EL: Anderlecht zo goed als uitgeschakeld

WOENSDAG, 1 DECEMBER 2010, 22:45 - Skyhawk

Anderlecht staat op de rand van de uitschakeling in de Europa League. Proto voorkwam een afstraffing in Sint Petersburg en hield de stand beperkt tot 'maar' 3-1.

Omdat AEK won van Split, lijkt het onwaarschijnlijk dat de Brusselaars zich nog plaatsen.

Anderlecht begon met een versterkt middenveld. Kljestan en Marecek waren de twee verdedigende middenvelders. Toch monopoliseerde Zenit al snel de bal en al na 11 minuten troffen ze al raak. Lecjaks dekte zijn flank onvoldoende en Ionov glipte langs de buitenspelval. Hij werkte vlotjes af.

De bezoekers konden weinig inbrengen tegen de Russische overmacht. Ze kwamen niet verder dan een paar schoten uit de tweede lijn en een corner van Kanu die in één tijd de paal trof. Zenit daarentegen had een handvol opgelegde kansen, maar verknoeide ze allemaal.

In de tweede helft begon Anderlecht met wat druk, maar echte kansen kwamen er andermaal niet. Boecharov glipte aan de overkant door de buitenspelval en scoorde: 2-0.

Paars-wit probeerde nog, maar kwam aan weinig kansen. Proto moest zelfs nog uitpakken met een drietal wereldreddingen om groter euvel te voorkomen. Ook de lat stond Zenit nog in de weg. De 2-1 kwam dan ook uit de lucht vallen. Lecjaks trok voor en Kanu kopte binnen. Een minuutje later hing de Belgische kampioen echter volledig in de touwen: Huszti scoorde de 3-1.

Op die manier komt het puntenverlies op Split in de 96e minuut, en het gelijkspel op AEK, Anderlecht nog duur te staan. Op de laatste speeldag moet er gewonnen worden van Split en moet AEK verliezen tegen een uitbollend Zenit.