BBC: "Lukaku vertrekt niet in winterstop"

WOENSDAG, 22 DECEMBER 2010, 08:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Britse televisiezender weet dat Romelu Lukaku morgen een persconferentie zal geven om aan te kondigen dat hij Anderlecht in de winterstop niet verlaat. Speler en club willen zo alle mogelijke transfergeruchten voor zijn.


Volgens de BBC zijn naast Real Madrid ook Chelsea, Tottenham en Manchester United erg geïnteresseerd in Lukaku en "zullen zijn door Lukaku ontgoocheld worden als hij zegt dat zijn toekomst op korte termijn bij Anderlecht ligt."

Proto: "Lukaku is simply brilliant"

In het artikel over Lukaku laat de BBC ook Silvio Proto aan het woord. "Ik hoop nog zo lang als het kan met hem te spelen", aldus de doelman. "Maar op een gegeven moment zal hij waarschijnlijk moeten verhuizen vanwege zijn ongelofelijke talent."

"Ik moet zeggen, hij is gewoon briljant, als mens en als voetballer. Romelu is een intelligent persoon en hij wordt zeer goed geadviseerd door zijn ouders en de club. Ik ben er zeker van dat hij de top zal bereiken, want hij heeft de wil en het talent."

Met een transfer is Lukaku volgens Proto niet bezig. "Hij praat nooit over de geruchten. We grappen er wel over in de kleedkamer, maar hij richt zich maar op twee dingen: zijn schoolwerk en het voetbal."

Ook lof van Ronaldo

Niet alleen Proto, maar ook Cristiano Ronaldo steekt zijn bewondering voor Lukaku niet onder stoelen of banken. "Hoewel hij nog maar 17 jaar is en niet in een grote competitie speelt, is hij er toch al in geslaagd zichzelf kenbaar te maken bij veel mensen, waaronder ook ik."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.