"Deze harde confrontatie trekt ogen open"

DONDERDAG, 23 DECEMBER 2010, 17:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een delegatie van de spelers ging gisteren op bezoek in het Koningin Fabiola Kinderziekenhuis in Jette. Ze overhandigden er niet alleen een cheque, ze bezochten ook de kinderen. "Hopelijk zullen anderen ons voorbeeld volgen."


18.000 euro aan boetes schonken de spelers van paars-wit aan het ziekenhuis. "Dat lijkt veel, maar het is niet veel als je ziet hoeveel apparatuur hier nodig is", vertelt Olivier Deschacht in Het Laatste Nieuws. "Wij hebben een job waarmee we goed onze boterham verdienen. Dat betekent dat je kan helpen en dat doen we dan ook graag."

Naast Deschacht waren ook Boussoufa, Legear, Proto, Gillet en Ariël Jacobs aanwezig. "Dit zijn harde confrontaties. Een paar jaar geleden hebben we ook een bezoek gebracht aan een kind dat ten dode opgeschreven was. Dit doet ogen open trekken", zo vertelt de Anderlecht-coach.

"Voetballers leiden een beschermd bestaan, maar dit is het echte leven en hier word je geconfronteerd met de echte waarden. Daar weegt een nederlaag of een overwinning in het voetbal in niets tegen op. Er is hier een speler bij die zelf kinderen heeft (Proto) en een andere bij wie een kind op komst is (Deschacht). Ik hoop dat de spelers heel goed beseffen hoeveel plezier je met zo'n bezoek kan brengen", aldus Jacobs.

Het ziekenhuis was alvast in de wolken met het geld en het bezoek. "Het is heel belangrijk dat jullie hier zijn, want jullie zijn goden voor deze kindjes", vertelde mevrouw Biarent, hoofd van de afdeling met zwaar zieke kinderpatiëntjes, aan de Anderlecht-spelers.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.