Anderlecht walst over Lierse

ZONDAG, 26 DECEMBER 2010, 23:32 - Skyhawk
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht won vanavond van SK Lierse met 6-0 en gaat zo zeker als leider de winterstop in. Genk kwam niet in actie dit weekend wegens sneeuwval en zo bedraagt de kloof 4 punten.


De Sutter en Lukaku begonnen samen in de spits aan de aftrap. Maar het was een verdediger die al na drie minuten de score opende: Juhasz kopte binnen. Veel tempo zat er niet in de partij en Anderlecht hield gemakkelijk de controle over de partij. De thuisploeg dreigde nog via schoten van Boussoufa, Gillet en Lukaku. Lierse stelde daar niets tegenover. Vlak voor de rust tikte Lukaku een rebound binnen: 2-0.

Na de rust was het ook Anderlecht dat dreigde. Veel uitgespeelde kansen kwamen er echter niet. De derde goal viel dan ook op strafschop: Wasilewski zette de elfmeter om. Lierse reageerde nog via een schot van Sonck, maar niet veel later ontsnapte Boussoufa en hij legde de 4-0 binnen.

Kort voor het einde vielen er nog twee goals: Chavarria maakte de 5-0 na een vrije trap van Boussoufa en die laatste legde in de slotminuut de 6-0 eindcijfers vast.

Score: 6-0
Doelpunten: 4' Juhasz 1-0, 41' Lukaku 2-0, 60' Wasilewski 3-0 (pen), 71' Boussoufa 4-0, 87' Chavarria 5-0, 91' Boussoufa 6-0

Anderlecht: Proto, Wasilewski, Mazuch, Juhasz, Lecjaks, Gillet, Biglia, Kljestan (79' Diandy), Boussoufa, De Sutter (46' Suarez), Lukaku (67' Chavarria)
Lierse: Kawashima, Gaxa, De Wree (52' Camacho), Van Dooren, Van Hemert, Davids, Thiebaut, Claasen, Dequevy (77' Sekour), Sonck, Radzinski (81' Kovacs)

Geel: Juhasz, De Sutter, Van Dooren, Van Hemert
Rood: /

Stadion: Vanden Stock
Scheidsrechter: Hamer (Lux.)anderlecht-online forum