"Reynaldo is nog niet klaar voor Anderlecht"

DINSDAG, 28 DECEMBER 2010, 09:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Braziliaan Reynaldo laat zich geregeld opmerken bij Cercle Brugge, zodat de roep van de Anderlecht-supporters om een terugkeer steeds luider wordt. Zijn enthourage bij Cercle acht hem hier echter nog niet klaar voor.


Bij Anderlecht houden ze de prestaties van Reynaldo angstvallig in de gaten. Het lijkt steeds meer te rekenen op de Braziliaan voor volgend seizoen. Lorenzo Staelens en Oleg Iachtchouk, beiden ex-Anderlecht en nu bij Cercle, vinden het echter nog iets te vroeg voor een terugkeer.

"Op dit moment is hij niet klaar voor Anderlecht", vertelt Staelens in De Morgen. "Omdat hij nog meer een constante in zijn prestaties moet krijgen. Hij is al verbeterd in de loop van het jaar, maar er is nog wel wat werk aan. Volgend seizoen kan hij volgens mij wél klaar zijn voor Anderlecht. Op voorwaarde echter dat hij het volgende halfjaar dezelfde progressie blijft maken als in de voorbije zes maanden.

Ook Iachtchouk twijfelt of de 21-jarige vleugelaanvaller niet beter nog wat bij Cercle blijft om te rijpen. "Cercle en Anderlecht, dat zijn twee andere werelden. Hier krijgt Reynaldo steun van coach en ploegmaats. Bij Anderlecht sta je meer op jezelf", vindt de Oekraïner die tien jaar voor paars-wit speelde.

"Bovendien zou hij bij Anderlecht heel wat concurrentie hebben. Met de spelers die er nu zijn, wordt het héél moeilijk voor Reynaldo. Mijn mening: als bij Anderlecht niemand vertrekt, blijft hij beter", aldus Iachtchouk.

Kanu

Staelens verwijst ook naar Kanu, die volgens hem ook te snel terugkeerde. "Hij was beter nog een jaar gebleven en zo een volwaardig jaar in eerste klasse afgewerkt. Want ik stel vast dat hij bij Anderlecht regelmatig op de bank zit."

"Het gaat bij Kanu dus nog altijd met hoogtes en laagtes. Hij heeft niet echt veel progressie gemaakt. Hetzelfde scenario dreigt voor Reynaldo. Als hij niet regelmatig kan spelen, zal hij geen vooruitgang maken", aldus de assitent-coach van Cercle.

En dan zijn er natuurlijk ook nog de supporters. "Bij ons wordt Reynaldo door de fans op handen gedragen. Bij Anderlecht kunnen ze heel negatief uit de hoek komen. Kijk hoe Kanu ook al uitgefloten werd. Je moet daarmee kunnen omgaan. Al denk ik eerlijk gezegd wel dat Reynaldo zich van zo'n dingen weinig aantrekt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.