Marecek: "Ik ben klaar om Biglia te vervangen"

DINSDAG, 21 DECEMBER 2010, 08:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Marecek kreeg zondag nog eens zijn kans en deed het uitstekend. "Jan Polak was wat ziek en de trainer liet me een halfuur voor de aftrap weten dat ik in de basis stond", zo vertelt hij vandaag in Het Nieuwsblad.


De jonge Tsjech kweet zich uitstekend van zijn taak. "Nerveus was ik niet echt. Je weet dat het een topper is en concentreert je volledig op de match. Maar ik ben blij met mijn match. De coach had gevraagd om me te concentreren op Karel Geraerts en dat is goed gelukt."

Dat Marecek speelde, had te maken met de afwezigheid van heel wat basisspelers. Als Polak, Kouyaté en vooral Biglia terug zijn, verzeilt hij waarschijnlijk weer op de bank. "Dat maakt het niet gemakkelijker voor mij. Ik ben alleszins altijd klaar. Ik werk hard op training en voel dat ik heel wat vooruitgang maak."

Anderlecht haalde Marecek een jaar geleden als opvolger van Lucas Biglia. De kans dat de Argentijn de club binnenkort verlaat om zich in de kijker van zijn bondscoach te spelen, is niet onrealistisch. "Ik weet niet Biglia Anderlecht gaat verlaten. Als dat zou gebeuren, ben ik alvast klaar om hem te vervangen", zo besluit Marecek.

Lof van Van Holsbeeck

Ook manager Herman Van Holsbeeck merkte dat Marecek een sterke partij speelde in Brugge. "Die presteerde schitterend. Samen met Kanu heerste onze jonge Tsjech op het middenveld", zo zwaait hij met lof.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.