Anderlecht wint van Bergen

ZATERDAG, 16 DECEMBER 2006, 21:53 - Michaël

Winnen, dat werd er van de spelers verwacht. Het was de laatste wedstrijd in de competitie voor de winterstop en afsluiten met een klinkende overwinning is altijd mooi voor de supporters. En winnen deden ze, met 4-1.

Het begon goed voor Anderlecht met op het kwartier een doelpunt van Tchité. De vreugde was echter van korte duur want amper 15 minuten nadien stond het gelijk door Dalmat die een vrije trap hard in de linkerbenedenhoek binnentrapte: 1-1. De reactie van het thuispubliek, een striemend fluitconcert, bleef dan ook niet uit toen de scheidsrechter rust floot.

De 2e helft begon zonder wissels en Bergen kwam aanvallend uit de kleedkamers. Het enige gejuich in het stadion kwam dan ook uit het bezoekersvak. Paars-wit moest het vooral hebben van counters terwijl Bergen constant bleef dreigen, gelukkig zonder tegendoelpunt tot gevolg. Integendeel, het was Frutos die met een kopbal de 2-1 op het scorebord zette en de supporters van Anderlecht hadden weer reden tot juichen. 7 minuten voor het eind was de wedstrijd beslist: Tchité kon de 3-1 vastleggen en daarmee was de buit binnen. Hassan kon in de slotminuut nog de 4-1 binnenwerken nadat een schot van Legear afgeweerd was. Tchité werd op het einde nog vervangen voor Lamah, de topschutter van Anderlecht moest mankend het veld verlaten. Anderlecht blijft zo Genk op 3 punten achtervolgen. Nu enkel nog een match tegen Zulte Waregem en de spelers kunnen op vakantie.

Score: 4-1
Doelpunten: 14' Mohammed Tchité 1-0, 28' Wilfried Dalmat 1-1, 59' Nicolas Frutos 2-1, 82' Mohammed Tchité 3-1, 90' Ahmed Hassan 4-1

Anderlecht: Zitka, De Man, Deschacht, Van Damme, Vanden Borre, Boussoufa (73' Jonathan Legear), Goor, Hassan, Vanderhaeghe, Frutos (90' Mbokani), Tchité (90' Lamah)
Bergen: Berthelin, Jay, Milas, Mirra, Zebre, Cordaro (76' Baptiste Ulens), Dalmat, Raqued, Wiggers (62' Daniel Wansi), Dahmane, Souza-Campos

Geel: 60' Ragued, 73' Vanderhaeghe
Stadion: Vanden Stockstadion
Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe

Onze Nederlandse collega's van FR-Online volgden de partij. Er is binnenkort (naast onze eigen foto's) een fotoreportage op hun website te vinden: www.fr-fotopage.nl