvroeg mag de inhoud openbaar gemaakt worden, zodat buitenlandse pers het nieuws in primeur kunnen brengen. Lees verder »

Ticketprijzen Anderlecht - Ajax bekend

Ticketprijzen Anderlecht - Ajax bekend

RSC Anderlecht heeft de prijzen bekend gemaakt van de tickets voor de Europa League-wedstrijd Anderlecht - Ajax. De prijzen variëren tussen 15 en 70 euro. Anderlecht speelt op dinsdag 17 februari 2011 eerst thuis. Aftrap om 19u. Lees verder »

Lukaku vijfde in Golden Boy-verkiezing

Lukaku vijfde in Golden Boy-verkiezing

Romelu Lukaku is vijfde geworden in de Golden Boy-verkiezing van de Italiaanse krant Tuttosport. Deze trofee zet de beste Europese voetballer onder de 21 jaar in de bloemetjes. Mario Balotelli van Manchester City won de award. Lees verder »

"Deze harde confrontatie trekt ogen open"

Een delegatie van de spelers ging gisteren op bezoek in het Koningin Fabiola Kinderziekenhuis in Jette. Ze overhandigden er niet alleen een cheque, ze bezochten ook de kinderen. "Hopelijk zullen anderen ons voorbeeld volgen." Lees verder »


 22-12-2010 

BBC: "Lukaku vertrekt niet in winterstop"

BBC:

De Britse televisiezender weet dat Romelu Lukaku morgen een persconferentie zal geven om aan te kondigen dat hij Anderlecht in de winterstop niet verlaat. Speler en club willen zo alle mogelijke transfergeruchten voor zijn. Lees verder »

Verzorging voor Kanu

Verzorging voor Kanu

Geen Kanu op training gisteren. De Braziliaan sukkelt met een zware bloeduitstorting in de quadriceps en kreeg verzorging. Deschacht (enkel) en Kouyaté (rug) revalideren verder. (Het Nieuwsblad) Lees verder »

Mertens: "Anderlecht? Is een mooie club"

Mertens:

De laatste tijd wordt de naam van Utrecht-Belg Dries Mertens opnieuw in verband gebracht met Anderlecht. Het Nieuwsblad polste hem over de interesse. "Die is niet concreet, dus ik kan er niet veel over zeggen", zo klonk het. Lees verder »

Anderlecht veilt shirts voor goed doel

Anderlecht veilt shirts voor goed doel

Sporting Anderlecht en alle andere eerste klasseclubs spelen komend weekend met speciale Our goal a better world-shirts. Deze truitjes zullen geveild worden ten voordele van SOS Kinderdorpen. De eerste shirts staan nu al op eBay. Lees verder »

 21-12-2010 

Lukaku en Jacobs in De Pappenheimers

Lukaku en Jacobs in De Pappenheimers

Ariël Jacobs en Romelu Lukaku zijn zondag te zien in De Pappenheimers op Eén. In de bv-aflevering zullen zij samen een team vormen. De winst van deze uitzending wordt geschonken aan SOS Kinderdorpen. Lees verder »

Tegen Lierse en Standard voor vol huis

Tegen Lierse en Standard voor vol huis

De dienst ticketing laat weten dat de wedstrijden Anderlecht - Lierse (zondag 26 december) en Anderlecht - Standard (zondag 23 januari) volledig uitverkocht zijn. Wie nog geen tickets heeft, is er dus aan voor de moeite. Lees verder »

Mukendi en Renan maken seizoen af bij Union

Mukendi en Renan maken seizoen af bij Union

Volgens de Franstalige krant Sud Presse verhuizen Olivier Mukendi en Renan Boufleur na de winterstop op huurbasis naar Union St-Gillis. De derdeklasser haalt beide spelers in het kader van een samenwerkingsakkoord tussen de clubs. Lees verder »

Club-steward: "Je moet consequent zijn"

Club-steward:

Jonathan Legear kreeg het zondag aan de stok met een steward van Club Brugge toen hij een sneeuwbal naar de Anderlecht-fans gooide. In Het Nieuwsblad doet de man vandaag zijn verhaal. "Ik kreeg alleen positieve reacties." Lees verder »

Kanu: "Beter centraal dan op links"

Kanu:

Naast Marecek speelde ook Kanu een uitstekende partij tegen Club Brugge. Centraal op het middenveld bewees hij zijn nut. "Dat is mijn favoriete positie. Daar kan ik de ploeg het beste helpen, beter dan op links", zo vertelt hij. Lees verder »

Spelers schenken 18.000 euro aan ziekenhuis

Spelers schenken 18.000 euro aan ziekenhuis

Morgen zal een delegatie van een achttal spelers het beloofde geld uit de boetepot, samen wat met speelgoed, gaan schenken aan het Brusselse kinderziekenhuis Koningin Fabiola. Volgens Het Nieuwsblad gaat het om zo'n 18.000 euro. Lees verder »

Trainingsnieuws

Trainingsnieuws

Gisteren, de dag na de gewonnen topper tegen Club Brugge, genoten de spelers van Anderlecht van een dagje vrijaf. Vandaag worden ze echter om 8u al op de club verwacht voor een bloedtest en een gezamenlijk ontbijt. Lees verder »

Transfergeruchten

Transfergeruchten

Anderlecht scout Werner Deraeve speurt momenteel in Zuid Amerika naar talenten. Volgens HLN komt een beloftevolle middenvelder van Barueri vanaf half januari twee maanden testen bij Anderlecht. Lees verder »

 20-12-2010 

Colpaert mag niet naar Anderlecht

Colpaert mag niet naar Anderlecht

Zulte Waregem trainer Hugo Broos wil Colpaert niet naar Anderlecht laten vertrekken. "No way! Tijdens de winterstop mag er niemand weg. Na het seizoen kunnen we eventueel praten, maar nu heb ik al mijn spelers nodig", zei hij. Lees verder »

Legear: "Steward was gefrustreerd"

Legear:

Jonathan Legear reageerde op zijn incidentje met een Brugse steward: "Ik houd van de sneeuw. Daarom vond ik het ook niet zo erg dat ik bekogeld werd met sneeuwballen. Uiteraard moest de ref de partij wel stopzetten." Lees verder »

Lukaku kent lange dagen

Lukaku kent lange dagen

Romelu Lukaku heeft lange dagen. Naast zijn matchen, moest hij ook examens afleggen. "Ik studeerde soms tot 2u 's nachts om weer op te staan om 7u. Vervolgens stond er een examen en een training op het programma." Lees verder »

Richie en Jozef in de verdediging

Richie en Jozef in de verdediging

Marcin Wasilewski speelde gisteren als centrale verdediger. Collega Juhasz was vol lof: "Hij deed het uitstekend. Hij werkt keihard en we begrijpen elkaar goed. Ik noem hem trouwens Richie en hij mij Jozef; onze tweede namen." Lees verder »

Transfer Jovanovic twijfelachtig

Transfer Jovanovic twijfelachtig

Milan Jovanovic mag vertrekken bij Liverpool. De Engelse club wil echter wel 3,5 miljoen vangen voor de spits. Dit gaat waarschijnlijk het budget van Anderlecht te boven. Paars-wit trok met Veselinovic trouwens al een spits aan. Lees verder »

Legear aangepakt door Brugse steward

Legear aangepakt door Brugse steward

Na de wedstrijd vierde Jonathan Legear de overwinning met de Anderlecht fans. Hij smeet daarbij enkele sneeuwballen naar de spionkop. Hij werd daarop nogal hardhandig aangepakt door een Brugse steward. Lees verder »


 19-12-2010 

Anderlecht rolt Club makkelijk op: 0-2

Anderlecht rolt Club makkelijk op: 0-2

Anderlecht heeft vandaag weer de leiding in de competitie overgenomen. De landskampioen maakte, op het veld van Club Brugge, het verschil in de tweede helft. Lukaku en Boussoufa zetten de 0-2 op het scorebord. Lees verder »

 17-12-2010 
 16-12-2010 

Anderlecht wint en is Zenit dankbaar

Anderlecht wint en is Zenit dankbaar

Anderlecht is door het oog van de naald gekropen in de Europa League. Paars-wit was duidelijk beter dan Hajduk split en won met 2-0. Maar het feest brak pas los toen de melding binnen kwam dat ook Zenit gewonnen had... Lees verder »

Resem scouts komt Anderlecht bekijken

Resem scouts komt Anderlecht bekijken

De wedstrijd Anderlecht - Hajduk Split zal vanavond worden bijgewoond door heel wat topclubs. Zo sturen onder meer Barcelona en Bayern München een mannetje naar het Astridpark. En zij zijn zeker niet de enigen. Lees verder »

Transfer Colpaert niet in winterstop

Transfer Colpaert niet in winterstop

Steve Colpaert zal in januari Zulte-Waregem niet ruilen voor Anderlecht. Herman Van Holsbeeck sprak met zijn collega Vincent Mannaert over een transfer, maar kreeg te horen dat een transfer ten vroegste kan in juni. Lees verder »

Lombaerts: "Zenit wil winnen tegen AEK"

Lombaerts:

Als Anderlecht vanavond wint, dan moet het hopen op een zege van Zenit St-Petersburg tegen AEK Athene om door te gaan. Nicolas Lombaerts laat alvast weten dat Zenit alles zal doen om te winnen. "Ik hoop dat Anderlecht doorstoot." Lees verder »

Hengelt Standard naar Boussoufa?

Hengelt Standard naar Boussoufa?

RTBF-journalist Rodrigo Beenkens beweert "met zekerheid te weten" dat Standard contact heeft opgenomen met Mbark Boussoufa. De Marokkaan wil er niet veel over kwijt. "Ik praat enkel over de match tegen Split", klonk het gisteren. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Hajduk Split

Selectie Anderlecht - Hajduk Split

Anderlecht speelt vanavond zijn laatste poulewedstrijd in de Europa League. Ariël Jacobs selecteerde voor deze partij twintig spelers. Lucas Biglia is nog niet volledig fit en maakt geen deel uit van de kern. Lees verder »

 15-12-2010 

Wordt Barrios verhuurd aan Brussels?

Wordt Barrios verhuurd aan Brussels?

Tijdens de onderhandelingen over Veselinovic spraken Anderlecht en Brussels ook over hoe ze in de toekomst kunnen samenwerken. Zo worden mogelijk spelers uitgeleend. Volgens De Morgen zou Pier Barrios de eerste zijn. Lees verder »

Nieuws vanop het trainingveld

Nieuws vanop het trainingveld

Lucas Biglia trainde gisteren weer opnieuw deels met de groep mee. Ook Mbark Boussoufa was weer van de partij, hij werkte de groepstraining volledig af en ondervond geen hinder meer van zijn enkel. Lees verder »

 14-12-2010 

Brussels beslist over transfer Veselinovic

Brussels beslist over transfer Veselinovic

Anderlecht bereikte gisteren na drie uur onderhandelen een akkoord met Dalibor Veselinovic. De Serviër kan er voor 4.5 jaar tekenen. Het is nu wachten op een overeenkomst met FC Brussels en dat belooft niet makkelijk te worden. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Geen Mbark Boussoufa op training gisteren. De Marokkaan ondervond na de partij tegen Lokeren opnieuw last van zijn enkel en kreeg verzorging. Jonathan Legear blesseerde tegen de Waaslanders zijn schouder en ondering een echo. Lees verder »

 13-12-2010 

Anderlecht en Zulte praten over Colpaert

Anderlecht en Zulte praten over Colpaert

Volgens Steve Colpaert heeft Anderlecht onderhandelingen opgestart met Zulte-Waregem om hem naar Brussel te halen. Het Laatste Nieuws meldt verder dat paars-wit ook aan Mijat Maric van Lokeren denkt om de defensie te versterken. Lees verder »

Biglia kan spelen tegen Club Brugge

Biglia kan spelen tegen Club Brugge

Hoewel hij in de selectie was opgenomen, kwam Lucas Biglia tegen Lokeren nog niet in actie. "Lucas had vrijdag goed getraind, maar ondervond zaterdag toch weer wat reactie", legt Jacobs uit. Volgende week is hij er wel weer bij. Lees verder »

Legear: "Fans zouden ons beter aanmoedigen"

Legear:

Ook Jonathan Legear kon Anderlecht niet naar de zege leiden. Hij vond Lokeren sterk spelen. "Het is zowat de beste voetballende ploeg waar we dit seizoen tegen gespeeld hebben. Volgens mij eindigen ze dit seizoen in de top drie." Lees verder »

Polak: "Beter tweede dan eerste"

Polak:

Door het gelijkspel tegen Lokeren ziet Anderlecht Genk weer over zich springen naar de eerste plaats. Volgens Jan Polak hoeft dit geen slechte zaak te zijn. "Het is misschien zelfs beter dat we tweede staan", zo verrast hij. Lees verder »

Jacobs boos op Mazuch voor gele kaart

Jacobs boos op Mazuch voor gele kaart

In de blessuretijd pakte Ondrej Mazuch gisteren een gele kaart voor een dom wegwerpgebaar. Het was Mazuch z'n vijfde geel kartonnetje dit seizoen en daardoor mist hij de topper tegen Club Brugge. Zijn coach kan er niet mee lachen. Lees verder »

Sterke interesse in Veselinovic

Sterke interesse in Veselinovic

De Belgische topclubs hengelen achter de diensten van de topschutter in tweede klasse: Dalibor Veselinovic. De 23-jarige Servische spits scoorde al 14 goals voor Brussels. Anderlecht, Club en Standard tonen interesse. Lees verder »

 10-12-2010 

Jacobs: "Ik wil alle wedstrijden winnen"

Jacobs:

Anderlecht-coach Ariël Jacobs weet welke tegenstander hij zondag voorgeschoteld krijgt. "Lokeren kende een moeilijke start, maar intussen zijn ze aan een opmerkelijke reeks bezig", zo vertelde hij vanmiddag op de persconferentie. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Lokeren

Selectie Anderlecht - Lokeren

Anderlecht ontvangt zondag om 18u ploeg-in-vorm Lokeren. Ariël Jacobs selecteerde voor deze partij 22 spelers. Boussoufa is opnieuw van de partij en ook Biglia behoort tot de selectie. Gillet en Juhasz zijn geschorst. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Nederlaag voor het voetbal"

Van Holsbeeck:

De terugkeer naar de oude competitieformule is een nederlaag voor Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Hij was dan ook erg teleurgesteld. "Uiteraard zijn we ontgoocheld. Dit is een nederlaag voor het voetbal in het algemeen." Lees verder »

 09-12-2010 

Video: Jacobs over Wasilewski (Reyers Laat)

Video: Jacobs over Wasilewski (Reyers Laat)

Ariël Jacobs was dinsdag te gast in het Canvas-programma Reyers Laat. De Anderlecht-coach sprak er over de blessure, revalidatie en comeback van Marcin Wasilewski. De beelden van het gesprek staan intussen op de Sporza-website. Lees verder »

Boussoufa: "Pijn kan nog een maand duren"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa heeft de groepstraining hervat en kan zondag mogelijk al spelen tegen Lokeren. Geheel pijnvrij is hij echter nog niet. "Het is hetlittekenweefsel dat nog pijn veroorzaakt en dat kan nog een maand duren." Lees verder »

Biglia mogelijk out tot winterstop

Biglia mogelijk out tot winterstop

Slecht nieuws voor Lucas Biglia. De Argentijn hoopte volgende week tegen Hajduk Split terug inzetbaar te zijn, maar dit zal niet lukken. Onderzoek wees gisteren uit dat hij nog een scheur van één centimeter heeft in de hamstring. Lees verder »

 08-12-2010 

Nieuws vanop het trainingsveld

Nieuws vanop het trainingsveld

Mbark Boussoufa lijkt weer stilaan klaar voor de strijd. De Marokkaan ondervindt geen last meer van zijn enkel en trainde vandaag voor het eerst mee met de groep. Ook Jan Polak (kneuzing voet) de groepstraining hervatten. Lees verder »

Wedstrijd beloften afgelast

Wedstrijd beloften afgelast

Ook deze week geen competitievoetbal voor de beloften van Anderlecht. Hun wedstrijd tegen RC Genk van aanstaande vrijdag is afgelast omwille van het winterweer. Een nieuwe datum is nog niet bekend. Lees verder »

Bernardez geniet interesse van Rangers

Bernardez geniet interesse van Rangers

Het Schotse Glasgow Rangers toont volgens Het Laatste Nieuws belangstelling voor Victor Bernardez. De Hondurees mag Anderlecht tijdens de winterstop verlaten. Ook vanuit Latijns-Amerika zou er interesse zijn voor Bernardez. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De blessures van Mbark Boussoufa en Jonathan Legear zijn bijna verleden tijd. Beide spelers trainden gisteren al individueel. Nemanja Rnic van zijn kant traint wel weer met de groep mij. Hij is hersteld van zijn enkelblessure. Lees verder »

 07-12-2010 

Wasyl in Poolse pers: "Het was nachtmerrie"

Wasyl in Poolse pers:

De Belgische pers moest het doen met een kort communique, maar in de Poolse pers sprak Marcin Wasilewski wel. "Mijn terugkeer in het basiselftal is er veel sneller gekomen dan ik ooit heb durven dromen&qquot;, zo vertelde hij er. Lees verder »

 06-12-2010 

Wasilewski: "Mijn bedanking voor iedereen"

Wasilewski:

Via een persbericht heeft Marcin Wasilewski nu toch gereageerd op zijn basisplaats en doelpunt van gisteren. "Het gevoel om aan de aftrap te komen, was onbeschrijflijk", zo klinkt het. "Dat ik scoorde, is mooi meegenomen." Lees verder »

"Af en toe worden sprookjes geschreven"

Ook Sporza-journalist Peter Vandenbempt kwam in zijn wekelijks voetbalpraatje op Radio 1 terug op de comeback van Marcin Wasilewski. "Wasilewski sprong bij wijze van spreken vanuit de zak van Sinterklaas naar een basisplaats." Lees verder »

Proto: "Marcin moet Champagne betalen"

Proto:

Ook bij de spelers is de vreugde erg groot dat Marcin Wasilewski terug is. "Het was prachtig om de vreugde in zijn ogen te zien na zijn doelpunt", vertelt Guillaume Gillet. Doelman Silvio Proto wil zelfs Champagne zien. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Wasyl wordt een icoon"

Van Holsbeeck:

Ook manager Herman Van Holsbeeck is danig onder de indruk van de prestaties van Marcin Wasilewski. "Wasilewski wordt stilaan een clubicoon", zo stelt hij. Van Holsbeeck wil nu werk maken van een contractverlenging voor de Pool. Lees verder »

Nog geen interviews voor Wasilewski

Nog geen interviews voor Wasilewski

Hoewel iedereen zijn reactie wou horen, sprak Marcin Wasilewski ook gisteren niet met de pers. Volgens Anderlecht is het nog niet het moment om hem op de media los te laten en perschef David Steegen schermde hem dus vakkundig af. Lees verder »

Lecjaks: "Mijn beste match tot nu toe"

Lecjaks:

Met een prachtige vrije trap bood Jan Lecjaks Wasilewski de 0-1 aan. De Tsjech begint zich steeds beter te voelen in de Anderlecht-elf. "Ik weet dat ik veel kritiek gekregen heb als linksachter, maar dat hoort bij het voetbal." Lees verder »

Lukaku: "Tegen Lokeren moet het beter"

Lukaku:

Met een doelpunt in de slotfase was Romelu Lukaku van goudwaarde voor Anderlecht. Nochtans speelde hij geen goede partij. "Maar een wedstrijd duurt negentig minuten en ik ben de hele tijd geconcentreerd gebleven." Lees verder »

Jacobs: "Blij dat Wasilewski scoorde"

Jacobs:

Na de overwinning tegen Zulte-Waregem heerst bij Ariël Jacobs vooral een gevoel van opluchting. "Het was geen goeie wedstrijd", zo besefte hij. "1-1 zou correcter geweest zijn, maar zulke punten wegen door in de eindafrekening." Lees verder »

 05-12-2010 

Bleek Anderlecht toch voorbij Zulte Waregem

Bleek Anderlecht toch voorbij Zulte Waregem

Een slap Anderlecht heeft op de valreep Zulte Waregem kunnen kloppen. Paars-wit creëerde amper kansen en kwam op voorsprong via de terugkerende Wasilewski. Marival maakte gelijk en kort voor het einde legde Lukaku de 1-2 vast. Lees verder »

 04-12-2010 

Selectie Zulte-Waregem - Anderlecht

Selectie Zulte-Waregem - Anderlecht

Ariël Jacobs selecteerde 22 spelers voor de wedstrijd van morgen tegen Zulte-Waregem. Hoewel hij al met de bal traint, komt deze partij nog te vroeg voor Mbark Boussoufa. Jonathan Legear en Kanu zijn twijfelachtig. Lees verder »

 03-12-2010 

Brandwonden voor Juhasz en Suarez

Brandwonden voor Juhasz en Suarez

Door de barre weersomstandigheden hebben Matias Suarez en Roland Juhasz woensdag tegen Zenit brandwonden aan hun voeten opgelopen. Beiden trainden gisteren niet en kregen verzorging. Ook Legear en Kanu kregen verzorging. Lees verder »

 01-12-2010 

Voorbeschouwing: Zenit - Anderlecht

Voorbeschouwing: Zenit - Anderlecht

Vanavond om 19u speelt Anderlecht in een barkoud Sint-Petersburg zijn vijfde poule-match in de Europa League. Als het een goede kans wil behouden op kwalificatie, moet het minstens even goed doen dan AEK Athene bij Hajduk Split. Lees verder »

Wasilewski: "Ik train als een gek"

Wasilewski:

De Belgische media staat hij nog steeds niet te woord, maar met de Poolse pers sprak Marcin Wasilewski wel over zijn comeback zaterdag. "Het applaus van het publiek was grandioos", zo vertelde hij. "Ik voel me weer sterk nu." Lees verder »

Vanden Stock: "Van Damme is een fantast"

Vanden Stock:

Voorafgaand aan het vertrek naar Sint-Petersburg heeft Roger Vanden Stock hard uitgehaald naar Jelle Van Damme, die naar Standard trekt. "Jelle is een fantast. Hij vertelt zomaar wat en verandert zijn verhaal van week tot week." Lees verder »

Zenit - Anderlecht blijft om 19u

Zenit - Anderlecht blijft om 19u

De wedstrijd tussen Zenit Sint-Petersburg en Anderlecht zal vanavond gewoon doorgaan om 19u. Gisteren was er even sprake dit te veranderen omwille van de koude, maar volgens de Uefa-verantwoordelijke was dit een kwakkel. Lees verder »