Anderlecht rolt Club makkelijk op: 0-2

ZONDAG, 19 DECEMBER 2010, 15:27 - Skyhawk

Anderlecht heeft vandaag weer de leiding in de competitie overgenomen. De landskampioen maakte, op het veld van Club Brugge, het verschil in de tweede helft. Lukaku en Boussoufa zetten de 0-2 op het scorebord.

Een gehavend Anderlecht moest met een onuitgegeven ploeg aan de partij beginnen. Wasilewski stond centraal in de verdediging, ter vervanging van de geschorste Mazuch. Door het uitvallen van Polak (griep) stonden Marecek, Kanu en Kljestan op het middenveld.

De thuisploeg startte scherp met een schot van Perisic. Een minuut later moest Proto een redding uit de mouwen schudden op een trap van Geraerts. Langs de overkant stak Anderlecht de neus aan het venster via Legear en Lukaku.

Al snel moest de partij worden stil gelegd. "Supporters" van de thuisploeg bekogelden de Anderlecht spelers met sneeuwballen. Toen het spel hervatte, ging Brugge door op zijn elan. Dirar kon zich net niet vrijmaken voor Proto. Langzaam aan kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een uitstekende kans voor Lukaku, maar Stijnen redde. Even later kon ook Legear de 0-1 niet binnen duwen. Brugge kwam echter ook aan kansen: Proto moest tussen beide komen op een knal van Perisic en ook Geraerts kwam op corner dicht bij de 1-0. In diezelfde fase wordt Hoefkens in het strafschopgebied neergetrokken, maar De Bleeckere gaf geen kick.

De tweede helft verliep anders. Anderlecht greep Club meteen bij de keel. De ontwikkelde druk resulteerde in gevaarlijke acties voor de doelmond van de thuisploeg. De blauw-zwarte verdediging hield nog stand op pogingen en voorzetten van Legear en Lukaku, maar in de 58e minuut was het toch prijs: Lukaku knalt de bal voorbij Stijnen: 0-1.

De Bruggelingen reageerden meteen. Kouemaha en Perisic nemen Proto onder vuur. Een paar minuten later moet Wasilewski de gelijkmaker van de lijn halen. Anderlecht voelde het gevaar en ging meteen weer aandringen: Stijnen redde andermaal goed en even later trapte Kljestan een niet te missen kans op de deklat. Brugge hing in de touwen en de tweede goal kon niet meer uitblijven. De ruimte tussen de Brugse linies werd groot, maar Anderlecht was mild en legde de tweede goal pas op het einde via Boussoufa binnen: 0-2.

Resultaat: 0-2
Doelpunten: 58' Lukaku 0-1, 88' Boussoufa 0-2

Club Brugge: Stijnen, Donk, Hoefkens, Van Gijseghem, Van der Heyden (78' Simaeys), Geraerts, Odjidja, Dirar (66' Dalmat), Vargas, Perisic, Akpala (60' Kouemaha)
Anderlecht: Proto, Gillet, Wasilewski, Juhasz, Lecjaks, Kljestan, Marecek, Legaer (86' Biglia), Boussoufa (90' Diandy), Kanu, Lukaku (79' De Sutter)

Gele kaarten: Juhasz, Boussoufa, Lukaku, Vargas, Akpala, Dalmat