Enkele reacties na 4-1 zege tegen Bergen

ZONDAG, 17 DECEMBER 2006, 14:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht sloot gisteren de heenronde af met een ruime 4-1 overwinning tegen nieuwkomer Bergen. Met 37 punten op 51 staat paars-wit tweede op drie punten van leider RC Genk. Hier nog enkele reacties van na de wedstrijd.


Ondanks de ruime cijfers, was het toch weer niet goed gisteren. De supporters lieten wederom hun onvrede blijken. Ook Mark De Man beseft dat het beter moet: "We speelden misschien niet altijd even goed, maar de voorsprong van Genk is verkleind tot drie punten. Het was vooral belangrijk om vandaag ook nog de drie punten te pakken." Zijn collega-verdediger Olivier Deschacht sluit zich hier bij aan: "De manier waarop was vanavond niet het allerbelangrijkste, maar wel het resultaat."

Aanvoerder Bart Goor dacht na de snelle 1-0 van Tchité aan een leuke avond, maar het werd nog moeilijker dan verwacht. "We leden te veel balverlies, er werden te veel foute passes verstuurd en het vertrouwen ebde weg. Vorige week was het ook al niet goed tegen Brussels en dan hoop je dat je dit toch deze week kan rechtzetten. Dat lukte in de eerste helft, vooral na dat tegendoelpunt, niet echt. Na de rust kwamen we beter voor de dag. We speelden veel rustiger dan in de eerste helft en we waren ook een pak efficiënter."

Wie nog eens aan de aftrap stond was Yves Vanderhaeghe. Door de schorsing van Biglia kreeg hij nog eens kans om te tonen dat hij nog steeds zijn plaats heeft in dit Anderlecht. "Na de 1-0 hebben we het onszelf opnieuw moeilijk gemaakt door achteruit te kruipen. Net als de voorbije weken gaven we opnieuw teveel ruimte weg en kwamen we daardoor in de problemen." Dat na de rust nog drie keer gescoord werd, stemde de oude krijger wel tot tevredenheid. "We mogen tevreden zijn met het resultaat, maar niet met de manier waarop."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.