Strikt Club Ivoriaan met Anderlecht-verleden?

DONDERDAG, 9 DECEMBER 2010, 09:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In navolging van Soumahoro (AA Gent) en Koné (KV Mechelen) wordt Christian Kouakou waarschijnlijk de derde Ivoriaan die Thailand voor België ruilt. Niks opmerkelijks, ware het niet dat hij een Anderlecht-verleden heeft.


Steeds meer Belgische clubs richten hun blik op het Thaise Muangthong United. Bij deze club is de Belg Rene Desaeyere trainer en er lopen enkele jonge getalenteerde spelers rond. Eén van hen is de 19-jarige spits Christian Kouakou. Club Brugge en AA Gent zijn erg geïnteresseerd om hem binnen te halen.

Als het tot een transfer komt, keert Kouakou terug naar een land dat hij nog kent. Het was immers Anderlecht dat hem ontdekte in Ivoorkust. "Hij zat zes weken bij Anderlecht", aldus Desaeyere in Het Nieuwsblad. "Maar zijn documenten kwamen maar niet in orde waardoor het gevaar bestond dat hij er illegaal zat. Daardoor is hij uiteindelijk in Thailand terechtgekomen."

Volgens zijn trainer heeft Kouakou alles om het het te maken in het Europese voetbal. "Hij is een ruwe diamant waar nog aan moet worden geslepen. Hij heeft de mentaliteit om het te maken, want hij denkt: 'wat Drogba kan, kan ik ook'. En hij is ook snel: hij kan spurten trekken van 20 meter, amai."



anderlecht-online forum