Teveel rotatie in elftal Anderlecht?

DINSDAG, 5 DECEMBER 2006, 10:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als Anderlecht minder draait, zoekt heel België zich rot naar verklaringen. Nogal wat waarnemers oordelen dat paars-wit te veel wisselt van veldbezetting. Vooral in de verdediging wordt nogal wat veranderd dit seizoen.


Het Nieuwsblad nam de opstellingen van het laatste halfjaar eens onder de loep en kwam tot de vaststelling dat slechts een keer drie keer op rij met dezelfde defensie werd gespeeld. Natuurlijk is dit ook mede het gevolg door blessures. Het meest frapante voorbeeld is het voortdurende geschuif tussen Van Damme en Deschacht. En dan is er natuurlijk ook het geval Vanden Borre. Na Gent was gezegd dat die nooit meer achteraan zou spelen, tegen Beveren stond hij gewoon weer rechtsback. Ook het systeem is niet eenduidig, meestal met vier achterin, maar soms ook met drie centrale verdedigers.

Op de positie van verdedigende middenvelder speelden met Vanderhaeghe, Leive en Biglia al drie verschillende spelers dit seizoen. En wat met Hassan en Boussoufa?



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.