Anderlecht kan winnen van Brussels (0-1)

ZONDAG, 10 DECEMBER 2006, 19:52 - Michaël

Het was vandaag tegen Brussels DE kans om terug dichter bij koploper Genk, dat zijn wedstrijd verloor, te sluipen. Ook Club Brugge liet punten liggen tegen Standard. En Anderlecht ging winnen, al was het maar kantje boordje.

Brussels begon met een vliegende start aan de wedstrijd. Na amper 13 seconden kreeg het een kans en moest Zitka plat gaan. Het leek er op dat de wedstrijd tegen AEK nog in de benen van de Anderlecht-spelers zat en zo kon het Brussels niet echt in de problemen brengen. Beide ploegen kregen kansen maar konden ze niet benutten.

In de 2e helft was het Anderlecht dat gretig uit de kleedkamer kwam, helaas voor paars-wit ging de trap van Frutos over. Voor de rest verliep de 2e helft gelijkaardig als de 1e. In de 68e minuut ging Kalulika er alleen van door en liet de verdedigers achter zich. Jammer voor de speler, gelukkig voor Anderlecht, viel hij uit met een spierblessure. Enkele minuten later kin Tchité gevaarlijk voorzetten maar verdediger Zanzan was bij de pinken en onderschepte de bal.

In de 74ste minuut kwam Hassan er in en het kind van de rekening was Vanden Borre, hij mocht gaan rusten. Hieruit was af te leiden dat Vercauteren niet tevreden is met dit gelijkspel en dat hij voluit voor de 3 punten wou gaan. Maar het was Brussels dat dicht bij scoren kwam met een pracht van een uithaal door Gorius maar Zitka hield de bal uit de netten. Hassan kon 10 minuten voor tijd het leer in de netten werken, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens handspel van de Egyptenaar. Het was Mémé Tchité die in de laatste minuut van de wedstrijd toch kon scoren met een pracht van een omhaal. De 0-1 stond op het scorebord. Brussels bleef tot de slotseconde gevaarlijk maar kon niet meer tegenscoren en zo gaat Anderlecht met lachende gezichten en 3 punten terug naar het Astridpark.