Archieven

 31-12-2006 

Braafheid: "Nog geen contact gehad"

Braafheid:

Eerder deze week werd in de media de FC Utrecht verdediger Edson Braafheid in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Anderlecht maar Edson Braafheid zelf heeft deze geruchten nu tegen gesproken. Lees verder »

 30-12-2006 

Boussoufa wint Gouden Leeuw

Boussoufa wint Gouden Leeuw

Mbark Boussoufa heeft in Marokko de Gouden Leeuw gewonnen. Deze trofee bekroont de beste Marokkaanse voetballer van het jaar. Tweede werd Michael Chrétien, die onlangs nog gevolgd werd door Anderlecht. Lees verder »

Zulte-Waregem praat over Siani

Zulte-Waregem praat over Siani

Zulte-Waregem praat momenteel over een tijdelijke overgang van Sébastien Siani. De speler zou tot het einde van het seizoen verhuurd worden, eventueel met aankoopoptie. De West-Vlamingen hebben momenteel wel overschot aan spitsen. Lees verder »

Tekent Braafheid eerstdaags?

Tekent Braafheid eerstdaags?

Volgens Nederlandse bronnen zou een van de volgende dagen de transfer van Edson Braafheid worden afgerond. De vraagprijs van 250.000 euro die Utrecht vraagt voor zijn linksachter vormt geen probleem voor Anderlecht. Lees verder »

Lamey mag weg bij PSV

Lamey mag weg bij PSV

Afgelopen zomer probeerde Anderlecht al om Michael Lamey aan te trekken, maar toen mocht hij niet weg van PSV. Nu mag de rechtsachter wel vertrekken, goed nieuws dus voor Anderlecht dat nog op zoek is naar een rechtsback. Lees verder »

 29-12-2006 

"Luís Filipe blijft bij de club"

Het lijkt er op dat Anderlecht de piste Luís Filipe mag opbergen. In de Portugese pers verklaart Sp. Braga-voorzitter António Salvador dat de speler bij zijn club blijft. Ook de vraagprijs van 4 miljoen was te hoog voor paars-wit. Lees verder »

Vanden Borre nog niet naar Betis

Vanden Borre nog niet naar Betis

La Dernière Heure meldt vandaag dat Betis Sevilla niet van plan is Anthony Vanden Borre al in januari aan te trekken. De club blijft wel geïnteresseerd, maar wil pas in juni verder onderhandelen. Lees verder »

Luis Felipe te duur

Luis Felipe te duur

De Portugese rechtsachter Luis Felipe komt zeker niet. Anderlecht had 1,5 miljoen euro over voor de Portugees maar zijn club Braga vroeg drie keer zoveel. Edson Braafheid, de 23-jarige Nederlandse linksachter komt wellicht wel. Lees verder »


 28-12-2006 

Paars-wit had contact met Abdeslam Ouaddou

Paars-wit had contact met Abdeslam Ouaddou

De transferperiode is volop bezig en namen van potentiële spelers duiken alsmaar meer op. Zo had RSCA contact met Abdeslam Ouaddou maar de speler is niet op de avances ingegaan en zal een contract bij Valenciennes ondertekenen. Lees verder »

De Witte: "Er beweegt nog niks in de bond"

De Witte:

In een interview op de website van KAA Gent sprak Ivan De Witte (voorzitter KAA Gent) nog maar eens over de structuur van de Belgische voetbalbond en blijft achter zijn idee staan om Jean-Luc Dehaene in de voetbalbond te krijgen. Lees verder »

Anderlecht grijpt naast Granqvist

Anderlecht grijpt naast Granqvist

Andreas Granqvist zal niet naar Anderlecht komen. De Zweed tekende bij het Engelse Wigan Athletic. Granqvist (21) kwam uit voor Helsingborgs IF en tekende tot het einde van het seizoen in Engeland. Lees verder »

Tchité beste speler volgens sport.be

Tchité beste speler volgens sport.be

De bezoekers van de website sport.be hebben Mémé Tchité verkozen tot beste speler van de heenronde. De Anderlecht-spits kreeg 24,93% van de meer dan 9000 stemmen achter zijn naam. Daniel Zitka eindigde als zevende. Lees verder »

 27-12-2006 

Onderhandelingen over Braafheid gestart

Onderhandelingen over Braafheid gestart

Anderlecht is met FC Utrecht aan het onderhandelen om de linksback Edson Braafheid naar het Astridpark te halen. De kans dat het effectief tot een transfer komt lijkt reëel. Naar verluidt zou Utrecht 250.000 euro vragen. Lees verder »

 26-12-2006 

Interesse in Fabiano Eller

Interesse in Fabiano Eller

Fabiano Eller, die verhuurd wordt aan het Braziliaanse Internacional, lokt volgens verschillende media de interesse van onder meer Anderlecht. Maar ook andere ploegen zoals Besiktas azen op hem. Lees verder »


 24-12-2006 

Veel interesse voor Siani

Veel interesse voor Siani

Sebastien Siani kan op behoorlijk wat belangstelling rekenen. Anderlecht wil Siani uitlenen tot het einde van dit seizoen en verscheidene clubs zien de komst van de aanvaller wel zitten. Lees verder »

Shirt Boussoufa brengt 1.120 euro op

Shirt Boussoufa brengt 1.120 euro op

Het gehandtekende Champions League-shirt van Mbark Boussoufa dat op Ebay geveild werd voor de actie "Music for Life" van Studio Brussel, heeft aardig wat opgeleverd. Het truitje ging voor 1.120 euro onder de hamer. Lees verder »

 23-12-2006 

Anderlecht volgt flankverdediger

Anderlecht volgt flankverdediger

Paars-wit volgt Edson Braafheid al een tijdje. De flankverdediger van FC Utrecht is op het eind van het seizoen een vrije speler. Of het effectief tot een transfer komt, blijft dus nog even afwachten. Lees verder »

Genk denkt aan Mpenza

Genk denkt aan Mpenza

Racing Genk ziet de transfer van Steffen Iversen in de mist opgaan nadat de Noorse spits zijn contract bij Rosenborg verlengde. Genk denkt nu aan Mbo Mpenza als vervanger voor Bosnjak, maar de vraagprijs lijkt te hoog. Lees verder »

Vanderhaeghe: "Ik heb even moeten slikken"

Vanderhaeghe:

Het mooie leventje van Vanderhaeghe bij Anderlecht zit er op. Trainer Frank Vercauteren heeft hem laten weten dat hij na de winterstop niet veel meer aan spelen zal toekomen. Er is wel al interesse van Roeselare en Moeskroen. Lees verder »

Proto treedt in het huwelijk

Proto treedt in het huwelijk

Vandaag staat er bij Anderlecht een huwelijk op programma. Silvio Proto treedt namelijk in het huwelijksbootje met zijn verloofde Barbara. Veel collega's zullen er niet aanwezig zijn, enkel Legear zal op het feest opdagen. Lees verder »

Siani kan ook naar Roeselare

Siani kan ook naar Roeselare

Het lijkt er op dat Roeselare een halve ploeg aan het opbouwen is met alleen maar Anderlechtspelers. Het heeft niet alleen interesse in Vanderhaeghe maar nu ook in Siani. Eerder tekende Allagui een huurcontract voor een half jaar. Lees verder »

 22-12-2006 

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De topper tussen Club Brugge en Anderlecht verschuift naar zondag 11 februari om 13u. Ook de wedstrijd in Lokeren verschuift naar zondag, aftrap om 18u. Lees verder »

Dinsdag meer nieuws voor Vanden Borre

Dinsdag meer nieuws voor Vanden Borre

Volgende week nemen 2 Spaanse ploegen weer contact op met de manager van Vanden Borre om verder te praten over een mogelijke overgang. "Zowel Betis als Sevilla hebben interesse. Dat is al langer bekend", zegt de manager. Lees verder »

Leiva mag blijven, Vanderhaeghe mag gaan

Leiva mag blijven, Vanderhaeghe mag gaan

Vercauteren heeft aan Yves Vanderhaeghe laten weten dat hij na de winterstop niet veel meer aan spelen toe zal komen. Daarmee laat Frank Vercauteren duidelijk verstaan dat hij voor Leiva gekozen heeft en deze ook mag blijven. Lees verder »

Ook Anderlecht steunt Music for Life

Ook Anderlecht steunt Music for Life

Ten voordele van de Music for Life actie die deze week loopt op Studio Brussel wordt een shirt van Mbark Boussoufa geveild. Het betreft een shirt dat de speler droeg tijdens de Champions League en is gehandtekend door alle spelers Lees verder »

Lamah: "We wonnen de Supercup, dat telt"

Lamah:

Roland Lamah speelde een sterke eerste helft tijdens de Supercup maar van het veld gehaald wegens hinder aan de kuit. Eerstdaags vertrekt hij richting Ivoorkust om er bij temperaturen van 30 graden Kerstmis te vieren. Lees verder »

Leiva naar andere Belgische club?

Leiva naar andere Belgische club?

Leiva gaat er van uit dat hij na de winterstop bij een andere Belgische eersteklasser speelt. Bij een vertrek van Yves Vanderhaeghe moet Leiva echter wel blijven. Siani heeft de interesse van Westerlo en Zulte-Waregem. Lees verder »


 21-12-2006 

Siani tekent bij tot 2010

Siani tekent bij tot 2010

De Kameroener Sébastien Siani heeft zijn huidige verbintenis met 2 jaar verlengd. De aanvaller die scoorde in de supercup ligt nu tot 2010 onder contract. Wellicht wordt hij binnenkort tot het einde van het seizoen uitgeleend. Lees verder »

Allagui half seizoen naar Roeselare

Allagui half seizoen naar Roeselare

Sami Allagui, gisteren nog ingevallen in de Supercup, zal tot het einde van het seizoen uitgeleend worden aan Roeselare. Bij de reserven wist de Duitse Tunesiër al 10 maal te scoren in 12 wedstrijden. Lees verder »

Bestuur neemt het op voor Vercauteren

Bestuur neemt het op voor Vercauteren

De kritiek van de supporters gericht aan het adres van coach Frank Vercauteren groeit maar het bestuur wilt met Vercauteren verder en bood hem een nieuw contract aan. Manager Van Holsbeeck verdedigt zijn trainer en geeft uitleg. Lees verder »

Biglia niet naar PSG

Biglia niet naar PSG

Vorige maand werd Biglia door PSG nog als een mogelijke piste beschouwd maar de Argentijn heeft laten weten dat hij Anderlecht niet wil verlaten. “Ik heb geen enkel reden om te vertrekken, ik voel me goed hier.” Lees verder »

Deschacht: "Vertrouwen is terug"

Deschacht:

Olivier Deschacht genoot van de overwinning: "Deze overwinning doet deugd, zeker op het einde van de heenronde. We gaan met vertrouwen de winterstop in en komen er met vertrouwen uit", zei hij na de uitreiking. Lees verder »

 20-12-2006 

Felipe: "Zeer blij met deze nieuwe kans"

Felipe:

De Braziliaanse verdediger Felipe Aliste Lopes heeft een contract getekend bij paars-wit voor zes maanden met een optie voor drie bijkomende seizoenen. Deze namiddag trainde hij al mee en op 3 januari gaat hij mee naar La Manga. Lees verder »

Anderlecht wint Supercup

Anderlecht wint Supercup

Anderlecht is er in geslaagd de Supercup te winnen van Zulte Waregem. Deze keer moest de match niet stilgelegd worden en zagen de supporters, vooral in de 2e helft, best een aardige wedstrijd. De eindscore was 3-1. Lees verder »

Anderlecht op oefenkamp in La Manga

Anderlecht op oefenkamp in La Manga

Vandaag staat er nog de supercup op het programma. Vanaf morgen hebben de spelers vakantie van donderdag 21 december 2006 tot maandag 1 januari 2007. Dinsdag 2 januari worden de spelers terug op de club verwacht. Lees verder »

Supercup niet live op Canvas

Supercup niet live op Canvas

Door het Groot Dictee der Nederlandse Taal zal Canvas de Supercup niet live uitzenden vanavond, wel is er om 22u05 een samenvatting te zien. Wie de wedstrijd wil volgen kan terecht op RTBF La Deux of Sporza Radio. Lees verder »

Vercauteren kan een jaar verlengen

Vercauteren kan een jaar verlengen

Manager Van Holsbeeck heeft Frank Vercauteren een voorstel gedaan om zijn contract voor een jaar te verlengen tot juni 2008. De trainer heeft even bedenktijd gevraagd en zal in februari of maart zijn beslissing meedelen. Lees verder »

Anderlecht wil Serhat niet verhuren

Anderlecht wil Serhat niet verhuren

FC Keulen heeft zich officieel gemeld bij Anderlecht om Serhat Akin te huren. Paars-wit wil echter niet weten van een verhuur. De club wil enkel praten over een definitieve transfer, de Turkse spits moet twee miljoen euro kosten. Lees verder »

 19-12-2006 

Vercauteren: "Ik wil de supercup winnen!"

Vercauteren:

Woensdag strijden Anderlecht en Zulte Waregem om de Supercup. Voor de spelers een laatste opdracht vooraleer ze van een welgekomen rust kunnen genieten. Anderlecht-coach Vercauteren wil zijn spelers nog één keer motiveren in 2006. Lees verder »

Tickets RSCA - Zulte-Waregem (supercup)

Tickets RSCA - Zulte-Waregem (supercup)

Anderlecht roept zijn supporters op om niet te wachten tot een paar uur voor de wedstrijd vooraleer uw ticket te kopen. Dit om lange wachtrijen te vermijden. Voor de supercup tegen Zulte-Waregem zijn reeds 16 blokken uitverkocht. Lees verder »

Frutos hoopt op evengoed 2007

Frutos hoopt op evengoed 2007

Nicolas Frutos kijkt al reikhalzend uit naar de komende winterstage. Net als vorig jaar hoopt de spits daar de basis te leggen van een sterke terugronde. "Ik acht ons perfect in staat om kampioen te worden." Lees verder »

Anderlecht droomt nog steeds van Onyewu

Anderlecht droomt nog steeds van Onyewu

Oguchi Onyewu staat nog steeds bovenaan het verlanglijstje van Anderlecht, dat nog op zoek is naar een leidinggevende centrale verdediger. Ook de namen van Wilhelmsson en Geraerts blijven vallen in het Vanden Stockstadion. Lees verder »


 18-12-2006 

Goor: "We worden kampioen"

Goor:

Anderlecht staat na de heenronde van de competitie op de 2de plaats, 3 punten onder leider Genk maar kapitein Bart Goor is er zeker van dat Anderlecht op het einde van het seizoen kampioen speelt. Lees verder »

Tchite op vakantie naar thuisland

Tchite op vakantie naar thuisland

Nu de naturalisatieprocedure van Tchite volledig afgerond is, kan Tchite in principe Rode Duivel worden en uitkomen voor de nationale ploeg als bondscoach René Vandereycken hem oproept tenminste. Lees verder »

Leiva naar Charleroi?

Leiva naar Charleroi?

Christian Leiva had reeds te kennen gegeven graag andere oorden te willen opzoeken wegens een gebrek aan speelminuten, vandaag is in de pers te lezen dat Charleroi interesse zou hebben in de Argentijnse verdedigende middenvelder. Lees verder »

 17-12-2006 

Overzicht heenronde

Overzicht heenronde

Ondanks de Europese uitschakeling en de mindere prestaties in de competitie mag RSCA toch met een goed gevoel de winterstop ingaan. Enkele weken terug stonden we nog 8 punten achter op Genk, dat verschil is gekrompen tot 3 punten. Lees verder »

Enkele reacties na 4-1 zege tegen Bergen

Enkele reacties na 4-1 zege tegen Bergen

Anderlecht sloot gisteren de heenronde af met een ruime 4-1 overwinning tegen nieuwkomer Bergen. Met 37 punten op 51 staat paars-wit tweede op drie punten van leider RC Genk. Hier nog enkele reacties van na de wedstrijd. Lees verder »

Vercauteren: "Een goede afsluiter"

Vercauteren:

De heenronde werd door Anderlecht met een positieve noot afgesloten, maar trainer Franky Vercauteren beseft dat het geleverde spel op heel veel vlakken voor verbetering vatbaar is. "Maar dit was een goede afsluiter", stelde hij. Lees verder »

Frutos: "Even lastig na de 1-1"

Frutos:

Nicolas Frutos kon gisteren nog eens scoren via een rake kopbal op een mooie assist van Tchite maar bij de 1-1 had Anderlecht het weer even moeilijk. "We moeten soms wat kalmer aan de bal proberen te zijn", vindt Frutos. Lees verder »

 16-12-2006 

Anderlecht wint van Bergen

Anderlecht wint van Bergen

Winnen, dat werd er van de spelers verwacht. Het was de laatste wedstrijd in de competitie voor de winterstop en afsluiten met een klinkende overwinning is altijd mooi voor de supporters. En winnen deden ze, met 4-1. Lees verder »

Vanden Borre op verlanglijstje Milan?

Vanden Borre op verlanglijstje Milan?

Volgens de Italiaanse pers heeft AC Milan een oogje laten vallen op Vanden Borre. De Italiaanse club zit al een tijdje achter Massimo Oddo aan, middenvelder bij Lazio. Maar er hebben nog meer ploegen interesse in de middenvelder. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Bergen

Voorbeschouwing: Anderlecht - Bergen

Nog 2 wedstrijden staan er voor de boeg: Bergen en Zulte Waregem. Beiden worden in eigen stadion afgewerkt, een goede gelegenheid voor Anderlecht om de supporters nog eens te verwennen met doelpunten en een overwinning. Lees verder »

Debuut voor Mbokani?

Debuut voor Mbokani?

Na de training gisteren zat Frank Vercauteren nog steeds met de handen in het haar door de vele blessures bij de spitsen. De trainer noemde zelfs Mbokani als mogelijke optie om het spitsenprobleem om te lossen. Lees verder »

Nieuw stadion in Neerpede?

Nieuw stadion in Neerpede?

Er lijkt maar geen eind te komen aan de mogelijke locaties voor een nieuw stadion. Nu komt Neerpede weer naar boven want burgemeester Simonet wil niet weten van een stadion van 45.000 plaatsen in Anderlecht. Lees verder »

Tchité gaat voor de 20 doelpunten

Tchité gaat voor de 20 doelpunten

Nog 2 wedstrijden en de spelers kunnen een paar weken op vakantie. Zo ook Tchité die tijdens de winterstop naar zijn thuisland Burundi trekt. Het was hij die met 10 goals en 6 assists de stempel drukte bij Anderlecht. Lees verder »

 15-12-2006 

RSCA - Bergen bijna uitverkocht

RSCA - Bergen bijna uitverkocht

De wedstrijd tussen RSCA en Bergen van morgenavond is zo goed als uitverkocht. Er zijn nog slechts een 50-tal tickets beschikbaar. Ook de tickets voor de supercup tegen Zulte-Waregem van volgende week woensdag vliegen de deur uit. Lees verder »

Spitsenprobleem dreigt tegen Bergen

Spitsenprobleem dreigt tegen Bergen

Weinig aanvallers gisteren op training: Serhat (overbelaste adductoren), Mpenza (dij) en Frutos (spierpijn) werkten een revalidatieprogramma af. Over het lot van Tchité (overbelaste adductoren) wordt vandaag beslist. (HN) Lees verder »

Ook FC Sevilla wil Vanden Borre

Ook FC Sevilla wil Vanden Borre

Dat Betis Sevilla verregaande interesse heeft voor Anthony Vanden Borre kon u hier al lezen. Terwijl de nummer 18 uit Spanje een bod voorbereidt, toont volgens Het Nieuwsblad nu ook stadsgenoot FC Sevilla interesse. Lees verder »

 14-12-2006 

Akin mag weg voor 2 miljoen euro

Akin mag weg voor 2 miljoen euro

De relatie tussen Anderlecht en de Serhat Akin lijkt helemaal verzuurd. Serhat wilt al een tijdje weg en Anderlecht heeft intussen verklaard dat de Turkse spits effectief weg mag als er een club € 2 miljoen op tafel legt. Lees verder »

 13-12-2006 

Interesse voor Vanden Borre groeit

Interesse voor Vanden Borre groeit

Nadat eerder al bekend raakte dat de Spaanse club Real Betis in Anthony Vanden Borre geïnteresseerd is, komt er nu ook uit Duitsland en Engeland interesse. De kans is reëel dat hij in januari Anderlecht zal verlaten. Lees verder »

Van Holsbeeck laat deur op een kier

Van Holsbeeck laat deur op een kier

Ook Herman Van Holsbeeck heeft in de kranten van gisteren de wens van Wilhelmsson gelezen. De manager liet aan de pers weten dat de deur nog op een kier staat voor de speler indien hij zou willen terugkeren. Lees verder »

4 dossiers op Van Holbeecks bureau

4 dossiers op Van Holbeecks bureau

Anderlecht manager Herman Vanholsbeeck beleeft drukke tijden. Enkele hete dossiers liggen immers op z'n bureau: dat van Christian Leiva, Serhat Akin, Anthony Vanden Borre en Yves Vanderhaeghe. Lees verder »

 12-12-2006 

Toch stadion in Anderlecht ?

Toch stadion in Anderlecht ?

Anderlecht wil al langer een groter stadion en het gemeentebestuur heeft daar almaar meer oren naar. Een stadion van 50.000 toeschouwers is een mogelijkheid en er zouden verschillende terreinen in aanmerking komen. Lees verder »

Pareja moet wennen als rechtsachter

Pareja moet wennen als rechtsachter

Pareja werd tegen Lille en Athene uitgespeeld als rechtsachter. Maar ook in de competitie heeft de speler de taak als gekregen rechtsachter. “Ik wil best als rechtsachter aan de slag als ik de ploeg daarmee kan verderhelpen." Lees verder »

Ploegafgevaardigde Leroy stopt er mee

Ploegafgevaardigde Leroy stopt er mee

Pierre Leroy stopt aan het eind van het seizoen als délégué of ploeg afgevaardigde van de A-ploeg. De Brusselaar oefende de functie 24 jaar lang uit. Voorheen was hij speler en begeleider van de jeugdploegen. Lees verder »

Enkele dagen rust voor Tchite

Enkele dagen rust voor Tchite

Mémé Tchite ondervindt nog steeds hinder van de adductoren en krijgt twee à drie dagen rust. Verder trainden vandaag ook Frutos, Mpenza, Pareja, Legear en Akin niet mee. Ze zijn allemaal licht geblesseerd. Lees verder »

Vakantie welgekomen voor Biglia

Vakantie welgekomen voor Biglia

Door zijn gele kaart tegen Brussels is Lucas Biglia geschorst voor de wedstrijd tegen Bergen van zaterdag. Voor de Argentijnse middenvelder is de winterstop dus al begonnen. "Een vakantie die nodig is, want ik ben doodop." Lees verder »

Tchité wil Rode Duivel worden

Tchité wil Rode Duivel worden

De naturalisatieprocedure van Mémé Tchité is zo goed als afgerond. In HLN liet hij weten zich beschikbaar te stellen voor de Rode Duivels zodra hij de Belgische nationaliteit bezit. "De bal ligt nu in het kamp van de bondscoach." Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Mémé Tchité ondergaat vandaag een echo. De speler heeft wat last van de adductoren. Vanden Borre en Frutos trainden op halve kracht wegens spierpijn. Ook Mbo moet vandaag op onderzoek met hinder aan de dij. Lees verder »

 11-12-2006 

Vanderhaeghe naar GBA?

Vanderhaeghe naar GBA?

Het is al een tijdje geweten dat Vanderhaeghe van RSCA op zoek mag naar een andere club. De speler is er wat op een zijspoor beland. Volgens de laatste berichten in de media zou hij de mogelijkheid hebben om naar GBA te vertrekken Lees verder »

Verjaardag webteammember Aline

Verjaardag webteammember Aline

Via deze weg wil het ganse webteam Aline een gelukkige verjaardag wensen. Aline haar naam duikt vooral op bij de Engelse sectie van de site daar ze verantwoordelijk is voor de Engelse vertalingen. Lees verder »

 10-12-2006 

Vercauteren: "Niet genoeg scherpte"

Vercauteren:

Coach Frank Vercauteren had al betere wedstrijden van zijn team gezien dan die tegen Brussels maar hij was best tevreden over de organisatie en de positionering en was natuurlijk ook blij met de belangrijke drie punten. Lees verder »

Tchité: "Drie punten het belangrijkst"

Tchité:

Mémé Tchité was door het dolle heen na zijn schitterend doelpunt tegen FC Brussels. Toch bleef ook hij realistisch. "We hebben een slechte wedstrijd gespeeld, maar de drie punten binnenhalen was de hoofdopdracht", vertelde hij. Lees verder »

Anderlecht kan winnen van Brussels (0-1)

Anderlecht kan winnen van Brussels (0-1)

Het was vandaag tegen Brussels DE kans om terug dichter bij koploper Genk, dat zijn wedstrijd verloor, te sluipen. Ook Club Brugge liet punten liggen tegen Standard. En Anderlecht ging winnen, al was het maar kantje boordje. Lees verder »

Geen Biglia tegen Bergen

Geen Biglia tegen Bergen

Anderlecht zal het tegen Bergen zonder Biglia moeten stellen. De Argentijn kreeg zijn 3e geel van het seizoen en zo start zijn winterstop wat vroeger dan voor de andere spelers. Lees verder »

Anderlecht straks winnaar van het weekend?

Anderlecht straks winnaar van het weekend?

Leider Racing Genk leed vrijdagavond zijn eerste nederlaag van het seizoen. De Limburgers gingen meteen met zware 4-1 cijfers de boot in tegen Charloroi. Deze namiddag eindigde de topper tussen Club Brugge en Standard op 4-4. Lees verder »

Voorbeschouwing Brussels- Anderlecht

Voorbeschouwing Brussels- Anderlecht

Vanavond vindt de derby tussen Anderlecht en FC Brussels plaats, de kans voor Anderlecht om zich te bewijzen. De statistieken spreken in het voordeel van Anderlecht want Brussels kon nog geen officiële wedstrijd winnen van RSCA. Lees verder »

 09-12-2006 

Nog geen Mpenza tegen Brussels

Nog geen Mpenza tegen Brussels

Bij de negentien namen voor de Brusselse derby van morgen geen Mbo Mpenza. Hoewel een echografie niks aan het licht bracht, ondervindt hij toch nog te veel hinder aan de dij. Lees verder »

Voorverkoop tickets bekermatch

Voorverkoop tickets bekermatch

Vanaf 16 december kan je bij de dienst ticketing van Sporting club Anderlecht terecht om kaarten te kopen voor de bekermatch tegen FC Dender die gespeeld wordt op 13 januari 2007 om 20.30u. Tickets kosten 10 euro. Lees verder »

Deschacht hoopt op revanche tegen Brussels

Deschacht hoopt op revanche tegen Brussels

Zondag moet Anderlecht aan de bak tegen Brussels. Een belangrijke match die gewonnen moet worden om de rust in het Astridpark terug te doen keren na het gelijkspel tegen Beveren en de Europese uitschakeling thuis tegen Athene. Lees verder »

 08-12-2006 

Anderlecht kan goede zaak doen

Anderlecht kan goede zaak doen

Kampioen RSC Anderlecht kan zondag een zeer goede zaak doen uit bij stadsgenoot Brussels. Racing Genk de leider, verloor met zware 4-1 cijfers van Charleroi. Als Paars-Wit zondag wint kan het op 3 punten van de Limburgers komen. Lees verder »

Goor fit tegen zondag, Mbo twijfelachtig

Goor fit tegen zondag, Mbo twijfelachtig

Bart Goor zal, ondanks de kneuzing die hij opliep tegen AEK, klaar geraken voor de derby tegen Brussels van nu zondag. Over Akin en Mbo bestaan nog twijfels. De Turk revalideert individueel en krijgt nog verzorging. Lees verder »

Vanderhaeghe en Serhat mogen zelf kiezen

Vanderhaeghe en Serhat mogen zelf kiezen

Na een gesprek met de club hebben Yves Vanderhaeghe en Serhat Akin te horen gekregen dat als ze willen, ze Anderlecht mogen verlaten tijdens de winterstop. Beide spelers zijn ontevreden over hun huidige status als invaller. Lees verder »

Frutos vindt crisis 'fantastisch'

Frutos vindt crisis 'fantastisch'

"Ik vind het fantastisch dat het crisis is", verraste Frutos gisteren. "Het is crisis om iets te winnen en dat is altijd positief. Het is veel erger als er malaise heerst omdat je dreigt te degraderen." Lees verder »

Griekse pers linkt Sollied aan Anderlecht

Griekse pers linkt Sollied  aan Anderlecht

In de Griekse pers wordt volop gespeculeerd over de toekomst van Noorse coach van Olympiakos, Trond Sollied. Ze linken Sollied zelfs aan Anderlecht maar Van Holsbeeck ontkent: "De positie van Vercauteren staat niet ter discussie." Lees verder »

Roger Vanden Stock boos op AC Milan

Roger Vanden Stock boos op AC Milan

De voorzitter is niet te spreken over de manier waarop AC Milan voetbalde tegen Lille. "Anderlecht had een goede loting, maar een slechte kalender. Het is weer eens bewezen, Milan heeft niks meer gedaan nadat het geplaatst was." Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Enkele spelers hebben wat last van blessures. Zo liep Goor gisteren tijdens de training een kneuzing aan de rechterknie op en moest verzorg worden. Ook Mbo kon niet meetrainen, maar hervat vandaag wel de revalidatietraining. Lees verder »

Mbo geniet interesse Sheffield United

Mbo geniet interesse Sheffield United

Mbo Mpenza, die een tijdje terug eerst aangaf dat hij weg wou en daarna wat op zijn woorden terug kwam, staat in de belangstelling van Sheffield United. De club wil tijdens de winterstop enkele aanvallers aantrekken. Lees verder »

 07-12-2006 

Vercauteren maakt balans op

Vercauteren maakt balans op

Anderlecht greep gisteren naast Europees voetbal. Door het gelijkspel tegen Athene en de overwinning van Lille eindigde paars-wit op de laatste plaats. Coach Frank Vercauteren maakt de balans op en legt uit waar het misliep. Lees verder »

 06-12-2006 

Zitka: "Moeite met de uitslag"

Zitka:

"Ik ben gefrustreerd, want we geven een 2-0-voorsprong weg. Ik heb het daar erg moeilijk mee", geeft keeper Daniel Zitka toe. "We moeten nog leren 90' geconcentreerd te spelen en op het einde geen kansen meer weg te geven." Lees verder »

Lille wint van Milan

Lille wint van Milan

Milan, dat al zeker was van de kwalificatie, kon niet winnen van Lille. Het ging thuis de boot in met 0-2 na goals van Odemwingie en Keita. Milan en Lille stoten dus door naar de volgende ronde van de CL, AEK gaat naar de UEFA. Lees verder »

Anderlecht geeft winst uit handen

Anderlecht geeft winst uit handen

Anderlecht ging bijna doen wat het moest doen: winnen van AEK. Maar in de 2e helft gaven ze een 2-0 voorsprong helemaal uit hande en ging AEK ei zo na winnen. Het bleef uiteindelijk bij een 2-2 maar toch ... Lees verder »

Met Frutos, Tchité en Hassan

Met Frutos, Tchité en Hassan

Anderlecht zal zodadelijk starten met Frutos en Tchité vooraan. Mpenza raakte niet tijdig fit. Verder zal ook Hassan beginnen en moet Boussoufa verrassend genoegen nemen met een plaatsje op de bank. Lees verder »

AC Milaan met B-elftal aan de aftrap

AC Milaan met B-elftal aan de aftrap

Nadat Milaan coach Ancelotti eerder aangaf voluit voor de winst te gaan tegen Rijsel blijkt nu dat hij toch een veredeld B-elftal aan de aftrap zal brengen. De Braziliaan Kaka zal meer dan waarschijnlijk wel starten. Lees verder »

Voorbeschouwing: RSCA - AEK Athene

Voorbeschouwing: RSCA - AEK Athene

Anderlecht speelt vanavond zijn laatste wedstrijd in de Champions League dit seizoen. Het zal een wedstrijd worden van alles of niks. Wil Anderlecht naar de Uefa Cup, dan moet het zelf winnen en moet ook AC Milan winnen van Lille. Lees verder »

Anderlecht verdiende al 11 miljoen euro

Anderlecht verdiende al 11 miljoen euro

Hoewel het sportief niet allemaal gaat zoals gehoopt, is de Champions League toch weer een succes op financieel vlak. Ondanks de uitschakeling, mag de Brusselse club toch elf miljoen euro bijschrijven op haar bankrekening. Lees verder »

Frutos vooraan, Hassan op de bank?

Frutos vooraan, Hassan op de bank?

Afgaande op de gesloten training van gisteren lijkt het erop dat Frutos samen met Mpenza vooraan zal spelen. Tchité zou dan op de bank beginnen. Net als Hassan, Vanden Borre zou zijn plaats recht op het middenveld innemen. Lees verder »

Nog 100 tickets te koop

Nog 100 tickets te koop

Voor de wedstrijd van vanavond zijn nog 100 tickets te koop. Ze kosten 80 euro per stuk en zijn nog tot 12u te krijgen in het Vandenstock-stadion. Snel zijn is dus de boodschap! Lees verder »

 05-12-2006 

Frutos: "Ik ben er klaar voor"

Frutos:

Nicolas Frutos is speelklaar voor de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene ondanks zijn blessure. "Ik ben fit genoeg. Ik kon maar 15 minuten spelen tegen Beveren maar het gaf me een prettig gevoel", zei Frutos. Lees verder »

Teveel rotatie in elftal Anderlecht?

Teveel rotatie in elftal Anderlecht?

Als Anderlecht minder draait, zoekt heel België zich rot naar verklaringen. Nogal wat waarnemers oordelen dat paars-wit te veel wisselt van veldbezetting. Vooral in de verdediging wordt nogal wat veranderd dit seizoen. Lees verder »

AEK zonder Dellas, RSCA met Biglia

AEK zonder Dellas, RSCA met Biglia

AEK Athene moet het morgen doen zonder verdediger Traianos Dellas, de maker van het winnende doelpunt in de finale van Euro 2004 blijft in Athene met een kuitblessure. Bij Anderlecht raakt Biglia zo goed als zeker wel speelklaar. Lees verder »

Vanden Borre: "Zeg niet neen tegen Betis"

Vanden Borre:

De interesse van Betis Sevilla voor Anthony Vande Borre wordt steeds concreter. Zijn manager reist overmorgen naar Spanje om te onderhandelen, de speler zelf zegt intussen niet weigerachtig te staan tegenover een transfer. Lees verder »

Zweedse scheidsrechter tegen AEK

Zweedse scheidsrechter tegen AEK

Peter Fröjdfeldt zal de cruciale Champions League-wedstrijd tussen Anderlecht en AEK Athene woensdag leiden. De Zweed is geen onbekende voor Anderlecht want hij floot eerder al de uitwedstrijd tegen Benfica (1-0) in 2004. Lees verder »

 04-12-2006 

FIFA bedenkt op enkele nieuwe regels

FIFA bedenkt op enkele nieuwe regels

Als het van de FIFA afhangt zal het er in het nationale voetbal er heel anders aan toe gaan dan nu. Joseph Blatter kwam met enkele ideeën af: de competitie van februari tot november en een maximum op het aantal buitenlanders. Lees verder »

Anderlecht blijft verder zoeken

Anderlecht blijft verder zoeken

Nadat vorige week al de 19-jarige Braziliaan Felipe een contract kreeg voor 6 maanden blijft men verder zoeken naar een rechtsachter. Philippe Collin en Werner De Raeve reisden door naar Mexico om daar nog versterking te zoeken. Lees verder »

Manager Vanden Borre naar Sevilla

Manager Vanden Borre naar Sevilla

De manager van Anthony Vanden Borre reist nu donderdag al naar Sevilla waar hij met Betis Sevilla zal praten over een eventuele transfer. Wel ontkent de manager dat er al een akkoord is tussen de speler en de ploeg. Lees verder »

Deze week beslissing sanctie Akin

Deze week beslissing sanctie Akin

Akin werd snel na zijn aankomst in Brussel op het matje geroepen door Van Holsbeeck. Een beslissing betreffende zijn sanctie komt er in de loop van de week. Er wordt ook met Vercauteren overlegd of er een sportieve sanctie komt. Lees verder »

Basisplaats voor Frutos?

Basisplaats voor Frutos?

Start Nicolas Frutos woensdag in de basis tegen AEK Athene? De speler zelf liet dit weekend weten opnieuw klaar te zijn voor het grote werk, trainer Vercauteren heeft nog twee dagen om de pro's en contra's af te wegen. Lees verder »

Problemen voor Lucas Biglia

Problemen voor Lucas Biglia

Het gaat niet zo goed met Lucas Biglia. De twintigjarige middenvelder moest zaterdag volledig uitgeput de training verlaten. Volgens de technische staf ligt de oorzaak bij een dieet dat de speler volgt. Lees verder »

Lille mist zijn doelman tegen AC Milan

Lille mist zijn doelman tegen AC Milan

Sylva, doelman bij Lille, heeft dit weekend een handblessure opgelopen. De coach van Sylva bevestigde intussen dat Sylva niet kan spelen tegen AC Milan. Als Lille verliest van Milan kan RSCA nog Europees overleven na nieuwjaar. Lees verder »

 03-12-2006 

Athene met vertrouwen tegen Anderlecht

Athene met vertrouwen tegen Anderlecht

AEK Athene lijkt helemaal klaar te zijn voor het CL-duel tegen Anderlecht komende woensdag. Ze wonnen van Ionikos Nikea met 2-0. AC Milan daarintegen speelde 2-2 gelijk tegen Cagliari en Lille won zijn wedstrijd met 1-3 van Nancy. Lees verder »

Wedstrijd eist zijn tol

Wedstrijd eist zijn tol

Enkele spelers hebben de wedstrijd tegen Beveren niet zo goed verteerd. Tchite heeft af te rekenen met een klein teenprobleem en Biglia had na de match last van uitputtingsverschijnselen Lees verder »

 02-12-2006 

Mogelijk wordt Vanderhaeghe verhuurd

Mogelijk wordt Vanderhaeghe verhuurd

Tot 20 december rekent trainer Frank Vercauteren op al zijn spelers. Tijdens de winterstop zal onder meer voor Yves Vanderhaeghe een oplossing worden gezocht. De kans is groot dat hij verhuurd zal worden aan een andere club. Lees verder »

Werner De Raeve 3 maand naar Zuid-Amerika?

Werner De Raeve 3 maand naar Zuid-Amerika?

In de zoektocht naar nieuw talent blijft RSCA zijn pijlen richten op Zuid-Amerika. Daarom overweegt het ook om scout Werner De Raeve voor een periode van 3 maand naar het continent te sturen om er te speuren naar nieuw talent. Lees verder »

Anderlecht vindt jonge verdediger

Anderlecht vindt jonge verdediger

Herman Van Holsbeeck zocht en vond een verdediger waarnaar Anderlecht al lang op zoek is. In Brazilië strikte hij een jonge centrale verdedigervan 1m88. Hij komt hier 6 maand lang meetrainen met de beloften. Lees verder »

Akin terug in België

Akin terug in België

Akin is terug in het Astridpark. De speler liet zich in Duitsland verzorgen maar liet de club onrechtstreeks weten dat hij in het buitenland verbleef. Herman roept hem eerstdaags tot de orde en er wacht hem een zware sanctie. Lees verder »

Vanden Borre naar Betis?

Vanden Borre naar Betis?

De Spaanse club Betis was eerder al eens gëintreseerd in VDB, maar tot een transfer kwam het echter niet. VDB zelf wil niet weg tijdens de winterstop maar op het eind van dit seizoen wil hij wel rond de tafel gaan zitten. Lees verder »

 01-12-2006 

Anderlecht bijt in het zand: 1-1

Anderlecht bijt in het zand: 1-1

RSCA maakte vandaag de verplaatsing naar Beveren en kon bij winst op 1 punt van Genk komen. De Limburgs spelen wel hun wedstrijd pas morgen tegen Lokeren. Ondanks de vroege goal verliest RSCA hier 2 kostbare punten. Lees verder »

Voorbeschouwing Beveren-Anderlecht

Voorbeschouwing Beveren-Anderlecht

Als Anderlecht vanavond kan winnen in Beveren, nadert het voorlopig tot op één punt van Genk. Frutos is er weer bij: "Als hij tegen Beveren speelt, kan hij dat woensdag tegen Athene in de CL ook. Maar wat als hij slecht speelt?" Lees verder »