Laat Anderlecht Biglia in januari al vertrekken?

VRIJDAG, 24 DECEMBER 2010, 12:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Het Laatste Nieuws blijft Anderlecht hopen om in januari Milan Jovanovic te strikken. Een vertrek van Lucas Biglia moet voor het nodige geld zorgen. Een transfer van Lukaku en Boussoufa, de andere vedetten, is uitgesloten.


Anderlecht wil tijdens de winterstop een nieuwe linkermiddenvelder van internationaal niveau aantrekken. "Maar helaas kunnen we niet naast het verlies van 12 miljoen euro door de uitschakeling tegen Partizan kijken", zo vertelt manager Van Holsbeeck.

Het nodige geld moet dus gevonden worden via de verkoop van spelers. "Lukaku en Boussoufa blijven zeker tot juni", zo verzekert hij. Voor Biglia liggen de kaarten anders. "Lucas zijn contract loopt nog tot 2012. We hebben hem een voorstel tot contractverlenging gedaan en verwachten een antwoord half januari."

"Hij droomt er echter van om in een hoger aangeschreven competitie te kunnen voetballen om zijn kansen op de Argentijnse nationale ploeg te vrijwaren. Januari of juni zijn voor beide partijen het goede moment voor een transfer. Maar de speler moet wel met een concreet aanbod afkomen."

De goede verstaander weet wat dit wil zeggen: Lucas Biglia mag in januari vertrekken als er genoeg poen op tafel komt.

Nieuwe verdediger

Verder bevestigt Van Holsbeeck dat Anderlecht blijft uitkijken naar een centrale verdediger als Bernardez vertrekt. De Hondurees geniet interesse uit binnen- en buitenland. De Braziliaan Moises van Braga blijft een optie, net als Steve Colpaert van Zulte-Waregem.

"Al heeft Hugo Broos te kennen gegeven dat hij Steve in januari niet wil laten vertrekken. En als ik zie wat Belgische clubs ons durven vragen voor een jonge Belgische verdediger die ons interesseert, zoals Denis Odoi bijvoorbeeld, dan is het beter om andere pistes te bewandelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.