Boussoufa: "Heb de leeftijd om stap te zetten"

VRIJDAG, 24 DECEMBER 2010, 11:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Speelt Mbark Boussoufa volgend seizoen nog bij Anderlecht. De Marokkaan twijfelt tussen een contractverlenging en een stap naar het buitenland. "Het wordt tijd dat ik antwoord geef op de vraag of ik die uitdaging aanga."


De keuze waarvoor Boussoufa staat, oogt eenvoudig maar is het zeker niet. "Wil ik nog een uitdaging aangaan of doe ik mijn carrière uit bij Anderlecht", stelt hij in Het Nieuwsblad. "Er is maar één reden waarom ik het niet zou doen: als ik geen zin meer heb om van voren af aan te beginnen bij een andere club. Anderzijds, als ik zou beslissen om te blijven waar ik zit, dan zal ik mijzelf later wel verwijten dat ik de stap niet heb gezet."

"In januari ga ik niet weg. Als ik wegga, is dat na dit seizoen in de zomer. Maar ik denk wel dat ik de beslissing neem in januari. Het is althans de bedoeling dat ik met Anderlecht eind januari ga samenzitten over een nieuw contract", aldus Boussoufa, die nog tot 2012 vast ligt. "Kijk, ik word volgende zomer 27 en dat is een mooie leeftijd om een stap te zetten. Alleen ben ik er nog niet uit of ik die stap wel moet zetten."

Gouden Schoen

Binnen enkele weken wordt ook de Gouden Schoen uitgereikt. Zoals de laatste jaren steeds het geval was, is Boussoufa ook nu een kanshebber. Echt wakker ligt hij er wel niet van. "Zal ik je wat zeggen over de Gouden Schoen: te veel politiek. Voor de Gouden Schoen stemmen de journalisten en de vips en er spelen andere belangen dan het belonen van het pure voetbal. Zo kreeg Jovanovic hem vorig jaar als een soort afscheidscadeau."

"De Gouden Schoen heb ik één keer gewonnen, in 2006, de Profvoetballer van het Jaar drie keer. Toch is dat niet de hoofdreden dat ik meer belang hecht aan de Profvoetballer, maar wel dat het een prijs is die je krijgt van je voetbalcollega's en van de trainers."



anderlecht-online forum