Jacobs: "We verdiende deze kwalificatie"

VRIJDAG, 17 DECEMBER 2010, 09:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De vreugde bij Ariël Jacobs was groot na de winst en daarbijhorende kwalificatie. "We verdienen dit, want we pakten 4 op 6 tegen AEK Athene" zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.


Jacobs verraste met zijn opstelling door De Sutter te laten starten en Lukaku op de bank te houden. "Waarom ik dit deed? Omdat ik wist dat De Sutter zou scoren", zo lachte hij. "Het had niets te maken met het feit dat Lukaku moeilijk in de match raakte tegen Lokeren en evenmin met zijn examens. Maar er volgen ook nog duels tegen Club Brugge, Lierse en Kortrijk en daarom achtte ik het beter om Lukaku te laten rusten."

De Anderlecht-trainer zag ook dat Matias Suarez zich in zijn sas voelde op het besneeuwde veld. "Matias is fel onderhevig aan flitsen en momentopnames. Tegen Split lukten die wonderwel. Indien zijn acties niet slagen, slaat hij snel aan het twijfelen. Matti verwacht dat hij elke match het niveau haalt van bij de seizoenstart, maar dat lukt niet altijd."

Vanmiddag wordt er al geloot voor de zestiende finales. Een voorkeur heeft Jacobs niet. "We mogen niet kieskeurig zijn, voor hetzelfde geld stonden we in het verliezende kamp. Na de ontgoocheling van de Champions League was overwinteren in de Europa League het belangrijkste."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.